Gönderen Konu: lcd de kontrast görüntüyü ne kadar etkiler?  (Okunma sayısı 7041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
lcd de kontrast görüntüyü ne kadar etkiler?
« : Ağustos 21, 2009, 03:38:26 »
arkadaşlar merhaba. bu lcd tv lerde kontrast olayına takıldım da. görüşlerinize başvurmak istedim. kontrast olayı nekadr görüntüyü etkiliyor. bakıyorum fiyatta da bayağ farkettiriyor çünkü. çözünürlük mü daha iyi yapar görüntüyü yoksa yüksek konntrastmı?
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

lcd de kontrast görüntüyü ne kadar etkiler?
« : Ağustos 21, 2009, 03:38:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: lcd de kontrast görüntüyü ne kadar etkiler?
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2009, 04:59:08 »
Yav abi 6 aydır bi Tv alamadığına mı yanayım artık işin oldukça foruma uğrar olduğuna mı alem adamsın vesselam :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2009, 06:23:53 »
ahmet kardeşim beni bırak ta sen kendi dertlerine yan boşver beni yav.  :D
ben bu ara ev taşıma getir götür işleriyle uğraşıyordum. zaten 1 ay falan tatilde gezmede falan takıldık işte.
bu yüzden bayağ zamandır aktif olamadık.
sen de gine her zamanki gibi çok yardımcı oldun  :lol:
sağol...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2009, 06:26:17 »
:D

Abi ben sırf seni bekliyom gelsede uğraşsam diye :dans3: Bak gece gündüz nöbetteyim  :D Vallahi sensiz tadı yok :D  Forumda beni nadir gülümseten adamlardan birisin :lol:

Geçmiş olsun abi bitirdin demek işleri ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2009, 06:33:17 »
şimdi rahatladım şükür. ev taşıdık kolay değil tabi.
ya ahmet sana bazen kızıyorum ama iyi bi arkadaşsın aslında. bazen bazı lafların karşındakini dalgaya aldığın izlenimi veriyordu bana.
bu yüzden ilkten bayağ kızmıştım sana ama sonra alıştım. anladımki senin tarzın bu.
yani sen bu forumun en geveze adamlarından biri olarak   :lol:  kabullenilmesi mecbur olunan bi adamsın. çünkü senin aktif olmadığın bi başlık nerdeyse yok gibi. anlaşılan senle iyi geçinen karlı çıkar.  :D
yoksa ikinci bi alternatif düşünemiyorum. bu forumda bunalıma girer valla.  :D
ama sende bazen insanın tam nefsine vuruyosun ya. 
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2009, 07:06:34 »
şimdi rahatladım şükür. ev taşıdık kolay değil tabi.
ya ahmet sana bazen kızıyorum ama iyi bi arkadaşsın aslında. bazen bazı lafların karşındakini dalgaya aldığın izlenimi veriyordu bana.
bu yüzden ilkten bayağ kızmıştım sana ama sonra alıştım. anladımki senin tarzın bu.
yani sen bu forumun en geveze adamlarından biri olarak   :lol:  kabullenilmesi mecbur olunan bi adamsın. çünkü senin aktif olmadığın bi başlık nerdeyse yok gibi. anlaşılan senle iyi geçinen karlı çıkar.  :D
yoksa ikinci bi alternatif düşünemiyorum. bu forumda bunalıma girer valla.  :D
ama sende bazen insanın tam nefsine vuruyosun ya. 

Kolay değil tabi ev taşımak...

Her konuda aktiflik gevezelik vs şeyleri ise işte bu olayın bir sonuçu sen ve diğer üyeler ev taşıma aile gibi problemlerle uğraşıyorlar bense bomboşum :D Yaptığım iş de masa başı olunca, sürekli forumdayım hal böyle oluncada aktif ve geveze oluyorum :D

Bende sizleri seviyorum valla ne yapayım ona takılma buna takılma hayat geçmezki he ben herkese taklıyorum ama banada kim ne derse kaldırabiliyorum böyle olmasam amenna ;)

