Gönderen Konu: ankara'da boya işini yaptırıp rengi tutturma konusunda memnun olanlar paylaşalım  (Okunma sayısı 6053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
arkadaşlar ankara'da boya işi yaptırıp özellikle renk tonunu tutturma konusunda memnun kaldım diyebileceğiniz yerleri paylaşırmısınız. özellikle sis yeşili renginde avensisi olup boya yaptıran ve memnun kalan arkadaşların da cevaplarını bekliyorum.

sis yeşili tonu tutturma konusunda zor bir renk olduğu için nerede yapacağım konusunda çekincelerim var.

hoşçakalın şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Bu sis yeşili koyu yeşil olan mı Orhan bey.Size özelden konu ile ilgili mesaj attım.Burak bey sizinle ilgilenecektir....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaslar ben gecen sene Ankarada tunalı otomativ diye bir yer belki bilirsiniz buyuk biyer orda aracımda olan kucuk vurukları yaptırmıştım aracım o zaman kırmızı jazzdı ve aracımın renki cok soluktu ben adamla konustugumda renk kodlarından hangi rengin ne kadar konulcagı anlasılabiliyorums ama tabi zamanla boyada oluşan deformeler direk belli oluyor cunku bi yerde arabanın orjınal rengi diger tarafda 4 yıl kullanılmış eskimiş boya. Nitekimde araba boyandıktan sonra boyanan parçalar cok guzel olmuştu ama boyanmayan parçalar cok soluk duruyordu cok acıktı bu renk farkı bunu yetkili kişiye soledim bana haftaya arabayı tekrar getir boya o zaman kadar biraz daha oturmuş olur dedi pasta cila yaparız dedi goturdum arabayı tam istedigim gibi olmuştu arabam hiç bi yerde renk farkı kalmamıştı. Benim burda demek istedigim eger goturdugunuz yer iyi bir yerse zaten ordaki usta renki kafasına gore degil belli oranlara gore hazırlar boyadan sonra pasta cila atılıncada aracınızın rengi hemen hemen ilk gunku gibi olur renk farkları ortadan kalkar umarım biraz aydınlatabilmişimdir sizi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Oğuzhan boya zaten kafaya göre yapılmıyor.Boyacıya gidip istenilen rengin kodu verilir ve makina ile hazırlanır...Yeni boyaya zaten hemen pasta yapılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Evet Özcan abi benimde anlatmak istedigim bu boyayı tuturmak gibi bişi yok benim bildigim yanılıyormuyum ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
özcan bey, sis yeşili açık yeşil olan.aracımın resmini profil resmi yaptım.
yeni dörtnal servisini daha öncede ttavsiye ettiler müsait bir zamanımda ugrayacağım. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bence En dogrusunu yapmışsın Orhan abi sonucta yetkili serviste begenmessen sonuna kadar bastırıp yaptırabilirsin. Aracınızda ne sorun vardı acaba ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
oğuzhan bey renk tutmama diye bişi var.nasıl başarmışlar bilmiyorum ama arka çamurluk tonu daha açık kalmış sırıtıyor.ayrıca pasta cila ile falan olcak bişi değil bu.
yani parlaklık matlık değil problem.renk tonu farklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
nerede yaptırımıştınız arka camurlugu Orhan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Bence En dogrusunu yapmışsın Orhan abi sonucta yetkili serviste begenmessen sonuna kadar bastırıp yaptırabilirsin. Aracınızda ne sorun vardı acaba ??
   Oğuzhan yeni Dörtnal yetkili değil özel servis... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
Orhan hocam özcan beyin yönlendirmesi ve yardımları ile bende dörtnalda ön tampona lokal boya yapmıştım çok memnun kaldım. bence düşünülebilir.
  Oğuzhan yeni Dörtnal yetkili değil özel servis... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
:D Ben orayı cok duydum oyuzden aklımda yetkili diye kalmış :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Orhan hocam Özcan beyin yönlendirmesi ve yardımları ile bende Dörtnal'da ön tampona lokal boya yapmıştım çok memnun kaldım. bence düşünülebilir.
  Yunus bey,boyanmış halinin bir fotosunu falan görseydik nasıl olmuş diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
özcan hocam elimdeki tek resim, kırmızı çizgi ile gösterilmiş bölge

