Gönderen Konu: Karar veremiyorum  (Okunma sayısı 2071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Karar veremiyorum
« : Kasım 23, 2006, 16:12:27 »
merhaba arkadaşlar,
4-5 yıllık hayalim olan toyota corolla hatcback almak ( 2.el) için araba beklerken uygun bir kredi seçeneğinden dolayı eşimle birlikte sıfır almaya karar verdik. Toyota corolla hatcback bakarken, herkesin "sıfır alacaksan dizel al" söylemine uyup dizel 1.4 hatcback baktık. şartları baya bi zorlayarak. böyle bir araba aldıktan sonra uzun yıllar binme düşüncesi olacak tabii. fakat bu sefer bagajın küçüklüğünden ileride bize yetmezse düşüncesi oluştu. bir akadaşımında tavsiyesi ile yeni ford focus bakmamı söyledi. fiyat olarak focus biraz daha pahalı ama. ben karar veremiyorıum. bi taraftan hayalim olan arabayı alam düşüncesi diğer taraftan küçük mü acaba, ford italyan arabası, japon arabası gibi olmaz düşüncesi işin içinden çıkamaz oldum.
arkadaşlar burası toyota sevenlerin forumu ama bende gönülden bir toyotacıyım. ne olur fikirlerinizle bana yardım edin. focus ile corolla arasında yada ford ile toyota arasında ki avantajlar dezavantajlar nelerdir paylaşırsanız sevinirim. daha önceden belki de kullanmış kişiler olabilir.
bu konu benim için çok önemli. çünkü şartlarımı çok zorlayarak alacağım. yüksek bir kredi çekeceğim. uzun yıllarımı geçireceğim bir araba olacak.
yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Karar veremiyorum
« : Kasım 23, 2006, 16:12:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Karar veremiyorum
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2006, 16:49:17 »
Alıntı yapılan: Barış Şahin
"sıfır alacaksan dizel al"[/quote]Bu doğru bir önerme değil. Yılda yapacağınız km'ye göre karar vermelisiniz. Büyük bagaj için SW var, ama Corolla SW için inanılmaz bir fiyat farkı var, açıklamak mümkün değil.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Karar veremiyorum
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2006, 18:23:54 »
Uzun yıllar binmek söz konusu olduğunda Toyota tabiki daha cazip duruyor. Özellikle dizel aldığınızda sağlam bir araba şart oluyor, dizel motor parçaları anormal pahalı çünkü. Corolla dizelin uzun bir geçmişi yok ancak markasından dolayı güven telkin ediyor. Bununla beraber Focusta kullanılan motorun Peugeotta kullanılması kıllandırıyor beni.

Focus dizel HB sahibi bir yakınımda var şu ana kadar yaklaşık bir yılı aşkın süredir hiç sıkıntı yaşamadı. İlk çıkanlardan birini almıştı belki daha uzun bir sürede olabilir. Ancak corolla kadar ekonomik olmadığını belirteyim. Sert ama çok iyi yol tutan güçlü bir araba, kullanım keyfi olarak hangisi derseniz kesinlikle Focus, ancak gerek ikinci el durumu, gerek bakımlarının ucuzluğu gerek daha ekonomik bir motora sahip oluşu gerekse toyota sağlamlığı ve daha uygun fiyata satılması Corollayı cazip kılıyor. Ben olsam bu her iki modelde de sedanı tercih ederim ve corolla sedanın bagajı yeterince geniş.

Balıkesir ufak bir yer eğer çok km. yapmıyorsanız dizellere hiç bakmayın, benzinliler kesinlikle daha mantıklı olur, zaten yoğun trafiğe girmediğinizde ve gazlamadığınızda corolla benzinli baya ekonomik bir araba. Bu arada Ford Focus'un italyada üretilmediğine eminim

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Karar veremiyorum
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2006, 20:02:19 »
Öncelikle bende Ford'un bir Alman aracı olduğunu biliyodum.  

