Gönderen Konu: Recover dvd si  (Okunma sayısı 1411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Recover dvd si
« : Ağustos 26, 2009, 22:57:38 »
Arkadaşlar bende Asus m51se laptop var.
vistalı olduğu için sonra xp satın alıp xp kurdum. 
Şimdi aklıma takılan soru şu.
Hdd 2 bölüm Recover dvd sini taktığımda sadece c yi mi düzeltir yoksa d deki bilgileri de değiştirir mi?
Yedeklerim D de olması sebebiyle çekindim.
Kısaca bilgisayarı ilk aldığım hale mi getirir bu işlem. D yi yedeklemem gerekir mi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Recover dvd si
« : Ağustos 26, 2009, 22:57:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Recover dvd si
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2009, 23:12:29 »
eğer partitionları ellemedi isen fabrika çıkış şeklinde ayarlar hata vermeden ama pekde sorun değil :) asus servisi xp ilede göndersen servise vista ilede sana orjinali ne ise öyle geri göndermekte :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2009, 11:07:49 »
Genelde tüm recovery işlemlerinde, işlem başlamadan önce seçenek çıkar. Seçenekleri dikkatlice okuyarak recovery işlemini yapın bence. Fabrikasyon alınan imaj ne ise onun yüklenmesi olası bir durum. Disk sonradan bölümlendi ise, hangi bölüme kurtarma işlemi yapılacağı ile ilgili sizden bilgi istenir. Ama risk almayı sevmiyorsanız en güzeli birkaç dvd'ye yedek almanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2009, 17:20:41 »
Genelde tüm recovery işlemlerinde, işlem başlamadan önce seçenek çıkar. Seçenekleri dikkatlice okuyarak recovery işlemini yapın bence. Fabrikasyon alınan imaj ne ise onun yüklenmesi olası bir durum. Disk sonradan bölümlendi ise, hangi bölüme kurtarma işlemi yapılacağı ile ilgili sizden bilgi istenir. Ama risk almayı sevmiyorsanız en güzeli birkaç dvd'ye yedek almanızı öneririm.

Aynen bunu yapar, tavsiyem risk alma yedek al (güzel bi söz oldu :))
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2009, 19:23:36 »
bildiğim kadarıyla asus bilgisayarla birlikte recovery cd si vermiyor. Bilgisayarın içindeki bir program sayesinde dvd lere kendin oluşturuyorsun. Bu oluşturma sırasında 2 çeşit recovry cd si oluşturabiliyorsun 1. si tamamen fabrika ayarlarına döndüren ve bir müdahalede bulunamadığın bir cd oluyor. 2. seçenekte ise sistemi hangi halde yedeklediysen o haline geri yüklüyor ve sadece c sürücüsüne uygulayabiliyorsun.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 14, 2010, 00:05:47 »
arkdaşlar yedekledim. Ali Abi risk almadım yedek aldım. Sonra recovery cd sini taktım hiçbir şey yapmadan bekledim. kendisi çoğu çeyi kurdu. Ben de ufak tefek ekstraları kurdum. Kurduktan sonra baktım D: sürücüsü de boşaltılmış. Allahtan yedek almıştım.
Vista ilk başlarda hızlı ama sonraları yavaşlıyor. Ben de gittim xp home ve office 2003 small business aldım. (epey bir para bayıldım. ) şimdi rahatım. xp ye geçtim sorun kalmadı.

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra