Gönderen Konu: Yaris OV. Akü Sorunu  (Okunma sayısı 10300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Yaris OV. Akü Sorunu
« : Ağustos 27, 2009, 13:06:19 »
  Arkadaşlar dün akşam eve giderken üyelerimizden Mehmet Bora arkadaşımız aradı ve yol üstünde biryerde aracımızı sağa çekip ayak üstü buluştuk bana konyadan TRD stickerı getirmiş hoş sohbet derken bu arada arcımımdan çıkarken kontağı kapatıp hemen çıkmıştım yani farlar radio vs. hepsi açık kaldı vedalaştık araca tekrar bindim ama kontak basmadı hemen inip Mehmeti durdurdum yakın taksi duraklarında takviye kaplosu aradık ama bulamadık sonra Mehmet bagajından 2 bas kaplosunu söktü corollayı ana cadde üzerinde ters çevirip kafa kafaya verdik kablolar ile takviye yaparak hemen çalıştı kerata ve gecikmeli olarak eve gidebildim.

Şimdi gelelim sadete aracın aküsü gayet iyi durumda ama neden kısa sürede böyle zayıflayabiliyor etken neler olabilir? acaba 8000kv'lık xenon mudur?

Benim ufaklığa bir takviye kaplosu almam şart oldu çünki ittirerek de çalışmaz :D

Toyota Club Türkiye

Yaris OV. Akü Sorunu
« : Ağustos 27, 2009, 13:06:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ynt: Yaris OV. Akü Sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2009, 13:11:42 »
aküler 45 amper ve artık değişme vakti gelmiştir abi..
ben 60 amper mutlu taktım geçen sene..
mutluyum mutlusun mutlu..
durumun xenonlardan kaynaklanacağını sanmıyorum çünkü 35wlık fln oluyor xenonlar, kısalardan daha az akım çekiyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2009, 13:18:26 »
Sağolasın Cem nerelerdesin görüşemiyoruz uzun zamandır.
Demek mutlusun mutlu olalım diyorsun;)

ama parklar açık bırakıyorum aracı daha uzun süre böyle olmuyordu onun için aklıma xenonlar geldi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2009, 13:31:36 »
45 yerine 60 amper takılabiliyor mu? hacmen bir farkları yok mu?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2009, 23:22:36 »
 99 corollaya 2 gün önce dar 60 amp Mutlu akü aldım hiç sorunsuz yerine oturdu. Biraz daha büyük fakat sorun çıkarmadı.
Fiyatına gelince kredi kartı ile tek çekim 125 tl aldım.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2009, 00:37:24 »
Herhalde bizim yarisler gün bekliyormuş. Bende bu hafta başı aynı sıkıntıyla karşılaştım. Aracı park ettim 1 saat sonra geri geldim tık yok. Takviye bulamadık istemeyerekte olsa gecenin bi vakti eve kadar 3 kere vurdurup gittim. Sabah yine tık yok. Servise gittik şarz dinamosundan gelen değerler normal çıktı. 45A Mutlu Dar tip aldım bende şu anda bi sıkıntı yok. İyi forumlar.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2009, 03:13:44 »
akü illa be belli bir zaman sonra bitecek diye bir şey yok bazen kısa sürede içindeki levhalar koparak yine tıklama yapmayabiliyor ama takviye edince  reaksiyondanmıdır nedir araba çalışıyor yani demek istediğim illa hatayı kendimizde aramayalım açıkmı unuttuk diye farları teybi çünkü benim iki aracımda başıma geldi içindeki levhalar çatlamıştı
ama genelde b sizin gibi marş basmama olayı akünün %90 emekliliğinin geldiğinin işaretidir
bildiğim kadarı ile yüksek amperli akü almak avantajlı örnek olarak 45 amper akü ile 10 defa marş basıyor iseniz 60 amper akü ile 15 defa basarsınız
ayrıca aracınız şarjı kestiğinde 45 amper ile 45 km giderken 60 amper ile 60 km gidersiniz aradaki fark bu
vurdurma ve kamçılama olayına gelince
kesinlikle zorda kalmadıkça yaptırmayın yaptırırsanızda göze alarak yapın ki problemlerine katlanın
vurdurduğunuz zaman aracınız yüksek akım üreteceğinden aşırı yüklenmeden dolayı elektronik aksamınız ciddi zararlar görür.
kamçılama yaparsanız yani akü takviye kablosunu kullanırsanızda bu sefer şarj dinamosunun diotları yanıyor bir zaman sonra benim başıma geldi inanmamıştım interneten araştırdım doğru imiş benim diotlarda yanmıştı
en güzeli bir akücüye yada elekttrikçiye gidip ondan akünün durumunu ögrenip yenisini almaktır önümüz kış daha çok başın agrır havalar soğuyunca
herşeyi yap ama arabayı vurdurma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2009, 09:46:26 »
Evet arkadaşlar vurdurma konusunda size katılıyorum zaten benim araç otomatik olduğu için de vurdurma şansım yok :D
Takviye konusu a gelince dikkatli bir şekilde yapılırsa zararı yok ama dikkatli karşı aracın aküsünün sizinkinle eş değer olmasına dikkat etmek gerekli diye düşünüyorum. birde + ve - ye dikkat edilmez ise aracın sigortasına ve benzeri elektronik aksamlarına zarar verilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2009, 10:00:22 »
60lik sark  olmus  sana 
XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2009, 01:04:11 »
Ben 2001 Yaris e 45 liğin yeteceğini düşünerek 45A akü aldım. Vurdurma konusunda ise anlık üretilecek yüksek voltaj dışında üstten egzantirikli araçlar da daha büyük sıkıntılara yol açabildiğini okumuştum. Ayrıca vurdurma işleminin maksimum 20-25 KMh lara ulaşıldığında yapılmasının gerektiği daha yüksek hızlarda volan a debriyaj sistemine egzantirik millerine v.s bir çok haraketli aksama zarar verebilceğide yazılıydı aynı metinde. Çok zorda kalmadıkça uygulanmasını tavsiye etmiyorum. O gece mecbur kaldığım için yapmak zorunda kaldım.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 30, 2009, 23:59:20 »
abi bizim parklar led olduğundan dolayı çok az akım çekerler ve kolay kolay aküyü bitirmezler..
45 yerine 60A takmaya gelince de; altındaki plastik tablayı kaldırmak ve aküyü tutan üst demiri biraz bükmek gerekiyor..yoksa sığmıyor..