İşin açıkcası hiç focus kullanma deneyimim olmadı. Ama 6 aydır Corolla Sedan D-4D kullanıyorum. Çok ama çok memnunum. Yakıt çok ekonomik. Fazla km yapmayacaksan benzinli al, yada az yakıyo diye dizel al laflarının tarftarı değilim. Senin için bi araçta öncelik yakıt tasarrufu ise dizel al. Ama benim param var, bastımmıda gidecek diyosan benzinli al. Benzinli corollalar 1.6 110 beygir. dizeller ise 1.4 90 beygir ve turbo dizeldir. 1.8 devirden sonra turbo devreye girer ve aracın yerinden atladığını farkedersin. Forum da en son 190 ı görenler olmuş. Ben şahsen 183'ü gördüm abicim.

Bunun yanı sıra bagajı dert ediyosan sedan al. Ama tek çocuk için HB de uygun yatırır bi koltuğu  yüklersin abi. Ve Dizel HB lerde benzinli versiyonlarda olan tüm özelliklere sahip (en full) bi araç mevcut ama sedanlarda iki model var linea ve terra ve terranın özellikleride yeterli. karşılaştırmaları toyotasa.com.tr den yapabilirsin.

Bir dizel kullanıcı olarak benim için en önemli şey aracın ekonomik yakıt yakmasıydı. benzinli alıp 2-3 yıl sonra tüp taktıracağıma dizel alırım ve yıllarca kullanırım.  şimdi 30 ytl mazot koyup şehiri içi işimden evime gidip geliyorum ve 2 hafta yetiyor. Km ye 0,165 ykr yakıyor şehiriçi, şehirdışı 0.110-0,115 ykr yakıyor (Sabit 90-100 ile giderseniz).

Evet benzinli ile dizel arasında 3-4 bin ytl fark var. Ama sabah evimden çıkınca ya şimdi borcada girdik dünya kadar, ben en iyisi atlıyım şurdan bi dolmuşada gideyim demiyorum. Aracımı gönül rahatlığı ile kullanıyorum ve servislerin dediğine göre (Benzinli toyota kullanmadım) benzinlilere göre dizellerin yalıtımı daha iyi ve motor sesini sadece 3bin deviri geçince duyuyosun.  Çok sessiz konforlu ve çok rahat ve sürüş keyfi mükemmel bi araç toyota.

Aracımı almadan önce Ford, Reno ve Fiat hariç tüm diğer  firmaların dizellerini denedim ve sadece toyotada rahat ettim.

toyota al rahat et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Karar veremiyorum
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2006, 09:44:38 »
focusun benzınlısı ve mondeo dizel i daha once uzun sureler kullanan biri olarak ford un yol tutusu ve oturaklı bı arac olarak ford u tercıh ederdım ama 13 sene ailemız tarafından kullanılan ve hala kullanılmaya devam edılen corolla sahıbı olarak ta kesınlıkle corolla derım corolla nın dızelını hıc kullanmadım ama emınım kı sorunsuz ve senelerce sıze hızmet edecek bı aractır su anda aynı durumda ben olsam hıc dusunmem corolla alırdım cunku sıfır alıp bır sene kullandıgım mondeo tdci bile defalarca olur olmadık sorunlarla servıse gıtmıstı
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Karar veremiyorum
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2006, 13:36:17 »
Alıntı yapılan: Fatih Keskin
focusun benzınlısı ve mondeo dizel i daha once uzun sureler kullanan biri olarak ford un yol tutusu ve oturaklı bı arac olarak ford u tercıh ederdım ama 13 sene ailemız tarafından kullanılan ve hala kullanılmaya devam edılen corolla sahıbı olarak ta kesınlıkle corolla derım corolla nın dızelını hıc kullanmadım ama emınım kı sorunsuz ve senelerce sıze hızmet edecek bı aractır su anda aynı durumda ben olsam hıc dusunmem corolla alırdım cunku sıfır alıp bır sene kullandıgım mondeo tdci bile defalarca olur olmadık sorunlarla servıse gıtmıstı
[/quote]

Selamlar;

Geçen ay 2002 model 2003 çıkışlı Coralla 1,6 HB AT aldım. Bagajı Sedan'lara göre ufak doğru ancak çokda ufak değil, eğer tek sorun Bagaj'ın ufak olmasıysa Sedan alıp olayı bitirebilirsin...

