Gönderen Konu: Lpg'li Araç Kurum Yapar Mı?  (Okunma sayısı 15326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Lpg'li Araç Kurum Yapar Mı?
« : Kasım 28, 2006, 01:08:22 »
Üyelerimizden birinin açtığı konuya yazı yazarken aklıma takıldı...

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 28, 2006, 01:08:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2006, 09:01:40 »
Ben bujileri söküp bakıyorum arada bir, kurum derdi yok ama bujilerin daha hızlı yıprandığını söyleyebilirim, bununla beraber arabanın yağıda daha çabuk kirlendi, 13.000 km falan olmuş yağ değiştireli kararmış biraz, üzerindeki yağ 20.000 km. yada 6 ay kullanılabiliyor.

Bu arada arabayı arada bir benzine alıp bir on dakka falan devirli kullandığımı belirteyim otobanda falan. Buda kurum oluşumunu azaltan bir şey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2006, 18:49:42 »
ara sıra benzinli moda almaz hep lpg hep lpg kullanırsan bujilerr felaket kurumlanıo bir yerden sonra arabnın sesi kalınlaşıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2006, 08:47:44 »
Sıralı sistemler zaten motor soğukken ısınana kadar benzinle çalışıtırıyor, birde ben otobanda falan benzine alıp devir çeviriyorum arada bir, ama bunun nedeni LPG değil, benzinli kullanırkende yapardım bunu, kurum atmak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2006, 10:29:47 »
Benim bildiğim hiç kurum olmaz. Olamaz. Yanma reaksiyonunun öyle bir yan ürünü yok. Karışım ayarında bir sorun olması lazım. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Evde ocakta da bunu yakıyoruz, kurum mu çıkıyor? Anlamanın kolayı var. Motor uzun süre çalışmışken, egzoz boruları tamamen ısınmışken egzoza bir selpak tutun bir süre. Kararmaması lazım. Ben bugünlerde deneyemem çünkü ben eve varana kadar egzoz tamamen ısınmış olmuyor.

Benim bujilerim iyi dayanmıştı gazda. Sonra birden bire yalıtkan kısım kiremit rengine döndü, değiştirdim. Bujinin ve yağın, internetin ve ustaların verdiği bilgiye göre daha uzun dayanması lazım.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2006, 12:59:40 »
Evet LPG.de kurum banada mantıklı gelmiyor, bujilerin aşınması derken benimde bahsettiğim yalıtkan kısmın deforme olması aynı dert bende de var ama baya uzun zamanda oluyor bu. Yağ işini anlamış değilim neden böyle oldu, LPG nedeniyle daha temiz kalması lazım aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2006, 14:59:59 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Ben bujileri söküp bakıyorum arada bir, kurum derdi yok ama bujilerin daha hızlı yıprandığını söyleyebilirim, bununla beraber arabanın yağıda daha çabuk kirlendi, 13.000 km falan olmuş yağ değiştireli kararmış biraz, üzerindeki yağ 20.000 km. yada 6 ay kullanılabiliyor.

Bu arada arabayı arada bir benzine alıp bir on dakka falan devirli kullandığımı belirteyim otobanda falan. Buda kurum oluşumunu azaltan bir şey.
[/quote]

Arkadaşlar, konu ile doğrudan alakalı değil ama Murat Bey'in şu yazdığına takıldım ben: "arabanın yağıda daha çabuk kirlendi, 13.000 km falan olmuş yağ değiştireli kararmış biraz..." Ben arabamın yağını 10.000 KM'de bir değiştiriyorum ve o kadar KM'de zaten yağ çamur gibi oluyor. Eskiden Vectra'm vardı, onda da aynı olurdu şimdi 99 Corolla'm var, onda da aynı. Nasıl bir yağmış ki bu 20.000 KM'ye kadar dayanıyor? Normalde LPG'li araçlarda 5000 veya 7500 KM'de bir yağ değişimini tavsiye ediyorlar diye biliyordum? Yanlış anlamayın, gerçekten merak ettim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2006, 16:26:12 »
Texaco Havoline 5w-40 full sentetik motor yağı. BMW Long Life yağı olarak geçiyor, 20 kadar araç üreticisini onay belgesine sahip bir yağ içinde BMW-Mercedes-Jaguar ve Porsche gibi markalarda var.

Cardanadam sitesinden bir arkadaşım bu yağ ile 22.000 km yaptığını söylemişti eklemeden ve değiştirmeden, arabası Pug 206 CC. Ben o kadar abartmadım, ilk fırsatta değiştiricem, km.den dolayı değil 6 ayı baya bir geçti, yağ filtresi sorun çıkartabilir.

Bu kadar reklamdan sonra yakında elimdeki yağları satışa çıkartıcam, ucuz bulup bir kaç koli almıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2006, 17:55:21 »
böyle fazla bilgili insnların arasında ezildim yauu yani benim söylediğmm arkadaşımın 99 feliciada eski bi lpg sistemi var sıralı falan değil ve neredeyse hiç benzinle çalıştırmıyorlar bu şartlar sonunda arabanın sesi kalınlaştı kabalaştı giderken stop ffalan oluyordu bazen tek yapılan uygulama bujileri çıkartıp temizlemek ama şöyle de bişey var yani o arkadaşım bujiyi de hiç deiğiştirmiyorr benzin de olsa kurum pislik yapardı herhalde diye düşünüyorum ????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2006, 19:41:00 »
bide yeni örendim lpgdeyken  bujler beyaz benzindeyken siyah kurum yapıyorlarmış bu mantıklı geliyor mu size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2006, 13:43:51 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Anlamanın kolayı var. Motor uzun süre çalışmışken, egzoz boruları tamamen ısınmışken egzoza bir selpak tutun bir süre. Kararmaması lazım. Ben bugünlerde deneyemem çünkü ben eve varana kadar egzoz tamamen ısınmış olmuyor.
[/quote]
Rölantide denedim. Hiç kararma yok. Boş vaktimde 3000 devide deneyeceğim. (Mikserli eski sistem.)
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2006, 16:07:11 »
bujilerde kurum oluşumunun sebebi soğuk çalıştırmadan kaynaklanır.daha detaylı bilgiyi bosh veya ngk nın sitesine girerek net olarak bulabilirsiniz.lpg li sistemde aracı ilk önce benzinde çalıştırmazsanız regülatörün ulaşması gereken ısı değeri 22 dereceye ulaşmadan lpg ye alırsanız veya direkt lpg ile çalıştırırsanız kurumlanma yapması normaldir.