Yunus bey,boyanmış halinin bir fotosunu falan görseydik nasıl olmuş diye :)
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Mis gibi olmuş.Güle güle kullanın.Bu arada ne alaka ise sizin arabanın rengi Corolla'nın diğer grisi olarak kalmış :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar benim kendi görüşüm bu noktada ustaya güvenmeyin, teknolojiden faydalanın. Önce ufak bir alana pasta uygulayın, daha sonra bu pasta uygulanmış alanın boya kod analizini yaptırın. Bilgisayarlı boya karışımı hazırlayan yerler bunu yapabilir. Bu şekilde aracınızın mevcut boya kodunu bulabilirsiniz; yani güneş, yağmur, kar gibi sebeplerle oluşan boyadaki değişimin son haline ulaşırsınız ve boya tonu ile ilgili birbir şekilde tereddüt etmeye gerek kalmaz. Uygulamayı yapacak yeri ve ustayı bundan sonra seçebilirsiniz. Umarım bu açıklamaları kullanmanızı gerektirecek bir durum olmaz
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yeni Dörtnal Toyota
  • Kan Grubu: A-
   O  dedikleriniz anca çok çok gelişmiş ülkelerde belki bir ihtimal olabilir.Ama yetkili serviste dahil olmak üzere Türkiyede bu işi dediğiniz gibi yababilecek kimse yok.Yetkili servislerde dahil olmak üzere bütün boyacılar kayma yapar.Kayma nedir peki?Kayma boyanacak parçanın örnek sağ ön kapısı boyanacaksa sağ arka kapı ve sağ ön çamurluk bu boyama işlemine kurban gider.Bunun nedeni renk uyumu ve göze hoş görünmesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
   O  dedikleriniz anca çok çok gelişmiş ülkelerde belki bir ihtimal olabilir.Ama yetkili serviste dahil olmak üzere Türkiyede bu işi dediğiniz gibi yababilecek kimse yok.Yetkili servislerde dahil olmak üzere bütün boyacılar kayma yapar.Kayma nedir peki?Kayma boyanacak parçanın örnek sağ ön kapısı boyanacaksa sağ arka kapı ve sağ ön çamurluk bu boyama işlemine kurban gider.Bunun nedeni renk uyumu ve göze hoş görünmesidir.                                                                                               

Bunun gelişmişlikle ilgisi yok, yada şöyle diyelim Türkiyenin gelişmişlik düzeyini ilgilendirecek bir ilgisi yok. Türkiye mikron teknolojisi ile çip üretebilen dünyadaki bir avuç ülkeden biri (Tübitak tarafından). Birde diğer üretici ülkelerle dalga geçer gibi üzerinde Atatürk portresi ve imzasını yerleştirdi. bunu yapan bir ülke benim bahsettiğim şeyi çok çok rahat bir şehilde yapar. Özellikle photoshop tarzı probram kullanıcıları bilir, her rengin RGB renk (benzer kod uygulamaları da var) kodları vardır, çok basit bir programla iyi bir sensörün birleştirilmesi ile bu sorun çok kolay halledilir. bu hizmet kalitesinin bir göstergesidir. eğer bu yoksa, talep eden yok demektir. Bilmemekle birlikte, Türkiye'de bunu yapan yer olduğuna inanıyorum.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi

auto kingte yeni corollaya lokal boya yapıldı, sağ arka kapı çizilmişti, sağ arka kapının tamamını boyadılar (puntalı çektirme ile düzeltip) sağ arka çamurluk ve sağ ön kapı boyanmadı (sağ arka çamurlukta ufak bir çizik vardı olduğu gibi duruyor, ön kapıda da duvara çarpmıştı kapı kenarı orası beyaz kalmıştı duvardan alıp, o da duruyordu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yunus bey, tampondaki lokal boya gercekten hiç belli olmuyor,çok basarılı bir calışma olmus bence.

boya işi gercekten bir  sanat bence ve bu sanatı iyi bir şekilde yapan ustalar  bulmak çok zor.

her ne kadar makine boyayı hazırlıyorsada hepsi o değil . ustanın boyayı atış tekniği mesafesi açısı v.s bir sürü etken var.