0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben bujileri söküp bakıyorum arada bir, kurum derdi yok ama bujilerin daha hızlı yıprandığını söyleyebilirim, bununla beraber arabanın yağıda daha çabuk kirlendi, 13.000 km falan olmuş yağ değiştireli kararmış biraz, üzerindeki yağ 20.000 km. yada 6 ay kullanılabiliyor. Bu arada arabayı arada bir benzine alıp bir on dakka falan devirli kullandığımı belirteyim otobanda falan. Buda kurum oluşumunu azaltan bir şey.[/quote]Arkadaşlar, konu ile doğrudan alakalı değil ama Murat Bey'in şu yazdığına takıldım ben: "arabanın yağıda daha çabuk kirlendi, 13.000 km falan olmuş yağ değiştireli kararmış biraz..." Ben arabamın yağını 10.000 KM'de bir değiştiriyorum ve o kadar KM'de zaten yağ çamur gibi oluyor. Eskiden Vectra'm vardı, onda da aynı olurdu şimdi 99 Corolla'm var, onda da aynı. Nasıl bir yağmış ki bu 20.000 KM'ye kadar dayanıyor? Normalde LPG'li araçlarda 5000 veya 7500 KM'de bir yağ değişimini tavsiye ediyorlar diye biliyordum? Yanlış anlamayın, gerçekten merak ettim.
Anlamanın kolayı var. Motor uzun süre çalışmışken, egzoz boruları tamamen ısınmışken egzoza bir selpak tutun bir süre. Kararmaması lazım. Ben bugünlerde deneyemem çünkü ben eve varana kadar egzoz tamamen ısınmış olmuyor.[/quote]Rölantide denedim. Hiç kararma yok. Boş vaktimde 3000 devide deneyeceğim. (Mikserli eski sistem.)