Gönderen Konu: Bunlar Nedir???Ne işe yarar???  (Okunma sayısı 5421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Bunlar Nedir???Ne işe yarar???
« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2009, 17:26:54 »
Ama abiler o yüzdelik dilimi kendisi eksiltip azaltabiliyormuş ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2009, 17:26:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 22, 2009, 17:40:48 »
Sıfırlanan ayar yağ değişimi süresi ile ilgili gösterge. Yüzdelik dilimler ise ne kakar yağ koyulduğu ile ilgili gösterge. Bildiğiniz gibi yağ çubuğu üzerinde iki çizgi var; en az düzey ve en üst düzeyi gösteriyor. En az düzey %70'e karşılık gelen düzey, En üst düzey ise %130'a karşılık gelen düzey. Benim araçta bunu otomatik ayarlıyor, bu nedenle emin değilim. Bu sayede yağ esiltme olup olmadığı takip edilebilir. Ancak (ingilizce yazılara istinaden; oil maintain reset; yağ bakımı <değişimi> sıfırlaması, yani yağ değişim sürelerini görmek için) aynı şeyler olduğunu tahmin ediyorum.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ağustos 22, 2009, 17:45:47 »
Tam da tutturmuşum valla:))) ÖYS'de de süper destekli atardım zaten:)))
Umut abi seni tebrik ediyorum. Gercekten tutturmussun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 22, 2009, 18:09:28 »
  Benim araçtada göstergeden yağ seviyesi kontrolü yapılabiliyor. Motorda eksik yağın yanında fazla yağında zararı olabilir. Ayrıca dizel motorlarda ve özellikle ilk km. lerde belli bir yağ eksiltme durumuda olabilir. Bu yüzden bu dönemde sık sık kontrol etmekte fayda var. Her seferinde motor yağ kontrol çubuğundan bakmaya gerek olmuyor. Muhtemelen sizin araçta da durum böyle idir. Bencede o gösterge yağ seviye göstergesidir ve zaten yazan cümlenin açılımıda bu anlama geliyor. Ancak normalde sizin buna elle müdahale edememeniz gerek olması lazım (%70 ya da %130 şeklinde) bence. Servisin müdahale ettiği bir şeyde (bakım sonrası) olabilir.
 Peki Oil Main Reset ile %100 işaretinin biribiri için olduğundan eminmisiniz?

Bu arada sıcak motor yağı ile soğuk yağın hacmide farklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 22, 2009, 18:10:46 »
İnternetten cevirdim böle bi anlamı ana yağlama ayarları olarak cıktı. Buradan cevirdim   www.hemencevir.com

Ramazan ekran çok büyük olmadığı için bazı şeyleri kısaltma yaparak yazıyorlar. Açılımı "oil maintain" ve "reset". Oil maintain yağ bakımı <değişimi> manasında kullanılıyor. Reset ise sıfırla yapma manasında. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ağustos 22, 2009, 18:13:50 »
Ramazan ekran çok büyük olmadığı için bazı şeyleri kısaltma yaparak yazıyorlar. Açılımı "oil maintain" ve "reset". Oil maintain yağ bakımı <değişimi> manasında kullanılıyor. Reset ise sıfırla yapma manasında. :D

Teşekkür ederim sayende öğrenmiş oldum Mehmet abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Ağustos 22, 2009, 18:29:00 »
  Tam yeri gelmiş iken çok önemli bir paylaşımıda ekleyeyim; geçenlerde bir düzenleme geçmişti TBMM'den yanlış hatırlamıyorsam. Buna göre Türkiye'de bundan sonra satılacak araçların gerek kullanım kitapcıkları vs., gerek ise gösterge yazıları türkçe olmak zorunda. Çok önemli bir gelişme bence bu.

Orada görünen Main. deki nokta ''.'' zaten Mehmet'in de söylediği gibi Maintain/Maintenance nin kısaltmasını simgeler. Yalnız o değerlere sürücünün elle müdahale yapabilmesi (görünen değer eğer o ise) bence sakıncalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 22, 2009, 18:37:14 »
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler yeni şeyler daha öğrenmiş olduk sayenizde ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 22, 2009, 18:51:41 »
peki neden sadece dizellerde var bu? kullanıcı kitapçığında da sadece dizeller için yazıyor ben de çıkıp denedim benim arabada yok..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 22, 2009, 18:59:52 »
peki neden sadece dizellerde var bu? kullanıcı kitapçığında da sadece dizeller için yazıyor ben de çıkıp denedim benim arabada yok..
Dizellerde yağ daha önemli heralde ondandır...
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #30 : Ağustos 22, 2009, 19:09:50 »
aydın bey bahsettiginiz % 70 % 130 arası ayar kemer uyarı sinyalinin süresi veya şiddeti ile alakalı olmasın denediniz mi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 22, 2009, 19:12:06 »
aklıma geldi ama yağ seviyesi olması muhtemel sanıyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Ağustos 22, 2009, 19:20:53 »
  Evet, bu ya da başka birşeyde olabilir bence. Çünkü yağ durumuna göstergeden sürücünün müdahale etmesi anlamsız ve tehlikeli olur. Ayrıyaten % ve Oil Main. Reset ibareleri aynı anda yanmıyor değil mi?

Dizellerde Turbo da olduğu için motor yağ durumu, seviyesi daha önemli olabilir benzinlilerden Türkay. Her ne kadar dizel yakıtın kendi yağlayızı özelliği olsada (enjektörleri vs. yağlar) Turbo için yağın önemi yüksek. En azından ben böyle düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 22, 2009, 22:53:38 »
Bir sürü baş ağrısı .. :)
Bilgisayar mühendisiyim ama arabaların bu kadar akıllanmasından nefret ediyorum..
Araba dediğin gaza basınca gider, frene basınca durur.. Başka bişey bilmesine gerek yok.. :)
"Arabayı resetlemek" de ne oluyor allah aşkına..
Format atın sonra linux kurun :) o hoo
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #34 : Ağustos 23, 2009, 00:28:36 »
yag seviye ayarına müdahale ettirecegini düşünmüyorum. yag ile ilgili ayarı sürücüye bırakmazlar diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 23, 2009, 17:53:53 »
yag seviye ayarına müdahale ettirecegini düşünmüyorum. yag ile ilgili ayarı sürücüye bırakmazlar diye düşünüyorum.

Arkadaş eğer bu yağ seviyesi ile ilgili ise siz onu değiştirsenizde o bir ayar değiştirme değildir diye tahmin ediyorum. sadece yap değişimi sırasında ne kadar yağ koyuldu ve ilerde bir eksiltme olursa ne kadar eksilttiğini görmek için olabilir diye tahmin ediyorum. yani %130 çizgisine kadar (en üst düzey) yağ koydunuz diyelim, bunu %130 olarak ayarlayıp ilerde kontrol ederken buna göre kontrol edilir.

Bunu ölçümde dahil olmak üzere otomatik yapan araçlar var ve yağ çubuğu üzerinde yüzdelik dilimleri gösteren çizgiler mevcut. Yani kontrol ederken araçta ne kadar yağ var diye çubuktan kontrol edip, yağ değişimde ne kadar yağ koyulmuştu diye ekrandan kontrol etme şansı oluyor. Ben böyle tahmin ediyorum.

Yani bu bir müdahale değil, kontrolü daha sağlık yapmak açısından fazladan veri sahibi olmaktır