Önceki arabam Ford'du, Ford'da iyidir ancak Toyota kullanınca farkı görebiliyorsun. Toyota daha da iyi

Ayrıca temiz 2.el bularsan kaçırma derim, Kasa aynı

Özgür...
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Karar veremiyorum
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2006, 22:23:35 »
Sevgili hemşerim
Gönlünden geçen hangisiyse onu al. Ben de senin gibi kararsızdım sonunda Corolla aldım çok memnunum. (Belki focus alsam daha memnun olabilirdim bilemem). Dizel-benzinli tercihini de yılda yapabileceğin km ye göre karar ver. Çok km yapmayacaksan dizel almanın anlamı yok. Ama çok gezerim diyorsan dizel al derim. Arada 3-4 bin YTL var az para değil.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Karar veremiyorum
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2006, 22:53:29 »
valla barış kardeşim hiç de zor bir durum değil.focus alacaksan trend modelinin dizelini alırsın heralde.
tam adamını buldun ben bu konuyla bayağı bi ilgilendim.focusun motoru 1,6 TDCİ 109 bg.çok güçlü bir motoru var arkadaşımda vardı ordan biliyorum.ama uzun yıllar kullanıcam kısmına gelince duraksamak lazım.ford da iyi araba ama toyota gibi uzun yıllar kullanırmısın bilmiyorum.focus özelikle iç tıkırtılar gıcırtılar kafanı yorabilir.yıllar fordu çok yoruyor söyliyim.toyotanın kalitesine acayip güveniyorum ama belkide benim düşüncem öyle sadece.iki dizeli karşılaştırdığımızda corolla focusu tutamaz ama onuda belirteyim.focus dizel acayip gidiyor.corollayıda test ettim (dizelini) oda gidiyor tabide focus gibi değil.focus corollaya göre pahalı.
   sonuç olarak eğer FOCUS TDCİ(dizel) ghia modelini alıcaksan ki yaklaşık  41000  tl fiyatı.hiç düşünmeden focus al.özellik olarak süper araba.ama Trend modelini alıyorum diyosan COROLLA D-4D  al.bunlar sadece benim süşüncem tabi.ayrıca corolla sedan al boşver hatcback i filan.
    Ama iyi araştırın.sorularınız olursa yazarsınız cevap veririm yine.
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Karar veremiyorum
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2006, 11:13:38 »
Barış Sen başkalarının laflarını boşver alıpta sonra içine sinmeye sinmeye bir arabayı kullanmaktansa al bir Toyota Corolla HB 1.6 Sol Benzinli fiyatıda 34.800 YTL birazda bayii ile pazarlığa gir 34.000 YTL ye al birde çalıştığın firmanın üzerine alırsan KDV'sinide firmadan alırsın araba sana 29000 civarlarına gelir daha ne istiyorsun  10 yıl binersin bu arabayada ayrıca hemde HB ithal kasa süper sağlam araba hiç düşünme direk al derim be aralıkta öyle yapacam çünkü seninle hedeflerimiz aynı

Kendimden çok utanıyorum.. Bir Mali Müşavir Stajyeri olarak Binek Otomobillerin KDV'sini firmalarda KDV olarak indirilemeyeceğini nasıl unuturum....Hayaller suya düştü.... Zaten bu arada barış kardeş arabayı almış bozmuş bile
Always TOYOTA