Gönderen Konu: Sleeper Corolla ilk 0-100 denemesi  (Okunma sayısı 2023 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Sleeper Corolla ilk 0-100 denemesi
« : Ağustos 29, 2009, 05:56:49 »
İlk 0-100 denememi yapmış bulunuyorum. Galiba biraz daha çalışmam lazım kalkışlara. Yanımda ekstradan 80 kg lık bi arkadaş + bagajdada ekstradan bi 20 kg lık ramazanlık  var ve ibredende görüleceği üzere 3/4 depo mazut :D Onun dışında soğuk sayılabilecek 205/55 15 Bridgestone ADRENALIN RE001 lastikler ve 1 den 2 ye atarken sarmaktan kurtarmadığım bir vites geçişi:p ilerde daha iyi olması dileklerimle .

http://videos.streetfire.net/video/Corolla-D4D-first-0100_703822.htm

iyi kötü yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. tam 2.ci saniye başlarken kalkıyorum 11. saniyede 100ü geçmeye başlıyor. Yol gayet düz eğimsiz. lastikler yoldaki sulama çalışmaları yüzünden bi kaç kez ıslandı. herhalde o yuzden sardım.

videoda görülen 9 sn gibi bi değer gerçekten ne kadardır Allah bilir. 9 sn de 0-100 yapıyorum diye ısrar edecek değilim. :)

Eveeeet şimdi yorumlar :D

Toyota Club Türkiye

Sleeper Corolla ilk 0-100 denemesi
« : Ağustos 29, 2009, 05:56:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Sleeper Corolla ilk 0-100 denemesi
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2009, 06:48:39 »
abi bence birazdaha iyileştirilmesi lazım boş bir alanda tekrar dene bence.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2009, 09:42:35 »
İyi güzel de ibre birden 40 nasıl çıkıyor  :blink:  Dağhan ın yaptığı gibi el fireni çekik şekilde denemiş olmayasın  :D  yoluda bi görseydik
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2009, 13:16:33 »
yolu videonun sonunda gösteriyor ceken arkadaş bi anda 40 a çıkmasının sebebbi habire sarmam latikler tam 40 a gelirkenen tutmaya başlıyo ondan sonrada 2. ye atıyorum yani 1. vites iptal sarmaktan cok iyi hızlanamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2009, 13:29:22 »
Anladım peki tam tersi olsa 120 km ile giderken kaç metre de yada kaç saniyede durabildiğini ölçtün mü hiç?  :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2009, 13:48:54 »
Anladım peki tam tersi olsa 120 km ile giderken kaç metre de yada kaç saniyede durabildiğini ölçtün mü hiç?  :blink:

niye böyle bi ölçüm yapiyim amaç ne  ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2009, 13:56:15 »
Hep merak edilir 100 km kaç sn de çıkıyor diye bende hep merak etmişimdir tam tersini çünkü bence kontrolsüz güç güç değildir tehlike anında kaç metrede duracağın önemli çünkü hayatın bu mesafaye bağlı olabilir ama zannet miyorum ki 100 km hıza 10 sn den fazla bi sürede çıktığın zaman ölüm tehlikesi yaşayasın yanılıyor muyum? Bunu demek istemiştim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2009, 14:24:57 »
Hep merak edilir 100 km kaç sn de çıkıyor diye bende hep merak etmişimdir tam tersini çünkü bence kontrolsüz güç güç değildir tehlike anında kaç metrede duracağın önemli çünkü hayatın bu mesafaye bağlı olabilir ama zannet miyorum ki 100 km hıza 10 sn den fazla bi sürede çıktığın zaman ölüm tehlikesi yaşayasın yanılıyor muyum? Bunu demek istemiştim

bunca sene merak edene kadar 100-0 ın yaklaşık 38  mt de durduğunu ve yaklaşık 6 sn ye ihtiyacın olduğunu basit bi kaç denklemle hesaplayabilirdiniz Ali Bey Ayrıca aracımda yol tutuşu ve güvenliğide dolayısıyla arttıran 3,5 cm lık FK marka helazonlar var bununda üstüne bir taban daha geniş 195 den 205/55 15 ebatında şuan piyasadaki en iyi ve en pahalı Yüksek performans Bridgestone RE001 adrenalin lastikler var. Ayrıca nerde kaç km e hıza cıkılmalı onuda bilen birisi olarak denemeyi yaptığım yerde 3 şerit ve birtek ben vardım Saatte gece 2.00 Sizi anlıyorum ama burdaki amaç chip tuning yapılmış bir D-4D nin nasıl hızlandığıdır. Merak eden modifiye sever arkadaşların olabiliceğini düşündüğüm için açtım bu konuyu. Yasal hız sınırları muhabbetini başka bir platformda yapalım Ali Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2009, 14:43:29 »
Tebrik ederim o zaman çok iyi hızlanıyorsunuz. 9 sn in altına çekebilirsiniz bence

96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2009, 15:02:02 »
Tebrik ederim o zaman çok iyi hızlanıyorsunuz. 9 sn in altına çekebilirsiniz bence

teşekkür ederim dediğiniz güvenlik unsurlar hep aklımda merak etmeyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2009, 15:16:56 »
Sarmak ne demek :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2009, 15:23:17 »
pati çekmeden kurtulamamak demek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2009, 15:34:16 »
Sarmak ne demek :wacko:

