Gönderen Konu: Multimode viteste neler geliştirildi/iyileştirildi.  (Okunma sayısı 6320 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Multimode viteste neler geliştirildi/iyileştirildi.
« : Ağustos 27, 2009, 09:50:36 »
ToyotaClub üyeleri merhabalar.
Öncelikle güzel bir platform oluşturmuşsunuz, tebrikler.

10-15 gün sonra, Corolla 1.4 Dizel m/m alacağım. Sipariş verildi.
Öğrenmek istediğim;
Multimode denilen vites sisteminde, başlangıçtan itibaren, neler değişti/geliştirildi.
Başlıca, bu tip şanzımanlı yarı otomatik vitesli araçların genel surüş sıkıntıları nelerdir.
Ayrıca, Güney Afrika üretimi araçlarda, herhangi kalite sorunları bulguları var mıdır.
Yoksa kalite tam yerinde mi.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(forumu biraz inceledim, ama özellikle bu konu üzerinde topic bulamadım, varsa özür, görmemişim.)

Toyota Club Türkiye

Multimode viteste neler geliştirildi/iyileştirildi.
« : Ağustos 27, 2009, 09:50:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Multimode viteste neler geliştirildi/iyileştirildi.
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2009, 13:01:16 »
Hayırlı olsun. Keşke siparişi vermeden önce bu araştırmayı yapsaydınız, bundan sonra pek kıymeti yok. :(
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2009, 13:06:13 »
herzaman manuelden yanayım aracı hissetmek lazım giderken :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2009, 15:16:24 »
Hayırlı olsun. Keşke siparişi vermeden önce bu araştırmayı yapsaydınız, bundan sonra pek kıymeti yok. :(
Bilgihan bey, siz m/m kullanıcısı olarak mı bu yorumu yaptınız.
------------------------------------------------------------------------------------
herzaman manuelden yanayım aracı hissetmek lazım giderken :)
Erdinç bey, siz de m/m kullanıcısı olarak mı bu yorumu yaptınız.

Yani demek istediğim;

Başka yorumların yorumlarını almak istemiyorum. Doğrudan kullanıcısından yorum almak istiyorum.
Ayrıca, lütfen heves kırmayalım, bilinçli yorum yapalım.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2009, 15:44:07 »
Bilgihan bey, siz m/m kullanıcısı olarak mı bu yorumu yaptınız.
------------------------------------------------------------------------------------Erdinç bey, siz de m/m kullanıcısı olarak mı bu yorumu yaptınız.

Yani demek istediğim;

Başka yorumların yorumlarını almak istemiyorum. Doğrudan kullanıcısından yorum almak istiyorum.
Ayrıca, lütfen heves kırmayalım, bilinçli yorum yapalım.
Teşekkürler.

heves kırmak değil özellikle söylüyorumki şahsi görüşüm multi mode tam bir heves kırıklığı anlık hızlanmalar istenilen boyutta değil.
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2009, 15:52:22 »
M/M Yaris sahibi olarak M/M vitesten memnunum. Anlık hızlanmalarda sorunlu olduğu söyleniyor ama zaten bizim Yarislerde anlık hızlanma gibi birşey olmadığı için sorun olmuyor. :) Corollada nasıldır bilemeyeceğim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2009, 16:46:05 »
Usta bir şöför (drag sürücüleri yada kabiliyeti olanlar, kısaca iyi şöförler) için her zaman manual daha iyidir, eğer amacınız seri bir kalkışsa. ama diyosanız ki; ben yarış yapmam (zaten aracınızda yarış için değil), kullanımı çok rahat olacaktır. Bunu seçtiğinize göre, zaten rahatlığı düşünerek seçtiğinize tahmin ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. istisnai durumlar hariç, kullanıcı hataları dışında toyota kaliteli bir markadır, içiniz rahat olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2009, 17:07:24 »
Usta bir şöför (drag sürücüleri yada kabiliyeti olanlar, kısaca iyi şöförler) için her zaman manual daha iyidir, eğer amacınız seri bir kalkışsa. ama diyosanız ki; ben yarış yapmam (zaten aracınızda yarış için değil), kullanımı çok rahat olacaktır. Bunu seçtiğinize göre, zaten rahatlığı düşünerek seçtiğinize tahmin ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. istisnai durumlar hariç, kullanıcı hataları dışında toyota kaliteli bir markadır, içiniz rahat olsun
Yorumlar için teşekkürler.
Şunu söylemek mümkün mü?
m/m otomatik'teyken, ani hızlanmalar ve performanslı kullanım olmaz.
ve;
m/m multitronik, manuel kontrol seçildiğinde ise, araç manuel miş gibi performans ve yanıt verir.

Ben 10 yıldır benzinli ve 75hp olan bir araç kullandım, ama itiraf edeyim ki, ani hızlanmalar ve özellikle birinci ve ikinci vites performanslarından çok memnunum. Benim arabama binen herkez de şaşırdı bu performansa.
Şimdi alacağım 90hp olan m/m araçta, manuel vites değişimlerinde de aynı performansı almak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2009, 17:13:37 »
Levent bey, öncelikle nezaketen de olsa hayırlı olsun denildiğinde TEŞEKKÜR edilir. İkincisi yanlızca M/M kullanıclarından yorum almak istiyorsanız bunu birinci mesajınızın altına not olarak yazın, ikincinin değil.

Ayrıca benim yazdığım yazıdan nasıl bir heves kırıklığı anladınız bunu Ben anlamadım. Herhalde dikkatli okumadınız orada bir yorum yok tespit var. Mal alındıktan sonra iyi midir diye sorulmaz, almadan evvel sorulur.

Eminim arkadaşlar BİLİNÇLİ yorum yaparlar.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2009, 21:37:41 »
Levent bey, öncelikle nezaketen de olsa hayırlı olsun denildiğinde TEŞEKKÜR edilir. İkincisi yanlızca M/M kullanıclarından yorum almak istiyorsanız bunu birinci mesajınızın altına not olarak yazın, ikincinin değil.
Ayrıca benim yazdığım yazıdan nasıl bir heves kırıklığı anladınız bunu Ben anlamadım. Herhalde dikkatli okumadınız orada bir yorum yok tespit var. Mal alındıktan sonra iyi midir diye sorulmaz, almadan evvel sorulur.
Eminim arkadaşlar BİLİNÇLİ yorum yaparlar.
Sevgili Bilgihan bey,
Öncelikle yapmış olduğum kabalıktan dolayı özür dilerim, aracımı daha almadım ama, inşallah güle güle kullanırım, teşekkür ederim.

Bana yazmış olduğunuz ilk cevaptaki son kelime ve en sonundaki hüzünlü surat ifadesi, açık açık olmasa da, halk dilinde;
" Ya neden onu alıyorsun ki, o hiç güzel değil " manasına geliyor. Benim de tespitim bu. Yanılıyorsam kusuruma bakmayın.
Ayrıca, bir eşyaya sahip olmadan ve kullanmadan, sağlıklı bir yorum yapılamaz düşüncesindeyim.
Ben olsam bu tür sorulara, her şeye rağmen, tespit belirtmezdim. Ama yine de tespitiniz için teşekkür ederim.
Zaten genellikle türk insanı beğendiği bir şey için fikir sormaz ve ya belirtmez, ancak genelde beğenilmeyen bir şey için,
kullanmamış olsada, başkasının dilinden de olsa yorum yapar. Bundan dolayı böyle tepkiliyim.
İlk hiç bir yorum yapmamışsınız, lütfen bildikleriniz olumsuz da olsa yazınız o halde.
Esen ve sağlıcakla kalınız.