Gönderen Konu: Araç tavsiyesi , yakıt tüketimi hk.  (Okunma sayısı 7419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Araç tavsiyesi , yakıt tüketimi hk.
« : Ağustos 31, 2009, 19:12:50 »
 Öncelikle herkese merhaba,

Toyotamı satıp yerine doblo tipi bir aile arabası alacağım.Ancak düşük yakıt tüketimi için motor gücü vs. olarak neye dikkat etmeliyim.Örneğin 1.9 Tdi yada Hdi yazıyor.Çok yakarmı bu araçlar.Yada dobloda multijet falan var.Sizce hangisini tercih "etmemeliyim".
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Toyota Club Türkiye

Araç tavsiyesi , yakıt tüketimi hk.
« : Ağustos 31, 2009, 19:12:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç tavsiyesi , yakıt tüketimi hk.
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2009, 19:31:55 »
1.3 multijet Fiorino alın bence ;) Yakıt olarak sınıfının en cimrisi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2009, 20:02:12 »
Multijet serileri yakıt açısından çok iyi ama marka konusunda düşünülebilir. Türkiye'de çalıştığım firmalardan birinde her ikiside vardı, arkadaşlar Ford'un daha iyi olduğunu söylüyorlardı (Transit connect). Ayrıca bu araçlar hafif ticari araç sınıfında yanlış hatırlamıyorsam. Almadan önce vergiler, bakım, servis vs. de olmak üzere iyice düşünmenizi tavsiye ederim
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2009, 20:09:37 »
Doblo,Connect ve Combo arasında seç dersen Combo benim tercihim hem yakıt açısından hem konfor açısından, birde bunların dışında kara bir kedi var ama o da acayip pahalı... yani dağa taşa vurmayı düşünüyorsan hele kesinlikle uzak dur.
Tam ben yazarken mehmet arkadaşımız yazmı bu araçlar kamyonet olarak görünüyor ruhsatlarında ve bu nedenle vergileri filan biraz farklı oluryor bildiğim kadarıyla.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2009, 22:33:00 »
1.3 çekeri nasıldır acaba.Araç yüklüyken yokuşta falan kalkarken zorlarmı.
Vergi konusunda ise uyarılarınız için sağolun.Bu araçların hepsi ticari olarak geçmiyor ruhsatta.Hususi olarak geçenlerden bakacağım.
1.9 tdi yada Hdi ler var.Onlar nasıldır sizce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2009, 01:16:12 »
fiorinoların 1.3 leri kanser eder yokuşlarda.Connect iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2009, 08:43:29 »
Kesinlikle Fiat doblo öneririm, ön takımları mükemmel sağlam hiç bir problem çıkarmıyor, seri ve atak ayrıca yakıtta da oldukça cimri. Eğer sıfır alacaksanız ve çok aciliyeti yoksa bir kaç ay bekleyin derim çünkü yeni kasaları çıkıyor. Arka tekerlekler tam bağımsız yapılmış, yol tutuşu artırılarak güvenliğe biraz önem verilmiş.

İlk çıktığında ticari olarak lanse edilmişdi fakat Türk halkı tarafından aile arabası olarak çok yönlü kullanıma maruz kalınca Fiat tarafından yeniden yaratıldı. Şu anda araçlar Bursa sokaklarında deneme turları atıyor, test sürüşleri bittikten bir kaç ay sonra piyasaya sürecekler. Bu araçların ticari ve binek tipleri ayrı satılıyor, ticari olarak satılanlar daha ucuz fakat konfor eksik ve süspansiyon sistemi sert, binek tipleri ise oldukça konforlu. Vergileri, ticarilerin pahalı (yaklaşık 800TL) ayrıca her sene fenni muayeneye girmek zorunda binekler ise tıpkı bizim araçlar gibi. Ticariler İstanbul boğaz köprüsünü kullanamıyor, yalnızca Fatih köprüsünü kullanmak zorunda binekler ise her ikisini kullanabiliyor.     

Ford Connectler görünüş olarak oldukça güzel araçlar, fakat biraz problemli olduğu söyleniyor. Ayrıca duyduğum kadarıyla Türkiye fabrikalarında üretimi sona erdirilecek. Fabrika Transit ağırlıklı üretim yapacak buda küçük bir bilgi.

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2009, 10:38:36 »
fiorinoların 1.3 leri kanser eder yokuşlarda.Connect iyidir.
Teşekkürler barış bey.Önemli bir bilgiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2009, 10:42:40 »
Bilgihan bey sıfır değil ikinci el alacağım.Uyarılarınızı dikkate alacağım.Vermiş olduğunuz geniş kapsamlı bilgiler için çok teşekürler.Ayrıca yorumları ile yardımcı olan Emre bey , Mehmet bey ve adaşım Alper beyede teşekkürler.
1.9 HDİ yakıt tüketimi nasıl olur.Aslına bakarsanız ben bu HDİ TDİ gibi terimlerden anlamıyorum.

