Gönderen Konu: Ön aks bilya değişimi  (Okunma sayısı 9461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ön aks bilya değişimi
« : Eylül 01, 2009, 12:22:07 »
Bugün serviste sağ ön aks bilyasının değişmesi gerektiği söylendi. Maliyet olarak da indirimle 390 civarı olur denildi. Bu fiyat uygun mudur? Bu değişimin aciliyeti nedir? Herhangi bir usta bu değişimi yapabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
2003 Toyota Corolla HB Otomatik

Toyota Club Türkiye

Ön aks bilya değişimi
« : Eylül 01, 2009, 12:22:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ön aks bilya değişimi
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2009, 14:31:39 »
selam  geçen hafta ben değiştirdim .yetkili servisten bilyayı aldım dışarıda değiştirdim.140 tl ye ..
ses yapıyordur şimdilik ilerki günlerde ses artacaktır saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2009, 14:36:26 »
Bu nasıl bi ses ben direksiyonu sağa kırdığım zaman ön sol tekerden sanki bişeye sürtüyormuş gibi hafif bi ses geliyor sola çevirdiğimde ses kesiliyor iyice baktım çıkan yada takılı kalmış bişey de yok
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2009, 17:04:05 »
deneme sürüşü yapan arkadaş söyledi..sonra da içeride kontrol edip teyid ettiler. Abbas Bey, o miktar işçilik ve malzemenin her ikisini de içeriyor mu?
2003 Toyota Corolla HB Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2009, 17:15:32 »
Araçla seyir halindeyken (70-80 km/h civarı)  teybi ve camları kapatıp vitesi boşa attığınızda uğultuyu bariz bir şekilde duyabilirsiniz. Şimdilik sadece ses olarak karşınıza çıksa da ileride bilyanın kilitlenerek tekerin dönmesini engellemesi neticesinde hayati tehlikelere sebep olabilecek önemli bir durum. Bence en kısa sürede değişimi yapın, 140 tlye işçilik dahil değilse bile en fazla 50 tl daha eklenebilir üzerine ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40500
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2009, 20:56:04 »
Bu nasıl bi ses ben direksiyonu sağa kırdığım zaman ön sol tekerden sanki bişeye sürtüyormuş gibi hafif bi ses geliyor sola çevirdiğimde ses kesiliyor iyice baktım çıkan yada takılı kalmış bişey de yok
benimde aracın sol ön aks bılyesınden ses gelıyordu.ustaya goturdum.aks baslarındakı lale denılen parcayı degısecegını soyledı .anı kalkıslarda lastıklerı patı yaparak kalkıs yapıldıgından ve lastıklerı balans ayarı yapıldıgında lastıkler serı sekılde hızlı donmesınden kaynaklandıgını soyledı.benım aracın sanzımanı sokulecek.yag kacagı ve aks da bosluk oldugunda aks ın gırıs yerı yanı sanzımana gırıs yerıne tornacı da sarı malzemesı kullanılarak baga yapılacak ve boslugu alınacak.
       ıscılık 130 tl         tornacıya 60 tl
2012 Model Toyota Corolla Comfort Extra 1,6 Benzin+Lpg