Gönderen Konu: Yeni Kasa 2010 Avensis sahipleri..  (Okunma sayısı 2584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Yeni Kasa 2010 Avensis sahipleri..
« : Ağustos 25, 2009, 20:03:20 »

Merhaba. Yeni kasa avensis sahipleri olarak kaç kişiyiz bilemiyorum ama bu aracın 1.6 Valvematic versiyonunda hız sabitleyici olmaması durumuna kafayı takmıiş vaziyetteyim. Toyota'nın Türkiyedeki en yetkili teknik adamları ile konuştum, bu donanımı 1.6 benzinli motorlara sonradan ilave etmek icin müşterilerden gelen feedbacklerin önemli oldugunu söylediler. ben de düşündüm ki ortak hareket edilirse bizim sesimize önem verip bir an önce bu büyük eksikliği gidereceklerdir. Yeni avensis sahibi arkadaslar buraya yazabilirler mi acaba?

Sadece cruise control degil, baska konularda da bu topicde paylasim olsun isterim.

Toyota Club Türkiye

Yeni Kasa 2010 Avensis sahipleri..
« : Ağustos 25, 2009, 20:03:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: Yeni Kasa 2010 Avensis sahipleri..
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2009, 20:33:20 »
Cruise control dışında çekiş, yola hakimiyet vs. konularında deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2009, 20:57:52 »
Ben alalı 3 gün oldu, tecrübeli arkadaşlardan alalım bu bilgileri. Sizin cruise control'e ilginiz yok mudur? bu segmentte bir uzun yol aracı için cruise control inanılmaz bir eksiklik diye düsünüyorum abartmıyorsam eğer:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2009, 21:22:16 »
Toyota sizin gibi düşünmüyor herhalde :D 50.000TL ye sattığı sözde
elegant donanımlı araca cruise control , park sensörü ve xenon far koymaya gerek görmüyor. Potansiyel müşterilerine 'benim araba satmaya niyetim yok başkasından al' demek için  plazalara bari  birer pankart assınlar. Bizi de boşuna oralara kadar yormasınlar... >:( >:(
[/pre][/left]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2009, 21:56:50 »
Merhaba
Cruse Control konusunu TOYOTA genel merkeze kadar ilettim. ve gelen cevapta isteğimğizi ilgililere ilettiklerini bildirmekle yetindiler.
Hattabir kaç gün önce yine buradan forumdan bu konudaki sitemlerimizi iletmiştik
Bir alt model olan corollada var üst segment olan avensis te olmaması sanki toyota türkiye satış temsilcilerinin bir ayıbı pazarlamada hatalı strateji  diye düşündüğümü belirtmiştim.
50 bin liralık arabaya koydukları belki de hiç kullanılmayacak diğer donanımlardan daha mı maliyetli de hız sabitleyiciyi koymuıyorlar yoksa taktırmak isteyenlerden alacakları 3-5 kuruşa mı muhtaçlar merak ediyorum
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2009, 22:08:57 »
Ayrıca  almak için fiyat sorduğum bayiler konuya tam hakim değil gibi. Standart donanıma ilave olarak hız sabitleyici ile birlikte olabilecek  fiyatı nedir diye fiyat istedim. Bir tanesi yeri hazır hemen taktırırız dedi, diğeri ise programında hız sabitleyici programlı olmadığından henüz takılamaz dedi.
Ayrıca TAKAS için arabaya fiyat verirlerken (97 corolla XEİ + klima+ LPG-BRC sıralı sistem - 125binde)bazıları tam bir ölü sevici gibi hareket ediyorlar. Bir tanesi 9-10 binden başlayıp 13 bine kadar çıktı. Diğeri 12 den başlayıp 13,5 a kadar çıktı, bir başkası direk 14 saydı. Eğer gözlerine kestirilerse sendekine bedavaya hatta ellerinden gelse üste para isteyerek almaya çalışacaklar.
Sana satarken de eylül sonuna kadar dolu. sıra var diyorlar ... işte bilmem kaç gün sonra bi tane var gelecek istersen kapora ver onu sana ayoralım diyerek sözde yok satıp pazarlığa yanaşmıyorlar.Öyle bir hava oluşturuyorlar ki  aman bulduk kaçırtmayalım dedirtmeye çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2009, 11:41:24 »
Cafer Bey

Ben de toyota Turkiyenin technical Team Lead'i olan beyefendi ile gorustum, bu aracta cruise control cihazinin testlerini yapmadan takılabilirliğinin mumkun olmadıgını filan soyledi. simdi dusunuyorum da 2.0 benzinli valvematic'de var iken neden 1.6 sında olmasın. diyorum ya, renault scenic hız sabitleyiciyi aşmış, hız regulatoru de koymus.

Eğer toplu halde hareket edip baskı yaparsak bir an önce mumkun hale getirirler eminim, cunku toyota musteri memnuniyetine onem veren bir kurulus. avensisi almadan önce corolla icin soruyordum hız sabitleyici takılıp takılamamasını , bayilere mail atıp artık takabilirsiniz şeklinde talimatlar gidiyormus. Simdi bunu Avensis icin bekliyoruz, corolla dizel icin bekliyoruz. bunlar artık cok basit seyler degil mi arkadaslar? zora kostugumuz birsey yok ortada.

dedigim gibi toplu halde hareket etmenin yollarını aramak lazım. eğer TR'de 2-3 kişiysek bi sonuç çıkmaz, ama 30-40 tane müşteri aynı anda toyotaya yazı gönderse ( yazılı olarak ) işe yarayacak diye düsünüyorum. telefon edip dakikalarca konuşmamız da fayda etmiyor. yazılı bir başvuru şart.