Bilen birisi bana citroen berlingo hakkında bilgi verebilirse çok sevineceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2009, 12:23:12 »
Aracın ticari veya hususi olması ayrı bir durum, bu araçlar ruhsatlarında kamyonet olarak ruhsatlandırılıyor. doblo fanclüpte bulduğumu buraya yapıştırıyorum:
Çoğu doblonun ruhsatta kamyonet yazar.Binek yazması için araç alınırken ötv vergisi farkının ödenmesi gerekiyor.Araç böylece binek otomobil oluyor.Ruhsatta binek yazan bir dobloyu alırken aracı alan kişi araca daha fazla para verdiğinden mantıken sizin aracı alırken daha fazla para ödemeniz gerekir...

Örneğin Fiat'ın sitesinde;

Doblo Panorama (otomobil) : 0 km 1.4 active model 27.850 YTL

Doblo Combi (kamyonet) : 0 km 1.4 active model 23.050 YTL (Aralık ayına özel fiyat 20.820)

Görüldüğü gibi 2 araç arasında 4.800 YTL fiyat farkı var.Donanım farkı yok.Aynı araçlar.Birinin ruhsatında Hususi otomobil,Diğerinde ise Hususi kamyonet yazıyor...
Kamyonetlerin vergisi motor hacmine göre hesaplanmıyor.Yaş ve Azami Toplam Ağırlık (Net Ağırlık+İstiap Haddi) 'a göre hesaplanıyor.Kısacası doblonun vergisi 380 YTL x 2 = 760.00 YTL.Biraz pahalı.Boğaz köprüsünden geçemiyor,hersene muayneye gidiyor...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2009, 13:26:54 »
benim görüşüm Fiat'a yaklaşma ne kadar cimri olursa olsun yine de fazla yakıyor ve o kadar da sağlam değil.. ben 2 fiat aracı değiştim  bir daha mı tövbeeeeeeee

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2009, 13:33:10 »
Alper bey,

Bende sabahtan beri araştırıyorum ve edinmiş olduğum izlenime göre ruhsatta hususi olarak yazması demek binek demek oluyor.Yani iki köprüyüde kullanabilir,vergiside ticariye göre düşüktür.Gerçi sizde aynı şeyleri yazmışsınız zaten.Dolayısı ile alırken ruhsatta hususi yazmasına dikkat edeceğiz.

Ben bu vergi oranlarını hesaplayamıyormuyum acaba.Hususi otomobil 1-6 yaş arası silindir hacmi 1800-2000 arası diyorum 1300 lira vergi çıkarıyor.oranlar çok kötü.Neyse ben sanırım çok istediğim halde bu tarz bir araç almaktan vazgeçmek zorunda kalacağım.:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2009, 13:43:12 »
Fiat'ın sitesine girdiğinizde "Fiat otomobiller" ve "Fiat ticari araçlar" şeklinde gurupandığını göreceksiniz.

Eğer "Fiat ticari araçlar" kısmın girerseniz cargo, combi gibi versiyon çeşitleriyle kamyonetler sınıfında araç tercih ediyorsunuz. Nispeten fiyat ucuz, eksileri;

1-Her yıl muayeneye gidecek.
2-Birinci Boğaz Köprüsünü kullanamayacak.
3-Yıllık vergisi yaklaşık 800TL (Net 760TL'ymiş)
Ama isterseniz, bir kaç bin TL vererek ruhsata hususi yazdırıp yukardakilerden binek araçlardaki gibi yararlanabilirsiniz.

Eğer "Fiat otmobiller" kısmın girerseniz Panorama versiyonunu tercih edersiniz ki, işçilik ve donanım tatmin edici seviyede, amortisörler yumuşak konforlu ve hususi bir araç. Ruhsata herhangi bir şey işletmenize gerek kalmaz zaten hususi araç olarak geçer. Vergiside motor hacmine göre hesaplanır 1300cc olduğundan düşük vergi verirsiniz.

HDI   = High pressure disel injection. (Yüksek basınç dizel enjeksiyon)
TDI   = Turbo disel injection. (Turbo dizel ejeksiyon)
Tamamiyle yakıt beslemeleriyle alakalı.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2009, 14:24:54 »
1300 cc 1.3 motor demek değilmi.Yani 1.7 motor bir araç olursa 1600-1800 cc arasına tekabul edecektir.Yada 1.9 motor olursa 1800-2000 cc arasına denk gelecek sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2009, 15:30:17 »
1300 cc 1.3 motor demek değilmi.Yani 1.7 motor bir araç olursa 1600-1800 cc arasına tekabul edecektir.Yada 1.9 motor olursa 1800-2000 cc arasına denk gelecek sanırım.

Aynen öyle.

Ruhsatta hususi yazarsa vergi motor hacmine göre alınır. 1600cc (1.6) geçerse vergi oldukça yükselir. Zaten dikkat ederseniz 1600cc araçlar ruhsatta 1600'ün altında yazar, örneğin 1598cc gibi. Eğer 1601 yazsaydı bir üst sınıfta vergi verecektiniz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2009, 20:39:45 »
Herşey için sonsuz teşekkürler.Tüm bilgilendirmeleriniz ve yönlendirmeniz için hepinize teşekkürler.