Gönderen Konu: Ankara'lı Sürücüler Yakın Takipte  (Okunma sayısı 2488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ankara'lı Sürücüler Yakın Takipte
« : Ağustos 24, 2009, 08:42:55 »
Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kamera ve Fotoğraf Makineli Ekiplerle Başkentin İşlek Cadde ve Sokaklarında, Hatalı Sürücüleri Kayıt Altına Alarak Ceza Kesiyor.

Kamera ve fotoğraf makineleriyle donatılmış 110 ekip, özellikle trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda dolaşarak kural ihlali yapan araçları görüntülüyor. Böylece sürücülerin, "nerede, saat kaçta ve hangi tarihte" kural ihlali yaptıkları kayıt altına alınıyor. Söz konusu görüntülerin incelenmesinin ardından hazırlanan ceza makbuzları, sürücülerin adreslerine gönderiliyor. Sürücülerin cezaya itiraz etmesi durumunda kayıtlar "delil" olarak gösteriliyor. -HATALI PARKA GÖRÜNTÜLÜ CEZA- Ekipler ayrıca, başta Kızılay, Emek ve Bahçelievler olmak üzere, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde hatalı park yapan araçlar ile kaldırımlarda araç bulunduran galerilerin fotoğraflarını da Çekerek ceza kesiyor. Çekilen görüntü ve fotoğraflar bilgisayar ortamında dosyalanarak uzun süre saklanıyor. Emniyet yetkilileri, özellikle Kızılay'da, taksilerin otobüs duraklarında bekleme yaptıklarını, bunun da trafiğin aksamasına sebep olduğunu vurguladı. Uygulama ile ana caddelerdeki araç yoğunluğunun azaltılmasının planlandığını kaydeden yetkililer, Kızılay'da son 10 günde kameralarla kayıt altına alınan 500 taksiye ceza kesildiğini bildirdi. Yetkililer, MOBESE sisteminin de devreye girmesiyle trafik denetimin kameralarla daha etkin hale getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Toyota Club Türkiye

Ankara'lı Sürücüler Yakın Takipte
« : Ağustos 24, 2009, 08:42:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara'lı Sürücüler Yakın Takipte
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2009, 11:02:23 »
Eğer doğruysa gerçekten harika bir haber. Trafiğin hızlı aktığı fakat mevzuat gereği hız limitinin düşük olduğu sote bir yere radar koyup gelip geçene ceza yazmakla sadece bağcının dövülebileceği fakat üzüm yenilemeyeceği anlaşılmış olsa gerek. Bundan başka bi çıkış yolu yok trafiği adam etmek için. Hatta şöyle bir uygulama dahi yapılabilir. Bu ekiplere o cezalardan belli bir oranda prim bile verilebilir. Özellikle makas atmak veya ani şerit değiştirmek gibi trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan sürücüleri tespit edenlerin primleri daha yüksek bile tutulabilir :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2009, 11:03:44 »
hakkı bey istanbul yolunda makas atmakta dahil mi? :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2009, 11:08:38 »
Yandık be :( burda bu sistemi fazla takan olmuyacak ama :D polis bile kırmızıda geçiyo :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2009, 11:09:41 »
MOBESE ile birlikte bu uygulanan sistemin hiçbir yasal dayanağı yok. Bu konuyu AİHM'ye taşıyacak bir babayiğit çıkarsa Türkiye'nin mahkum olma ihtimali çok yüksek.
Ankara Emniyeti boş işler peşinde. Her gün sabahın yoğun saatinde dolmuş denetimi yapıyolar. Bu gereksiz denetim yüzünden çoğu kişi dolmuşa binip işine gücüne yetişemiyor. Zaten denetim de boşuna yapılıyor. Dolmuşçu abilerimiz kontrol noktalarının olduğu yerlere kadar zaten arabayı dolduruyorlar. Yolcuya baştan soruyorlar nerede ineceğini. Kontrol noktasına gelince de boş arabayla geçiyorlar. Yani tamamen boş ve gereksiz bir uygulama. Sincan-Ulus arası 30 km falan. Akıl var mantık var 14 kişiyle o araba para kazanabilir mi?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2009, 11:15:40 »
hakkı bey istanbul yolunda makas atmakta dahil mi? :(

