0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abiler bende birşey sorabilirmiyim.Biz depoyu fullemiyoruz çünkü bir tek haftasonları kullandıgımızdan az az benzin almak yetiyor.Sunu sorucam biz simdi çeyrek depo kaldıgı zaman 50 tl lik benzin alırız ve örn ceyrek depo benzin kaldı gitiik aldık 50 tl lik benzin sonra tekrar ceyrek depoya düşünce yine aynı işlemi yaparız biz depoyu fullemeden nasıl hesaplayabiliriz.
Çeyrek depo yanıltabilir belki, ben genelde benzin ışığı ile yapardım hesaplamayı. Benzin ışığı yandığında benzin alırdım ( hemen alamıyorsam km sayacını ışık yanar yanmaz sıfırlardım ve benzin alana kadar gittiğim km yi aklımda tutardım) 50-100 liralık ya da ne kadar isterseniz benzin aldıktan sonra sayacı sıfırlar tekrar ışığın yanmasına kadar (ya da ışık yandıktan sonra gidilen km ye gelene kadar) kullanır ve ne kadar km yaptığıma bakarım. Aldığım benzini km ye böler km başına ne kadar yaktığını hesaplardım.
ne kadar çok benzin ile hesaplarsanız o kadar güvenilir olur, ayrıca benzin ışığı da Ahmet'in dediği gibi en güvenilir yöntem. Ayrıca 7-8 hesaplamanın ortalamasını almak da lazım. Ben bir ara ciddi yapıyordum hesapları, aldığım her benzin fişinin arkasına kilometreyi yazıp sıfırlıyordum.