Kırdığım zamanlar içinde üzgünüm hemşehrim öyle bi maksatım yok tabikide ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2009, 09:34:56 »
  Çözünürlükte önemli, kontrastta (ortamdaki ışığa göre görüntü kalitesini etkiler), tepki süreside. Yalnız kimi markalar siyahtan beyaza değilde, griden griye tepki süresini veriyor o da ayrı bir konu. Birde Hd. olursa iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2009, 09:55:05 »
Yüksek parlaklıkta ışıklı, güneş giren odalarda, kullanılacaksa yüksek kontrast şart. Tepki süresi 8ms'den az olursa (ki artık tüm paneller öyle) pek fark etmiyor. Çözünürlük de eğer HD film izleyecekseniz, bilgisayara veya DVD player'a bağlayacaksanız önem kazanıyor. Diğer TV yayınlarında hiçbir etkisi olmuyor çünkü onlar çok daha düşük çözünürlük ile kayıt ediliyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 22, 2009, 03:57:47 »
yani yayın kalitesi full hd değilse pek bir önemi yokmu demek oluyor bu. bende 94 ekran full nd sony bravia aldım. kontrastı zannediyorum 33000:1 bu sizce kaliteli bir görüntü için yeterli sayılabilirmi?
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 22, 2009, 07:24:15 »
Sadece tv'nin hd olması yeterli degil.Recevier da hd uyumlu olması lazım.O zaman normal yayınla hd kalitesi farkı ortaya cıkıyor
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 22, 2009, 11:30:25 »
Şunuda unutmamak lazım ama her firma kendisine göre bir çarpım tablosu ile dinamik kontrastı hesaplamakta yani bi sony ile samsung arasında yada bi lg ile philips arasında karar verirken kontrast oranlarının illa aynı olması gerekli die arama yani :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 22, 2009, 21:01:52 »
benim parlaklıkta kontrasta hepsi 0 da :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 22, 2009, 22:25:42 »
Çözünürlük kontrasttan çok daha önemli.
Kontrast değerleri çok yanıltıcı. Koyu siyahlarla parlak beyazlara aldanmayın. Ara tonların ayrı görünüp görünmediğine dikkat edin. Bazıları çok net gibi görünür ama aslında doğal bir görüntü değildir.
Japon markalarını tavsiye ederim (aradaki fark hyundai ile toyota arasındaki fark gibi) ama japonların  da bazı ekonomik modellerinde kore malı paneller kullanılıyor dikkat edin.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Ağustos 22, 2009, 22:56:15 »
arkadaşlar merhaba. bu lcd tv lerde kontrast olayına takıldım da. görüşlerinize başvurmak istedim. kontrast olayı nekadr görüntüyü etkiliyor. bakıyorum fiyatta da bayağ farkettiriyor çünkü. çözünürlük mü daha iyi yapar görüntüyü yoksa yüksek konntrastmı?
ceyhun bey bilirkişi olarak.birkaç bilgi vermek istiyorum size ve tv almayı düşünenlere.
1: kontrast olayı sadece siyahın tam siyah beyazın ise tam beyaz olma değeridir. yüksek kontrast oranı sadece siyah ekranlarda siyahın sisli bir görüntünün dışına çıkıp tam bir siyah (karanlık) görüntü elde etmektir siz yada başkası en düşük yada en yüksek orandaki kontrast seviyesini bakarak anlayamazsınız (farkını hissedemezsiniz)

