Gönderen Konu: Otomatİk Vİtese TÜp Takilir Mi?  (Okunma sayısı 8607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Otomatİk Vİtese TÜp Takilir Mi?
« : Kasım 27, 2006, 09:45:34 »
Arkadaşlar benim 2003 model otomatik 1,6 corollam var yakıt sarfiyatından dolayı artık tüp attırsam diyorum bana yardımcı olurmusunuz. randimanı nasıl, motor sorunu olur mu,sıralı sistemde hangisi önerilir, taktıranlar varsa lütfen bilgi verirseniz sevinirim.yıllık 20.000 km yapıyorum ortalama.

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 27, 2006, 09:45:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2006, 11:38:17 »
Alıntı yapılan: Gülahmet Şahin
Arkadaşlar benim 2003 model otomatik 1,6 corollam var yakıt sarfiyatından dolayı artık tüp attırsam diyorum bana yardımcı olurmusunuz. randimanı nasıl, motor sorunu olur mu,sıralı sistemde hangisi önerilir, taktıranlar varsa lütfen bilgi verirseniz sevinirim.yıllık 20.000 km yapıyorum ortalama.
[/quote]

Selamlar;

Bende de 2002 model Coralla HB var otomatik, öncelikle yakıt sarfiyatı ne durumdadır? Tüp olayı bildiğim kadarı ile pek güvenli değil, kapalı yerlere girememe gibi de bir negatif yönü var, ancak bir abimin Otomatik Coronasında LPG var sıralı enj. kendisi çok memnun...

Sonuç olarak yakıt sarfiyatını düşürdüğü bir gerçek...
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2006, 13:04:57 »
yakıt serfiyatı 43-45 litre ile şehir içi 400-420 km  şehir dışı 525-550 km yapabiliyorum.yinede aşırı geliyor  tüple aynı km olur diyorlar fakat ücret yarı yarıya fark eder diyorlar. taktırıp memnun olanlar veya problem yaşayanlar var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2006, 18:21:25 »
Şanzımanla LPG'nin bir ilgisi yok. Tüketim lt olarak çok azıcık artabilir. Önemsenmeyecek kadar.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2006, 18:28:04 »
Yarı yarıya olmuyor, şehir içinde km başı ödediğiniz para %40 falan düşüyor, şehirlerarası da %45-%50 falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2006, 01:06:49 »
Performansın düştüğünü duymuştum ama test etmedim açıkçası.
Ruhsata işletmeniz lazım.Tabi ruhsata işletebilmeniz için (Bildiğim kadarıyla 2 tane marka var yasal olan,gerisi kaçak) yasal olanı kullanmanız lazım.
Yasal olanı kullanırsanız fazla bir tehlikesi yok.Bir vuruk dahi olsa alet kendini kilitleyebiliyor.Gazı kaçırmıyor...

Ama bana kalırsa yasal olanı bile yaptırmayın...
Aracınız sonuçta ne olursa olsun benzinle çalıştırılmak için yapılmış...
(Lpg yeni bir sistem sayılır,en azından Türkiye için konuşuyorum.Ve çıkacak sorunlar belki de hala çıkmadı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2006, 10:06:35 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Performansın düştüğünü duymuştum ama test etmedim açıkçası.
Ruhsata işletmeniz lazım.Tabi ruhsata işletebilmeniz için (Bildiğim kadarıyla 2 tane marka var yasal olan,gerisi kaçak) yasal olanı kullanmanız lazım.
Yasal olanı kullanırsanız fazla bir tehlikesi yok.Bir vuruk dahi olsa alet kendini kilitleyebiliyor.Gazı kaçırmıyor...