Sarmak patinaja düşmek demektir :)

Sinancım güzel bence bikaç kalkış çalışması daha yap , devir saatini 3000d/d tutrarken ayağını debriyajdan çek, ayrıca vitesi değiştirirken ayağını gazdan hiç çekme :) Başarılar :)

son oarak kadranda birşey dikkatimi çekti :) bi ışık var kilometre sayacının yanında yanıp yanıp sönüyor o nedir :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 29, 2009, 15:38:22 »
hehehe aynen mesutcum aracı aldığımdan beri ilk defa kalkış deniyorm desem yalan olmaz. O ışıktan başta bende tırsmıştım ama sonradan fark ettim ki yol ışıklandırmalarının kadrana yansıması :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 30, 2009, 01:42:47 »
Daha başarılı olabilir benim gözüme çarpan dizel motorun fazla devir çevirememesi. 100 kmh a 3. viteste çıkıyorsun bu sana vites geçişleri de dahil yarım saniye belki 1 sn kaybettiriyordur. Birde devir tork beygir eğrin nasıl şu anda dyno da baktınmı. Yazılımı özelmi yaptırdın yoksa daha önceden hali hazırda olan bi yazılımmı. Şu da var 1.6 vvti benzinli olan modelde fabrika verisi 10.4 sn dizel ve devir bandında oluşan 2000 devir farkına göre gayet iyi.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 30, 2009, 01:50:03 »
Daha başarılı olabilir benim gözüme çarpan dizel motorun fazla devir çevirememesi. 100 kmh a 3. viteste çıkıyorsun bu sana vites geçişleri de dahil yarım saniye belki 1 sn kaybettiriyordur. Birde devir tork beygir eğrin nasıl şu anda dyno da baktınmı. Yazılımı özelmi yaptırdın yoksa daha önceden hali hazırda olan bi yazılımmı. Şu da var 1.6 vvti benzinli olan modelde fabrika verisi 10.4 sn dizel ve devir bandında oluşan 2000 devir farkına göre gayet iyi.

vites geçişlerini çok iyi yapmak lazım malum 1. vites cok kısa bizde 2 tane yazılım dendik ilk yazılımın dynusunda tam 100 bg verdi orj de90,3 bg di 2. yazılımda değerleri biraz daha yukarı cıktardık suan tahmınım 110 veya 115 bg arası bir değer yazılım özel yapıldı benım steklerime göre Erhan abi almanyadan gönderdi yazılımı benım orj yazılım sutune remap yaılarak geri yüklendi forumda konusu var modifiye kısmında ayrıntılı bilgiye ordan ulaşabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 01, 2009, 01:20:36 »
çok hızlı... acaba diğer araçlarla kıyaslandığında serilik nasıl. bu bizim hb corollalar neymiş ya.
sinan kardeş dizelin performansından memnunsun heralde. nasıl aracın? ben de 2005 2006 civarı d4d düşünüyorum.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2009, 02:07:19 »
çok hızlı... acaba diğer araçlarla kıyaslandığında serilik nasıl. bu bizim hb corollalar neymiş ya.
sinan kardeş dizelin performansından memnunsun heralde. nasıl aracın? ben de 2005 2006 civarı d4d düşünüyorum.

yeni bir deneme yaptım linl burda
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/0-100-9-sec-1-400cc-corolla-d-4d-just-chip-tuned-%28-sleeper-corolla-%29/

2 den 3 gecerken biraz daha hızlı davransam 9 sn altına ınebilrdim son haliyle. Suanki performasnından oldukça memnunum. stock halde ikende gayet zevkli bir araç su ana kadar bir sıkıntısı olmadı rutin bakımlarını yaptırdımlastikleride değiştirdim herhangi sorunu yok yürüyen aksam olarak tavsiye ederim temizini bulduysan. sehir içinde alt devirlerde özellikle çok esnek bir araç torq bandınnda 1.6 benzınlı aracını aratmaz diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 01, 2009, 18:20:56 »
yeni bir deneme yaptım linl burda
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/0-100-9-sec-1-400cc-corolla-d-4d-just-chip-tuned-%28-sleeper-corolla-%29/

2 den 3 gecerken biraz daha hızlı davransam 9 sn altına ınebilrdim son haliyle. Suanki performasnından oldukça memnunum. stock halde ikende gayet zevkli bir araç su ana kadar bir sıkıntısı olmadı rutin bakımlarını yaptırdımlastikleride değiştirdim herhangi sorunu yok yürüyen aksam olarak tavsiye ederim temizini bulduysan. sehir içinde alt devirlerde özellikle çok esnek bir araç torq bandınnda 1.6 benzınlı aracını aratmaz diyebilirim.
yararlı bilgiler için teşekkür ederim. şuan 2003 benzinli hb mle idare ediyoruz. km si 143 bin oldu. artık bidahaki yaza doğru yavaş yavaş satmayı düşünüyorum. 150 binden sonra satması da biraz sıkıntılı olur.
şuanki aracım "tabanvay"