Arkadaşlar araca bindim kontak kapalı her iki gösterge tuşuna basılı tutarken kontağı çevirince -------- kademesi tektek dolarak
OIL MAIN RESET yazısı çıktı.Neyi resetledim bilmiyorum.Aynı işlemi soldaki tuşa basılı tutarak yaptığımdada
%100 yazısı çıkıyor ve bu oran en çok
%130 kadar çıkıp en az
%70 oluyor.Bunlar ne işe yarar bilen varsa bilgi bekliyorum

valla ilk defa görüyorum,
bu işi yapmak nereden aklınıza geldi ?
Bilmiyorum ama merak işte???
İnternetten cevirdim böle bi anlamı ana yağlama ayarları olarak cıktı. Buradan cevirdim
www.hemencevir.com
Yağ seviyesi gibi birşey olabilir....Siz %100 e resetlediniz belki... Servis yağ doldurup %100 e ayarlıyorsa belki???
Servis yagı filan degiştirdiğinde arabanın direksiyonuna gecip böyle bir uygulama yapıyormu ki ?
İkiside ayrı bir ayar yanlız birbiriyle alakası yok...
%100 yazısı farklı birşey yapınca çıkıyor...
İkiside ayrı bir ayar yanlız birbiriyle alakası yok...
%100 yazısı farklı birşey yapınca çıkıyor...
peki ne yapınca 70'e düşüyor veya 130'a çıkıyor?
peki ne yapınca 70'e düşüyor veya 130'a çıkıyor?
Soldaki gösterge tuşuna basılı tutunca 4 er 4 er artıyor.Tek tek basınca 1 er 1 er çıkıyor ama 130 olunca duruyor tekrar basmaya devam edersen bu sefer iniyor ama 70 e kadar.Merak ettim acaba bu ne yaaa
vay be ben de merak ettim şimdi bakayım bir kitapçıktan
vay be ben de merak ettim şimdi bakayım bir kitapçıktan
Türkaycım çözüm üret aferin fotoğraf koydum bak işte
elimde şu an kitapçık, şunu buldum;
motor yağını değiştirdikten sonra (sadece dizel motor)
yağ değişim sistemi sıfırlanmalıdır.aşağıdaki talimatları uygulayınız.
adım 1: motor çalışır durumdayken gösterge panelinindeki kilometre ekranını kilometreyi gösterir duruma getiriniz
adım 2: motoru durdurunuz
adım 3: sıfırlanabilir kilometre sayacını düğmesi basılı tutarak, kontak anahtarını ON konumuna getiriniz. (aracı çalıştırmayınız, aksi takdirde sıfırlama işlemi iptal olacaktır) ekranda "000000" gözükünceye kadar düğmeyi basılı tutunuz..
bu sanırım oil main resetle ilgili bir şey bu..diğer olay da kontrast gibi birşey olabilir mi? 70 ile 130 arasında değiştirirken göstergede bir değişiklik oluyor mu?
elimde şu an kitapçık, şunu buldum;
motor yağını değiştirdikten sonra (sadece dizel motor)
yağ değişim sistemi sıfırlanmalıdır.aşağıdaki talimatları uygulayınız.
adım 1: motor çalışır durumdayken gösterge panelinindeki kilometre ekranını kilometreyi gösterir duruma getiriniz
adım 2: motoru durdurunuz
adım 3: sıfırlanabilir kilometre sayacını düğmesi basılı tutarak, kontak anahtarını ON konumuna getiriniz. (aracı çalıştırmayınız, aksi takdirde sıfırlama işlemi iptal olacaktır) ekranda "000000" gözükünceye kadar düğmeyi basılı tutunuz..
bu sanırım oil main resetle ilgili bir şey bu..diğer olay da kontrast gibi birşey olabilir mi? 70 ile 130 arasında değiştirirken göstergede bir değişiklik oluyor mu?
Tamam birini buldukta 70-130 olayı nedir?

?
gidip deneyim bari, benzinli benim araba

hatta hemen gidiyorum denemeye
baktım geldim aydın abi, bende ikisi de olmuyor, sadece dizellerde var demek ki o olay..
Tam da tutturmuşum valla:))) ÖYS'de de süper destekli atardım zaten:)))
Yag degisiminden sonra sifirlaniyor, bir sonraki yag degisimini hatirlatmak icin. Bu, o galiba...
onu buldukta %100 olan şey ne?
onu buldukta %100 olan şey ne?
Yağ işte... Eksilince %70 oluyor misal...
Yag omru belki de.. Bilmiyorum. Yuzde 70 ise, o kadar omru kalmis belki. Chevrolet marka araclarda, 3 defa gaz pedalina basilarak reset ediliyor.