Gönderen Konu: Maxxis MA-Z1 hk. görüşleriniz  (Okunma sayısı 2543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Maxxis MA-Z1 hk. görüşleriniz
« : Ağustos 31, 2009, 01:45:11 »
195/50/15 yada 195/55/15 almayı düşünmekteyim çelik jantlar için sizce nasıl bir lastik kullanan varmı bi kaç yerde buldum ıslak zemin performansı çok iyi demişler bilginiz varsa teşekkür ederim :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Toyota Club Türkiye

Maxxis MA-Z1 hk. görüşleriniz
« : Ağustos 31, 2009, 01:45:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Maxxis MA-Z1 hk. görüşleriniz
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2009, 02:25:09 »
50 -55 fazla fark etmez ;)

Ben 50 kullan derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2009, 11:57:14 »
Lastik yanağında yapacağın değişiklik hızından, yakıta, motor performasından yol tutuşuna kadar birçok şeyi değiştirecektir. Bence diğer herşeyi sabit tutarak yanak genişliğinde değişiklik yapmak, pek iyi sonuçlar vermeyecektir.

Bu değişiklik ile lastik yanağında 9.75mm lik bir fark oluşacak (neredeyse 1cm), lastik dış çapında yaklaşık 2cm (19.5mm) fark oluşacaktır. Bence olduğu gibi bırakın, değişiklik yapmayın

Maxxis'in üretildiği bölge koşulları düşünülürse ıslak zeminlerde başarılı olması gayet normal. Hatta başarılı olmak zorunda yoksa iş yapamaz. Islak zemin için düşünmeden alabilirsiniz. Ancak bir de problemi var; biraz gürültülü ancak bu gürültü seviyesi diğer ortalama lastiklerden çok farklı değil.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2009, 21:34:04 »
Lastik yanağında yapacağın değişiklik hızından, yakıta, motor performasından yol tutuşuna kadar birçok şeyi değiştirecektir. Bence diğer herşeyi sabit tutarak yanak genişliğinde değişiklik yapmak, pek iyi sonuçlar vermeyecektir.

Bu değişiklik ile lastik yanağında 9.75mm lik bir fark oluşacak (neredeyse 1cm), lastik dış çapında yaklaşık 2cm (19.5mm) fark oluşacaktır. Bence olduğu gibi bırakın, değişiklik yapmayın

Maxxis'in üretildiği bölge koşulları düşünülürse ıslak zeminlerde başarılı olması gayet normal. Hatta başarılı olmak zorunda yoksa iş yapamaz. Islak zemin için düşünmeden alabilirsiniz. Ancak bir de problemi var; biraz gürültülü ancak bu gürültü seviyesi diğer ortalama lastiklerden çok farklı değil.

bir lastikçi arkadaşın tavsiyesi idi bu lastik ıslak zeminde kurudan daha iyi yol tutuş dedi benim gönlüm 50 yanaktan yana çünkü 14 den 15 e geçiş yapıcam 14/65 var şu anda teneke jantlarda çelik olarakda bir arkadaşımdan titanium jant almayı planlıyorum o yüzden lastikleri kullanan yada bilen varsa biraz bilgi istedim verdiğiniz bilgiler aslında almama biraz daha karar vermeme neden oldu :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2009, 01:09:04 »
Ben Maxxis Ma-P1 kullanıyorum 175/65/14 . Gürültü olayı o sınıftaki lastiklere göre normal. Benim kullandığım ıslak kuru zemin yüksek performans olarak geçiyor. Balon vs herhangi bir problemle karşılaşmadım. Senin sorduğun ise ulta performans ıslak kuru zemin olarak geçiyor.

Ayrıca kullandığım lastikle ilgili bir izlenimim benim yarisimde ABS yok. Soğuk frenaj kuru zeminde lastikler çok iyi tutunma sağlıyamıyor ve istem dışı kayma başlıyor. Lastikten çıkan ıslık sesi bile çıkmıyor bu durumda. Ama bunun dışında bir problem yada şikayetim yok. 
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)