Gönderen Konu: MERKEZİ KİLİT SORUNU  (Okunma sayısı 6043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
MERKEZİ KİLİT SORUNU
« : Eylül 03, 2009, 00:53:47 »
2006 Toyota corrollo sol araçım var.Bu araçın merkezi kilit sisteminin nasıl çalıştığını bilmedigimden dolayı sizlere sormayı düşündüm. Daha önceki arçımda arabayı çalıştırdıktan sonra belli bir hıza ulaştıgınızda araba kapılarını otomatik olarak kitliyordu.(Merak ettiğim şey bu olay corrolla nasıl işliyor. Kapıları sürücü kapısından kitlemedigimde yolculukta kapılar açık kalıyor) Bu konuyu değerlendirirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

MERKEZİ KİLİT SORUNU
« : Eylül 03, 2009, 00:53:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: MERKEZİ KİLİT SORUNU
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2009, 01:39:54 »
sonradan takılan alarm sistemlerinde var bu olay oda şöyle idi aracı çalıştırıp giderken ilk frene bastığında araç kapaıları kilitiyor idi
corollaların orjinalinde bu sistem yok sen şöför tarafındaki kilit butonuna basarak kapıları kilitliyorsun arabayı stop edince yada düğmeye tekrar basınca kapılar açılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2009, 08:39:59 »
sen şöför tarafındaki kilit butonuna basarak kapıları kilitliyorsun arabayı stop edince yada düğmeye tekrar basınca kapılar açılıyor

Gökhan bey, ben de aracın kapılarını şoför tarafındaki butona basarak kilitliyorum, açmak isteyince tekrar burayı kullanıyorum. Fakat aracı stop edince kendiliğinden açılmıyor, bunun böyle olduğuna emin misiniz? yoksa benimki arızalı mı?
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2009, 09:08:25 »
Gökhan bey, ben de aracın kapılarını şoför tarafındaki butona basarak kilitliyorum, açmak isteyince tekrar burayı kullanıyorum. Fakat aracı stop edince kendiliğinden açılmıyor, bunun böyle olduğuna emin misiniz? yoksa benimki arızalı mı?

Bilgihan abi senin aracında arıza yok, toyotada böyle bi sistem yok bildiğim kadarı ile, ben bugüne kadar hiçbir toyotada rastlamadım bu olaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2009, 09:20:35 »
Eski konulara bakarsanız hıza duyarlı kapı kilit mekanizması hakkında tartışmaları bulabilirsiniz. Ben de forumda Ergün arkadaşımız bilgi verdiğinde öğrenmiş ve taktırmıştım. Servislerde bulunabilecek, çok da ucuza takılan orjinal Toyota çözümü (Ergün orjinal stok kodunu da vermişti, yoksa bazı servisler bile bu parçanın varlığından haberdar değiller). Hıza duyarlı çalışması için orjinal alarm sisteminin de var olması gerekiyor, bildiğim kadarıyla 20 km/saat hızına ulaşır ulaşmaz kapıları kitliyor, eğer bendeki gibi araçta alarm yoksa kontak anahtarını Acc konumuna getirdiğinizde tüm kapılar kilitleniyor, kontağı kapadığınızda da açılıyor. Bende alarm olmadığı için bu şekilde çalışıyor, ki alarm olsaydı da böylesini tercih ederdim herhalde, daha güvenli olduğunu düşünüyorum ve çok memnunum.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2009, 10:01:04 »

+1
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2009, 10:40:28 »
Mesut kardeşim, sağ olasın beni masraftan kurtardın.  :D
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2009, 11:41:33 »
ahmet bey bu corollalarda ne yazıkki bu sistem yok siz yola çıkarken sürücü kapısından kapıyı kitlerseniz diğer kapılarda kitlenir ama yok benim çocuk var kapının kilidinide açıyor derseniz o zaman arka koltuklarda çocuk kilidini kullanın kapı içerden açılmaz böylelikle
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2009, 12:09:45 »
ben sonradan alarm taktırdım ama o özellik yok sag taraftan kapıları kilitleyince kontagı kapatınca motor durunca kapılar açılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2009, 12:21:57 »
   Benim Corolla da alarm yapıyordu bu işi.Yalnız hıza duyarlı değildi.Araç çalışır çalışmaz hemen devreye giriyordu..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2009, 17:39:12 »
Arkadaşlar bende toyotanın orjinal alarmı var ama böyle bir özellik yok yapılırmı yoksa