Ama bana kalırsa yasal olanı bile yaptırmayın...
Aracınız sonuçta ne olursa olsun benzinle çalıştırılmak için yapılmış...
(Lpg yeni bir sistem sayılır,en azından Türkiye için konuşuyorum.Ve çıkacak sorunlar belki de hala çıkmadı)
[/quote]
 dağhan geçenlerde 1 avensise  takılmış ve bağlantı yerlerinin zayıf olmasından dolayı su kaçırdı ve motor hararetten erimiş 4500 kadar bir masraf oldu tabiiki.çok tavsiye etmiyorum Türkiye de kullanılan sistem halen avraupadaki gibi değil.
3 sene kadar önce 1,6 avensiste görmüştüm hollanda plakalı idi beyin denen soğuk lpg yi sıvılaştıran ve akışkanlığı arttıran sistem yerine elektrikli gaz pompası vardı ve aracın manifolduna bağlanan bir sıra enjektörden oluşuyordu.hatta pompa elektrikli olduğundan ayak gazdan çekildiğinde pompa stop ederek gaz göndermiyor ve aşırı hacim yaratmayarak patlama çatlama yapmıyordu.
bizde şu an kullanılan sistem halen iptidai o sisteme göre.çünki lastik hortum değil.çelik boru kullanılıyor

üstteki resimde solda yağ çubuğu arkasında bulunan parça gaz pompası ve eflatun rengi olanlar gaz enjektörü boruların tamamı çelik ve aracın soğutma suyu sistemi ile alakası olmayan sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2006, 11:55:02 »
Bana pek doğru gelmedi bu açıklamalar, gaz pompası diye bir şey görmedim yurtdışındaki LPG kitlerinde de. Kaldıki bendeki kit olduğu gibi İtalya'dan ithal.  LPG zaten çok yüksek basınç altında duruyor depoda ayrıca bir pompaya ihtiyaç yok motora göndermek için. O parça LPG regulatörüne benziyor, depodan gelen LPG.nin yüksek basıncını düzenliyor bu parça ve basınç elektronik olarak kontrol edildiği için üzerinde elektrik bağlantısıda var.

Sıcak suya mutlak ihtiyaç duyuyor tüm LPG sistemleri. Çünkü yüksek basınç altındaki bir gazı bir anda alçak basınca indirgediğinizde donma tehlikesi oluşuyor, klima ve buzdolaplarının çalışma prensibi bu. Sıcak su ile bu sorun ortadan kaldırılıyor, gazın bir miktar ısıtılıp yoğunlaşması sağlanıyor aksi halde motor soğukken sorun oluyor LPG. Zaten yeni nesil kitler motoru sabah benzinle çalıştırıyor ve su ısınmadıkça LPG.ye geçirmiyor. Hollanda ve İtalya'dan ithal edilen ve tüm Avrupa'da yaygın olarak kullanılan sistemlerde böyle genelde, farklı bir sistem görmedim hiç. LPG enejektörleri resimlerde görüldüğü gibi elektrikle kontrol ediliyor yani gazın ayrıca kesilmesine grek yok, zaten ayağınızı gazdan çektiğinizde Cut-off devreye giriyor ve yakıtı kesiyor.

Yağı bile düzgün değiştirmezlerse bir sürü sorun oluşur, LPG kiti takmak gibi bir iş ciddiyetsizce yapılırsa doğal olarak sorunlara sebep olacaktır. Eğer LPG sisteminin uygulayan yer sıcak su bağlantısını düzgün yapmamışsa ve aracı kullanan kişide hararet göstergesine bakmıyorsa bunu tüm LPG sistemlerine mal etmek doğru olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2006, 12:23:06 »
açıklama konusunu eksik yapmış olabilirim ama sistem aynen foto da göründüğü gibi su bağlantısı veya beyin gibi bir şey yok.bu sistemde ki beyin aracın beynine paralel bağlanan bir beyinden oluşuyor ve cut off u pompa üzerinden yapıyor.
aslında anlatmak istediğim şu resimdeki örnekte sistemin ne kadar pro yapıldığı ve bizde kullanılan sistemden farklı olduğunu göstermek istedim.
bize ithal edilen lpg sistemlerinin ne olduğu konusunda bilgim yok.yani resimdekinden mi yada daha ilkel bir sistemmi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2006, 12:43:52 »
Merak ettim iyice araştırayım şu sistemi. Bendeki kitte ayrı bir beyin var, önce benzin ECU.su üzerindeki yazılım bunun üstüne aynen kopyalanıyor dilerseniz bu şekilde dilerseniz değişiklik yaparak kulanabiliyorsunuz. İyi bir yerde yaptırdım ve bağlantılarda falan sorun yok, elektrik bağlantıları leğimlenerek ve özel bantlar kulanılarak yapıldı, orjinal sistem gibi duruyor. Su bağlantılarında falan kitin içinden çıkan kelepçeler kullanıldı, hortumlarda kitten çıktı üzerinde uydurma bir şey yok, LPG borusu içi çelik dışı plastik kauçuk karışımı, kit İtalyan malı Landi markası. Baya yol yaptım bu kitle herhalde 15 bin falan, şu ana kadar ciddi sorun yok. Sadece bir kere şamandıra değişti oda ilk takıldığında, bir kaç kezde ayar için gittim.