Onlara kızlcık sopası yeterli :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2009, 11:18:08 »
Onlara kızlcık sopası yeterli :)

abbuu yandık.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2009, 11:22:59 »
Yeni emniyet müdürümüz baya işgüzar :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2009, 11:28:25 »
Duyumlarıma göre ankara eryamanda sivil polisler artmıs.Eryamanda bulunan cogu sürücüler ısıklara uymuyorlar.Bunu için  eryamanda  eskiden sen polise cok nadir rastlarken simdi örn sivil polisler ısıkların oldugu ve sürücülerin ısıga  uymadıgı bir yerde sivil polisler normal arabayla bekliyorlar.Siz eger ısıga uymadınızmı. Çakk.Panjurun içinde hemen ısıklar yanıyor ve sizi takip edip durduruyor. ( Kobra Takibi gibi )  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2009, 11:32:51 »
ben o sivillerinde nasıl araba kullandıkları çok iyi biliyorum yalnız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2009, 12:16:20 »
Kızılayda menekşe sk da bi trafik polisi görmüştüm park halindeki araçlara yazıp yazıp geçiyordu bide prim aldıklarını düşünemiyorum bile o zaman ne olur?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2009, 12:24:28 »
Dikkat edin wallahi yeni müdürünüz sakat :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2009, 12:33:49 »
Eğer doğruysa gerçekten harika bir haber. Trafiğin hızlı aktığı fakat mevzuat gereği hız limitinin düşük olduğu sote bir yere radar koyup gelip geçene ceza yazmakla sadece bağcının dövülebileceği fakat üzüm yenilemeyeceği anlaşılmış olsa gerek.
   Bu dediğin şekilde bana 237 TL ceza geldi Hakkı.Kafayı yedim delirdin inan ki :( :( Heleki dediğin prim uygulamasına geçerlerse işler kanunsuz bir hal alır..
Yeni emniyet müdürümüz baya işgüzar :)
  Babamın dediğine göre sadece emniyet müdürü değil diğer şube müdürleride epey bir işgüzarmış :rofl: :rofl:

Duyumlarıma göre ankara eryamanda sivil polisler artmıs.Eryamanda bulunan cogu sürücüler ısıklara uymuyorlar.Bunu için  eryamanda  eskiden sen polise cok nadir rastlarken simdi örn sivil polisler ısıkların oldugu ve sürücülerin ısıga  uymadıgı bir yerde sivil polisler normal arabayla bekliyorlar.Siz eger ısıga uymadınızmı. Çakk.Panjurun içinde hemen ısıklar yanıyor ve sizi takip edip durduruyor. ( Kobra Takibi gibi )  :rofl:
  Hatta o polis takiple kalmayıp,kabuğu soyulmamış ince söğüt dalı ile bir güzel de okşamalı.Belediye ışık koymuş 1 ve 2. etaplar arasına,ışığa uyan yok.Geçen geçene.Özellikle toplu taşım araçları(minibüs,EGO ve özel t.t.araçları) bu ışıklara hiçmi hiç uymuyorlar.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2009, 13:26:08 »
Valla bizim burda no problem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2009, 13:35:50 »
Kızılay'a kesinlikle giremiyorum benim arabayla :angry:
Adım başı polis ve mutlaka çeviriyorlar.
Bir keresinde yollamışlardı ama bi daha yakalanırsam çok iş çıkar. :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #15 : Ağustos 24, 2009, 13:37:46 »
Hatta o polis takiple kalmayıp,kabuğu soyulmamış ince söğüt dalı ile bir güzel de okşamalı.Belediye ışık koymuş 1 ve 2. etaplar arasına,ışığa uyan yok.Geçen geçene.Özellikle toplu taşım araçları(minibüs,EGO ve özel t.t.araçları) bu ışıklara hiçmi hiç uymuyorlar.
abi o gun şaşmaza egzoz muanesi için gitiik yaptırdık cıktık şaşmazda köprüde ısıkta bekliyoruz arkamızada trafik polisi durdu ısık kırmızı yanıyo .Bekledik bekledik yanmıyo ısık abi bizim yanımızdakiler falan kırmızı yandıgı halde polis oldugu halde o ısıkta hala geciyorlar :D Nası bi milletizya. Polis var diyede  durmak polis olmayınca  gecmekte yanlıs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 24, 2009, 13:44:07 »
Arkadaşlar Hacettepe Hastanesinin önünden yokuş çıkıyor. Ordan sağa dönüşte bekliyorum kırmızı da arkadan sellektörler kornalar. Neyse yol veriyorum geçiyorlar. Ben yeşilde geçiyorum. Tabi dönüş için ayrı lamba yok. Döndüğümde ise yayaya yeşil yanıyor. Onu da bekliyorum bakıyorum hiç takan yok ışığı. Özellikle taksici ve dolmuşlar. Eğer polis olup da ceza yazarsa başlıyorlar abi ekmek parası kazanıyoruz yapma diye. Peki biz ne parası için koşuşturuyoruz. Hatayı, suçu babam da yapsa cezası kesilmeli bence.
Birde polise hiç yalvarmadan cezayı kestireceksin. En azından devlete gider parası.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 24, 2009, 16:27:38 »
  Bencede göz göre göre bir kural ihlali yapılıyorsa bunun karşılığınıda göstermek gerekir. Ancak diğer yandan hata vb. sebep sonucu ve nadiren ihlalde bulunanlar ile kuralsızlığı kural edinmiş olanları ayırt etmek çok öenmli kanunların güvenirliliği açısından. Yani uzun yolda sürekli hızlı giden ve radara yakalanan sürücü ile sadece radar kesiminde hızlı gitmiş olan ve radara yakalanan sürücü aynı kefeye konmuş oluyor. Ya da uzun süreler hiç kural ihlali yapmamıl bir sürücü eğer tespit edilirse ilk ihlalde cezalandırılıyor. Bence bu ceza mavzusunun Sosya-Psikolojik tarafıda irdelenmeli. Tabi eğer ceza yazma ana amaç olarak bir gelir çeşidi diye görülmüyorsa. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 24, 2009, 16:52:40 »
izmir de de  trafiğin can alıcı   yerlerinde  mobese var... sen  kac  km/h  yapıosun, kemer  takıyo musun  takmıyor musun   ay sonunda   makbuz   adresine   geliyorr .... :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #19 : Ağustos 24, 2009, 17:11:16 »
yanlız bazen mecbur olarak geçiyorsunuz ışıklardan.nasıl diyecek olursanız sen sarı yanıyor frene basıyosun bi bakıyosun arkadan bi kamyon diririririii korna vurmasındansa geçmeyi tercih ediyorsun.iş nedeniyle sürekli osmaniyeye gidiyoruz arkadaşlar malum çok iyi iş bilin bir vali geldi ya celallettin cerhah !!! adamın isminde aselet var.her köşe başında 2 ekip abartısız sölüyorum sarıda falan geçmek mümkün değil yani.bu kadar abartmakta bence hiç hoş değil kimi kimden koruyoruz osmaniyeye girişte bi çevirme çıkışta bi çevirme evrakları ver aşagı in üst baş araması önünde resmi hizmet yazıyor adam kaputu açtırıp bide şaşi numarasına baktırıyor artık o kadar tanış olduki bazen bana torpil yapıyolar eger çok sıra varsa benimkini öne alıp arayıp gönderiyolar ama hakketten baydı artık