0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yazılıma bile gerek yok ki, dizel olan her türlü alır..beygir araç sattırır, tork yarış kazandırır...
bir yerden sonra her zaman devir çevirme devreye girer torku beygire ( yani devir çevirmeye ) değişmem ^^ bkn. vti t sport konuya dönersek sleeper tek geçerim ^^
pratikte öyle olmuyor işte burak, çok devir çevirse de max tork yukarlarda oluyor, alt devir iyice cansızlaşıyor, sıfırdan kalkışlarda veya düşük devir rollinglerde cansız bantta kalacağından daha az devir çevirip max torku alt devirlerde veren önce uzuyor..şey gibi düşün, kavgada ilk yumruk atan gibi, 1-0 önde başlamış..çok büyük güç farkı yoksa, devir çevirenin yetişmek için ve geçmek için şansa ihtiyacı kalıyor..
sıfırdan mı kalkıyorsunuz? rolling yapınca çok atlıyorlar öne, şöyle 4. vites gerekiyor bir de hava filtresinin de etkisi oluyor yüksek devir çevirirken, ben filtreli ve filtresiz denemiştim, üst devirleri daha iyi çeviriyor açık filtreyle, senin o kadar kolay yakalamanın nedeni karbon kazanlı simota olabilir yani
benim söylediğim pistler için değil ama murat abi, pist konusunda senin dediğin doğru ama bahsi geçen konu rolling, en iyi ihtimalle otobanda yapılan bir rolling, caddede yani..bence bu durumda dizel daha avantajlı
Elmayla armutu karistirmayalim simdi.Turbo ve atmosferik arac arasinda farktan bahsetmemiz gerekiyor. Hic atmosferik bir dizel kullandin mi? Esek ölüsü gibi araclardir ve istesende hiz yapamazsin.Son zamanlarda dizellerin bu dezavantajlarindan kurtarmak icin turbo uygulamalari yapiliyor; bu yüzden alimli oldu dizeller.Kardesimde Octavia RS var. 2.0 TFSI; 2.0 litre DOHC, direk benzin enjeksiyonlu ve turbo bir arac.280 nm tork ve 200ps üretiyor motoru. Octavia RS diye bir de 170ps 400 NM üreten bir 2.0 turbo dizel model de mevcut.Bu 2 araba rolling yapti. Dizel ilk bastiginda bir kac metre öne firlamasina ragmen, bir sonraki vitese gecildiginde geride kaliyor.
atmosferik dizel kullandım evet, 240d kullandım, son hızı 150 ya da 160 fabrika verilerine göre, o hıza çıkmak için 10 dakika falan gerekiyor, 0-100 de 24 saniye ve o konuda da sıkıntı, zorlayınca o şekilde hızlanıyor, normal kullanınca işkence bir araç..şimdi octavia örneği çok çok güzel bir örnek olmuş, aynı kasa, biri dizel biri benzinli ikisi de turbolu..rolling değişiyor işte, yani 2. vites 50den hızlanmak, 1.vites 30dan hızlanmak, 3. vites 50den hızlanmak hatta 5. vites 50den hızlanmak...düşük devir bandında kalan hızlarda rolling yapınca dizel bayağı bir fırlıyor..bu konuda bahsi geçen hız 2. vites 50 km hız, aynı arabalar 2. vites 70km hızla rolling yapsaydı, ikisi de üst devirlerde olcaktı benzinli avantajlı konumda olcaktı
ben dizel megan d-4d ile falan denemiştim arkadaşlarım var burada.kalkışta öne çıkıyor 2. vites sonunda yanındayım 3. vites bitimi arkamda bir dahada yanıma gelemiyor torkta önemli ama bir yerden sonra illaki devir çevirme kendini belli eder.trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım
Ben konuya çok uzak kaldım herhalde rollingf ve stock dediğiniz şeyler tam olarak ne oluyor?
yarış marış yok türkay masumane hızlanma denemesi diyelim
Kardesimde Octavia RS var. 2.0 TFSI; 2.0 litre DOHC, direk benzin enjeksiyonlu ve turbo bir arac.280 nm tork ve 200ps üretiyor motoru. Octavia RS diye bir de 170ps 400 NM üreten bir 2.0 turbo dizel model de mevcut.Bu 2 araba rolling yapti. Dizel ilk bastiginda bir kac metre öne firlamasina ragmen, bir sonraki vitese gecildiginde geride kaliyor.
3700 devir civarına kadar ivmelenme cok iyi bizim araclarda.4000 devir civarında vites cekersende benzinli arac bi hayli öne geçmiş oluyor bu yüzden dizelle benzinli aracı kaldırmak pek akıl işi değil bence.ama 2. viteste 50 km/h olayında bizim araclar 120 bg benzinlilere kafa tutar.ama daha ilerisi zor bizimkiler 190 nm tork.120 bg benzinler de hemen hemen o civarda