Kağan Arısüt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2009, 20:13:15 »
İlgilenen arkadaşların bilgisine sunulur.
Toyota Müşteri hizmetlerindfen Hız kontrolü için gelen cevap.

-----<caferavci07@hotmail.com> wrote: -----
To: <musteri.iliskileri@toyotasa.com.tr>
From: <caferavci07@hotmail.com>
Date: 08/28/2009 10:20
Subject: Müşteri Başvuru Formu. (Cafer AVCI)

Müşteri Başvuru Formu
--------------------------------------------------------------------------------

Ad  :  Cafer AVCI  
Email  :  caferavci07@hotmail.com  
Cep Telefon  :  5428457296  
Karaman  Temizel Ünlü Bilgisayar Anadolu Teknik Lİsesi okul müdürü  
Toyota Aracı  :  Var  
Başvuru Konusu  :  Merhaba. Eylül ayı içerisinde 1.6 AVENSİS alma gibi bir planım var. karamanda ikamet ediyorum burada toyota bayii yok. civar illerde bulunan toyota bayilerine meil ile ulaşarak hem fiyat konusunda hem de donanım konusunda ilave bir talepte bulundum. Ancak gelen geri bildirimlerde farklı ve tutarsız bilgiler olduğu için size yazmak durumunda kaldım. Sizden öğrenmek istediğim bir konu var. Standart donanıma ilave olarak HIZ sabitleyici eklenmesi durumunda fiyat ne olabilir diye sorduğumda;yetkili servisten bir tanesi programında hız sabitleyici programı yüklü olmadığından mevcut 1.6 modellere hız sabitleyici donanımının eklenemeyeceğini, diğer yetkili servisteen ise donanım için yerinin hazır olduğunu eğer istersem aldıktan sonra donanımı kendimin eklettirebileceğim şeklinde bir ifadede bulundu. böyle olunca ikileme düştüm. Eğer programda eklemeye engel bir durum var ise (program veya takılma yeri) bildirmenizi, donanım ilavesi durumunda olabilecek fiyatı bildirmenizi rica ediyorum

CRUISE CONTROL MONTAJI / DİZEL ARAÇLAR HAKKINDA‏
Kimden:  musteri.iliskileri@toyotasa.com.tr  
Gönderme tarihi: 29 Ağustos 2009 Cumartesi 01:24:38
Kime:  caferavci07@hotmail.com

Sayın Cafer AVCI,

Sayın AVCI, Toyota araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışına karar verilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, lisansörümüz Toyota tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.

Öte yandan Cruise Control montajı hakkında göndermiş olduğunuz e-mailinize ilişkin açıklamalarımız aşağıdaki gibidir.  

Benzinli ve dizel araçların direksiyon kolonları aynı yapıda olmalarına rağmen dizel araçların motor ECU'larında Cruise Control işlevini destekleyen bir yazılım bulunmamasından ötürü Cruise Control montajının yapılması mümkün olsa dahi işlev görmesi mümkün olamamaktadır.

Yapmış olduğumuz açıklamaların faydalı olmasını temenni eder, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla

Toyotasa Müşteri İlişkileri

NOT: 1.6 Benzinli AVENSİS için sordum böyle bir cevap geldi. işlerini ne kadar ciddiye al(ma)dıklarını gösteriyor!!!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2009, 22:30:31 »
Merhaba KAĞAN bey
Nihayet bugün biz de AVENSİSi aldık. İlginiz için teşekkür ederim. Konyada benim arabaya bakmak için gel görüşelim dediler. görüşme sonunda pazarlığı bitirdik.
Umarım 97 corollada yaşadığımız  rahatlığı ve sorunsuzluğu bunda da yaşarız.
Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2009, 15:50:39 »
Merhaba KAĞAN bey
Nihayet bugün biz de AVENSİSi aldık. İlginiz için teşekkür ederim.
Umarım 97 corollada yaşadığımız  rahatlığı ve sorunsuzluğu bunda da yaşarız.
Selamlar.

inşallah yaşarsınız ama biraz zor gibi görünüyor toyota gittikçe sevenlerini üzen faaliyetler içerisine girmeye başladı mesela ben yetkili serviste bir yöneticiye bu forumu söyledim adam hiç duymadığını söyledi.sabancıdan çıkmasıyla inşallah biraz iyileşme olur diye temenni ediyorum.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2009, 17:38:08 »
Hadi HAyırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.

ben de halen çabalayıp duruyorum hız sabitleyici çözümleri ile ilgili.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2009, 21:50:16 »
Merhaba Kağan Bey.

Ben hız sabitleyici konusunda aceleci olmamaya karar verdim. Programında yok ise sorun yaratabilir. Nasılsa ilerde uygulayacaklar ve programını da yükleyecekler. uygulamanın ne sonuç vereceğini beklemeyi tercih edeceğim