2:yüksek çözünürlükmü yüksek kontrastmı dersenız tabiiki yüksek çözünürlük.yüksek çözünürlük demek panel (ekran)üzerindeki bütünleşik hücrelerin (piksellerin)çokluğundan ibarettir nekadar çok çözünürlük okadarda hücre (piksel) nekadar piksel okadar netlik demektir.
3:hangisini alayım derseniz tabiiki LCD derim çünki LCD tv lerdeki çözünürlük (hücre yada piksel) daha yüksektir.
4:hangi marka dersek gücümüz yetiyorsa SAMSUNG LED TV derim (dehşet bir parada değil aslında) yok LED tv alamam derseniz yukarıdan aşağıya doğru 8 serisi 7 serisi en son 6 serisi diyebilirim. SAMSUNG, LG ve SONY servisi olmama rağmen SONY BRAVIA ve LG tavsiye etmem.ama LG nin en iyi modelide 5010 modelidir,illede SONY derseniz 200hz olanını alın...
5:PLASMA tavsiye etmem çünki aşırı elektrik tüketimi vardır evinizde sanki bir elektrik sobası çalıştırıyormuş gibi elektrik harcar ve yaz aylarındada kalorifer gibi pişersiniz.kışın ise soba yakmanıza gerek yoktur (buda iyi tarafı).
saygılar...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #14 : Ağustos 22, 2009, 23:02:54 »
Şunuda unutmamak lazım ama her firma kendisine göre bir çarpım tablosu ile dinamik kontrastı hesaplamakta yani bi sony ile samsung arasında yada bi lg ile philips arasında karar verirken kontrast oranlarının illa aynı olması gerekli die arama yani :)
çünki hepsinin kontrast ölçüm teknikleri farklı.ama çözünürlükte global bir ölçüm tekniği (piksel sayımı) var ve bunda yanıltıcı olabilme durumu % 0 dır...
SONY VE SAMSUNG seminerlerinde bize öğretilenler bu yönde...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 22, 2009, 23:12:40 »
Evet beyefendinin önerdiği "Led TV" bildiğim kadarıyla OLED teknolojisi . Yeni bir teknoloji, plazmaya benzer kalitede görüntü veriyor. (Her piksel ayrı bir ışık kaynağı) Fiyatına falan bakmadım tabi.
LCD alacaksanız Bimeks'in Toshiba kampanyalarına bir bakın derim. Kore panellerinin gri tonlamaları bence biraz yetersiz. Tabi biraz da zevk meselesi..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #16 : Ağustos 22, 2009, 23:15:14 »
Sadece tv'nin hd olması yeterli degil.Recevier da hd uyumlu olması lazım.O zaman normal yayınla hd kalitesi farkı ortaya cıkıyor
ister tv HD olsun isterse reciver HD olsun yayın yada kaynak HD olmadıktan sonra standart bir görüntü seyredersiniz.(örnek: mağazalardaki çoğu görüntü ya HD yada COMPONENT tir (HD çekim yapılmış bir film koyulur)pırıl pırıl bir görüntü verir müşteri görüntüye aldanır evine getirir kurulum yapılır ama hüsranla sonuçlanır çünki görüntü kaynağı HD değildir.
gereksinimler: full hd lcd tv 1080p,full hd 1080p çözünürlüğünde görüntü aktarak bir cihaz(blueray oynatıcı,full hd dvd player,full hd reciver),full hd yayın (sadece digitürk ve kablo tv teledünya,bunlardaki görüntü çözünürlüğününde 570p olduğunu unutmayalım) yada blueray dvd cd'si yada full hd 1080p kayıt edilmiş normal dvd cd'leri.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #17 : Ağustos 22, 2009, 23:17:03 »
Evet beyefendinin önerdiği "Led TV" bildiğim kadarıyla OLED teknolojisi . Yeni bir teknoloji, plazmaya benzer kalitede görüntü veriyor. (Her piksel ayrı bir ışık kaynağı) Fiyatına falan bakmadım tabi.
LCD alacaksanız Bimeks'in Toshiba kampanyalarına bir bakın derim. Kore panellerinin gri tonlamaları bence biraz yetersiz. Tabi biraz da zevk meselesi..
toshiba yı önermiyorum neden derseniz servis ağı yada anında yedek parça temini sıkıntılı...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ağustos 23, 2009, 00:07:52 »
hd yayın yoksa hd yalan sd yani standart definatıon izlersiniz bize de zorla hd kamerayla dizi çektiriyorlar ama sd yayınlanıyor kendini tatmin ediyolar o kadar.ama hd yayın varsa eyvalllah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #19 : Ağustos 23, 2009, 00:13:51 »
hd yayın yoksa hd yalan sd yani standart definatıon izlersiniz bize de zorla hd kamerayla dizi çektiriyorlar ama sd yayınlanıyor kendini tatmin ediyolar o kadar.ama hd yayın varsa eyvalllah..
dijitürkte eurosport ve teledünyada national geographic harici yok malesef
toyota'sız adam