eski arabada rahat takılmıştı da bunda lpgnin beyni de varken biraz zor olmuştu.. :)

tabi benim mmüzik sistemi için 60a şarttı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2009, 21:09:56 »
bugün arabanın sislerini açık unutmuşum 8000kelvin xenonlar tam 6 saat boyunca açık kalmış , sabah okulda sınavım vardı sınava yetişeyim derken sisleri kapatmayı unutup arabayı otoparka parkedip koşarak gittim , geldiğimde bi baktım sislerin biri sönmüş biri yanıyo , sora arabayı çalıştırayım dedim bi baktım marş basmıyo , acayipte yağmur yağıyo , takviye kablosu derseniz tanıdık kimse yok , nerden bulacaz? beşiktaşın merkezindeyim , sonra otoparkçı abilerden yardım aldım 2 kişi yoldan da 4 kişi çevirdik arabayı ittiler , ben vurdurmayı bilmediğimden otoparkçı abi vurdurdu arabayı , çalıştı araç , bende takviye kablolarıyla yapmanın daha ii olduğunu biliyordum ama vurdurmak için mecbur kaldım başka çarem yoktu , çok kötüde yağmur vardı.bu arada arabanın benzin ibresi otoparka bıraktığımda 120 km gösteriydu , vurdurduktan sonra 185 km ye fırladı :S birde aracın saati kendiliğinden değişti , bunlardan başka problem görmedim vurdurduktan sonra , birde internetten araştırma yaptım vurdurma aracın katalitik konventörüne zarar veriyormuş birde benzin dolmasına ve arızalanmasına sebep oluyormuş , ben aracımı aldığımdan beri ilk defa vurdurdum , sizce ben,m araçta da sorun oluşmuş mudur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2009, 21:16:24 »
birde internetten araştırma yaptım vurdurma aracın katalitik konventörüne zarar veriyormuş

İşte buna koptum... :D Bu olayın yazdığı linki buraya ekleyebilir misin Mehmet? Nasıl bir mantıkla acaba katalitik konvertöre zarar verebiliyomuş...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2009, 21:17:50 »
buyur ergün işte burda yazıyo , googledan aracı vurdurmak zararlı mıdır dedim çıkan sayfalara girdim bitanesi buydu şöyle yazmışlar :D http://forum.donanimhaber.com/m_23209222/printable.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 28, 2009, 21:21:43 »
benim içime kurt düştü ya ben bi dışarı çıkıp aracı çalıştırıp geliyim bakıyım çalışıyo mu , kafam takıldı bu vurdurma işine :D