Gönderen Konu: emniyet kemeri sesi kesme  (Okunma sayısı 3338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
emniyet kemeri sesi kesme
« : Eylül 02, 2009, 16:54:02 »
herkese merhabalar bu konuyu okuyanlar ve yöneticilerimiz kızmasın lütfen ben başka bi sitede corollaların emniyet ikaz sesini kestiklerini okudum ve uyguladıklarıda ilginç geldi bana odo tuşuna basılı tutuyorlar kontağı açıp kapatıyorlar böyle bi kaç işlem yaptıktan sonra ses kesiliyormuş sadece görsel uyarı kalıyormuş bende bunu merak ettim sizce bi zararı varmı eski haline getirmek için akü kutup başını söküp takıyorlarmış yani reset atıyorlar biz zaten uygulayacak değiliz ama yinede merak ettim
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Toyota Club Türkiye

emniyet kemeri sesi kesme
« : Eylül 02, 2009, 16:54:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: emniyet kemeri sesi kesme
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2009, 17:12:56 »
Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama böyle bir işlem var malesef. Parasını kazanmak için zaman zaman sağlığımızdan bile vazgeçtiğimiz araçlarımızda can güvenliğimiz için tasarlanmış uyarı mekanizmasını insanlar niye kapatmak isterler anlamış değilim (üzerinize alınmayın).
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2009, 17:19:57 »
Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama böyle bir işlem var malesef. Parasını kazanmak için zaman zaman sağlığımızdan bile vazgeçtiğimiz araçlarımızda can güvenliğimiz için tasarlanmış uyarı mekanizmasını insanlar niye kapatmak isterler anlamış değilim (üzerinize alınmayın).

:alkis:
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2009, 17:27:44 »
evet ali abi onu bende anlamış değilim özelliklede emniyet kemeri konusunda insanlar nasıl oluyorda bu kadar önemli bir şeyi kapatmaya çalışıyorlar onu geçtim o işlemi bulmak için ne kadar uğraşmışlardır acaba

2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2009, 17:31:19 »
İnsanlarımız "bana bişey olmaz" mantığıyla hareket ettikleri için, emniyet kemerini de takmazlar, trafikdeki diğer araçlarıda takmazlar. Güvenlik unsurlarının kendileri için olduğunu kavrıyamıyor bazıları. :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2009, 17:44:13 »
Keşke biraz daha emniyet kemerinin öneminin bilincinde olabilsek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2009, 17:47:18 »
bu konuyu geçenlerde bayağı bi konuşmadık mı? yoksa banamı öyle geliyor.hatırlayanınız varmı? şurada olumsuz yazılan birşey yok ama aynı konu üzerinde başa sarıyoruz gibime geldi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2009, 18:00:05 »
bu konuyu geçenlerde bayağı bi konuşmadık mı? yoksa banamı öyle geliyor.hatırlayanınız varmı? şurada olumsuz yazılan birşey yok ama aynı konu üzerinde başa sarıyoruz gibime geldi...
+1 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2009, 19:19:56 »

+2 Yaklaşık 10 gün önce kadar bu konuyu konuşmuştuk :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2009, 19:27:10 »
abilerim bu konu kaçıncı :D klişe forum uyarısı yapmak geldi içimden :)

bu konu daha önce forumumuzda konuşulmuştu, bir daha konu açmadan önce arama özelliğini kullanınız :alkis:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2009, 20:52:06 »
çok doğru ben başka araçta o sese gıcık oldugum için takıyorum kemeri belli bir zamandan sonra alışkanlık yapıyor ne güzel işte :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2009, 00:48:34 »
bir kaç ay önce aynı konu vardı ve bende arabayı yeni almıştım. Sesten de kurtulmaya çalışıyordum. Bir kaç çıktı aldım ve akşam arabaya indim yapmakla yapmamak arasındayken yapmadım ve artık 98 model ÖTMEYEN arabaya da binsem takıyorum. Takmasam ciddi manada rahatsiz oluyorum. Ben kötü şöförüm yolda takacaksam da kenara çekip takıyorum 3 senedir. Kimsenin hayatı benimkinden ucuz değil. Belki büyük kazalarda kemer beni kurtaramaz ama küçük kazalarda sakat kalma ihtimalimi azaltır diye düşünüyorum ve SAKAT KALMAK İSTEMİYORUM. (Büyük harfller saygısızlık yapmak maksatıyla kullanılmamıştır.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2009, 02:23:17 »
Konuyu kilitliyorum.
Folgsamkeit macht frei...