Tabiki sonuçta araç üzerinde fabrikada takılmamış ciddi bir sistem var ve kontrol etmekte fayda var, ben sürekli aracın tepkilerini kontrol ederim kullanırken.  Gözüm sürekli hararet göstergesinddedir, düzenli suyuna yağına bakarım, her kullandığımda hatta. Bunlar problemli araç kullanınca kazanılan özellikler, yıllarca Alfa Romeo, Peugeot falan kullanınca dikkatli olmak zorunda kalıyor insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2006, 15:08:23 »
araştır murat enazından bize ithal edilenin ne olduğunu görelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2006, 10:41:42 »
Mehmet'in pompa dediği stepmotor. LPG beyni dediği de buharlaştırıcı/evaporatör/regülatör. Usta diliyle değil de, terimleri yerli yerinde kullanırsak daha sağlıklı anlaşırız.
LandiRenzo, BRC gibi markaların sitelerinde bizde satılan kitler olduğu gibi görünüyor. Çeşitlilik var ama aralarındaki farkları anlatmıyor, tüketiciye yönelik sayfalar hazırlanmamış genelde.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2006, 12:57:17 »
Bende baktığım sitelerde Mehmet'in anlattığı türde bir LPG kiti göremedim, yaklaşık 10 civarı LPG kiti üreten firmaların sitelerine baktım, yabancı firmalar ve şu anda burada satılanlardan farklı bir şey görmedim.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2006, 13:59:55 »
ARKADAŞLAR BIRAKIN BU LPG İŞLERİNİ. BENDE DOĞAN SLX VARDI 1999 DA 1700 YTL YE TÜP TAKDIRMIŞTIK. ARAÇ 94 MODELDİ. İLK ZAMANLAR PERFORMANSDAN FALAN ÖDÜN VERMEDİ HATTA OTOBANDA TÜPLE VE ARAÇ BAGAJ FULL DOLU 185 ÇIKTI. AMA BU TEHLİKE MESELESİ KÖTÜ

ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN BİR ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZI, EŞİNİ VE KÜÇÜK ÇOCUĞUNU BİR KAZADA ÇARPIŞMA SONUCU YANARAK ÖLDÜLER. ARAÇDAN ÇIKAMAYIP POLİSLERİN GÖZÜ ÜNÜNDE TÜPDEN ÇIKAN GAZIN ALEV ALMASI İLE YANARAK CAN VERDİLER Kİ POLİSLERİN ANLATMASINA ÇOCUKTA ANNESİNİ KUCAĞINDA BAĞIRA ÇAĞIRA YANMIŞLAR.

VE BENDE O GÜNDEN SONRA ARABAMA KORKARAK BİNDİM. HATTA Bİ ARA EGZOS PATLADI. İÇİNDE LİFMİ NE VARMIŞ BOŞALDI O Bİ SSSSSSSSS DİYE SES GELİYOR GAZA BASIYOSUN ARABA GİTMİYOR EŞİM ÇOCUĞU KAPTIĞI GİBİ NASIL KAÇIYODU GÖRMELİYDİNİZ. BENDE FELAKET KORKTUM. AMA ATEŞ VS OLMADIĞI İÇİN MESELEYİ ANLAMAYA ÇALIŞTIM VE BULDUM.

