0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar benim 2003 model otomatik 1,6 corollam var yakıt sarfiyatından dolayı artık tüp attırsam diyorum bana yardımcı olurmusunuz. randimanı nasıl, motor sorunu olur mu,sıralı sistemde hangisi önerilir, taktıranlar varsa lütfen bilgi verirseniz sevinirim.yıllık 20.000 km yapıyorum ortalama.[/quote]Selamlar;Bende de 2002 model Coralla HB var otomatik, öncelikle yakıt sarfiyatı ne durumdadır? Tüp olayı bildiğim kadarı ile pek güvenli değil, kapalı yerlere girememe gibi de bir negatif yönü var, ancak bir abimin Otomatik Coronasında LPG var sıralı enj. kendisi çok memnun...Sonuç olarak yakıt sarfiyatını düşürdüğü bir gerçek...
Performansın düştüğünü duymuştum ama test etmedim açıkçası.Ruhsata işletmeniz lazım.Tabi ruhsata işletebilmeniz için (Bildiğim kadarıyla 2 tane marka var yasal olan,gerisi kaçak) yasal olanı kullanmanız lazım.Yasal olanı kullanırsanız fazla bir tehlikesi yok.Bir vuruk dahi olsa alet kendini kilitleyebiliyor.Gazı kaçırmıyor...Ama bana kalırsa yasal olanı bile yaptırmayın...Aracınız sonuçta ne olursa olsun benzinle çalıştırılmak için yapılmış...(Lpg yeni bir sistem sayılır,en azından Türkiye için konuşuyorum.Ve çıkacak sorunlar belki de hala çıkmadı)[/quote] dağhan geçenlerde 1 avensise takılmış ve bağlantı yerlerinin zayıf olmasından dolayı su kaçırdı ve motor hararetten erimiş 4500 kadar bir masraf oldu tabiiki.çok tavsiye etmiyorum Türkiye de kullanılan sistem halen avraupadaki gibi değil.3 sene kadar önce 1,6 avensiste görmüştüm hollanda plakalı idi beyin denen soğuk lpg yi sıvılaştıran ve akışkanlığı arttıran sistem yerine elektrikli gaz pompası vardı ve aracın manifolduna bağlanan bir sıra enjektörden oluşuyordu.hatta pompa elektrikli olduğundan ayak gazdan çekildiğinde pompa stop ederek gaz göndermiyor ve aşırı hacim yaratmayarak patlama çatlama yapmıyordu.bizde şu an kullanılan sistem halen iptidai o sisteme göre.çünki lastik hortum değil.çelik boru kullanılıyorüstteki resimde solda yağ çubuğu arkasında bulunan parça gaz pompası ve eflatun rengi olanlar gaz enjektörü boruların tamamı çelik ve aracın soğutma suyu sistemi ile alakası olmayan sistem.