ARACI SATTIĞIMDA TÜM FİRMALARIN DİZEL ARAÇLARINI TEST ETTİM. KİMSE BANA GİT TOYOTA VEYA BAŞKA BİR ŞEY AL DEMEDİ. DENİLENLERİDE DİNLEMEDİM. KENDİM TEST ETTİM VE SADECE TOYOTADA KONFORU VE RAHATLIĞI, SÜRÜŞ KEYFİNİ VE HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ SESSİZLİĞİ HİSSETDİM VE MADDİ İMKANLARIMI ZORLAYARAK UZUN VADELİ KREDİ KULLANARAK ARACIMI ALDIM VE YAKIT TASARRUFU GİBİ BİR SIKINTIM YOK. ZATEN AZ YAKIYOR VE YAKTIĞI YAKITIN LT SİDE ŞUANDA EURO DİZEL 2.3 YTL
100KM SABİT 90-100 İLE GİDİN 4 LİTRE YAKIT TÜKETİYO. 4x2.3=9.2 YTL HADİ 10 YTL OLSUN. 100KM Yİ HADİ 11-12 OLSUN, GİDEBİLİYOMUSUNUZ BENZİNLİ Bİ ARAÇLA.

O YÜZDEN SATIN ARAÇLARI İMKANINIZ VARSA DİZEL ALIN RAHAT EDİN. ARACA BİNERKEN ÇOK YAKACAK DİYE Bİ ENDİŞENİZ OLMASIN....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2006, 14:42:34 »
Öncelikle büyük harf konusunu bildiğinizi umuyorum, sanırım yanlışlıkla Caps-Lock açık kaldı.

LPG konusuna gelince, Avrupa'da çok yaygın kullanılıyor, depo olarak ve kullanılan borular benzinli sistemlerden çok daha güvenli. Tabi ne zaman güvenli, eğer paraya acımayıp iyi bir yerde yaptırısanız, mühendislerce onaylanmış kontrolü yapılmış ve ruhsata işlenerek resmiyet kazanmış sistemler güvenli en az benzin kadar. Aksi halde Avrupa'da bu kadar kullanılmaz bizden çok daha fazla güvenliğe düşkün oldukları aşikar. Zaten ülkemizde de fabrikadan LPG.li olarak çıkan sistemler var. Çin.de biogaz çok yaygın benzer sistemler biogaz ile çalışıyor ve sıkıştıırlmış doğalgaz depoları daha kullanışlı hale gelse benzin tarihe karışacak büyük ölçüde. Benzinin ve benzin buharının güvenli olduğunu sanıyorsanız hata ediyorsunuz, benzin ve buharı en az LPG kadar yanıcı ve parlayıcı nitelik taşır, kaza yapmış araçlarda çok ciddi tehlikedir benzin deposu.

Dizel konusuna gelince, model alternatifi fazla yok, çoğu araçta fazladan 3-5 bin YTL ödemeniz gerekiyor, iyi araçlarda bu fark çok daha açılıyor. Yeni nesil dizeller benzinlilere göre çok daha kırılgan ve hassas ayrıca tamir maliyeti üç beş katı benzinlilerin zaten bu yüzden de ikinci elleri çok can sıkıcı dizellerin. Kimse yaklaşmak istemiyor ikinci eline çünkü tamir masrafları korkunç. Sonuçta LPG birçok açıdan hala avantajlı hem benzine hemde dizellere göre. Eski ve yeni LPG sistemleri arasında karbüretörlü ve son sistem enjeksiyonlu araçlar kadar fark var bu arada.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 29, 2006, 14:45:22 »
Yalnız burada biz başka bir şey tartışıyorduk. :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2006, 20:12:09 »
otomatık vitese lpg çok güzel oluyor ark toyota da var hiç sorunsuz 2 senedir kullanıyor
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2006, 19:14:42 »
bende rahat kullanıyom.bendeki sistem brc.aracım karbüratörlü.bi sıkıntım yok.taktıralı 5 ay olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 03, 2006, 19:34:55 »
arkadaşlar memnun olan arkadaşlar vardır elbette çok dogal ama kahrolan larda var tabiyki sonuçta arçlarımız benzin ile çalışıyor. e nede olsa biz türk'üz bize bir şey olmaz
ferrariyede taktırırız
porse de taktırırız.
ahhh şu hükümet[/u] dünyanın en pahalı benzinini kulanuyoruz