0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şimdi rahatladım şükür. ev taşıdık kolay değil tabi.ya ahmet sana bazen kızıyorum ama iyi bi arkadaşsın aslında. bazen bazı lafların karşındakini dalgaya aldığın izlenimi veriyordu bana.bu yüzden ilkten bayağ kızmıştım sana ama sonra alıştım. anladımki senin tarzın bu. yani sen bu forumun en geveze adamlarından biri olarak kabullenilmesi mecbur olunan bi adamsın. çünkü senin aktif olmadığın bi başlık nerdeyse yok gibi. anlaşılan senle iyi geçinen karlı çıkar. yoksa ikinci bi alternatif düşünemiyorum. bu forumda bunalıma girer valla. ama sende bazen insanın tam nefsine vuruyosun ya.
arkadaşlar merhaba. bu lcd tv lerde kontrast olayına takıldım da. görüşlerinize başvurmak istedim. kontrast olayı nekadr görüntüyü etkiliyor. bakıyorum fiyatta da bayağ farkettiriyor çünkü. çözünürlük mü daha iyi yapar görüntüyü yoksa yüksek konntrastmı?
Şunuda unutmamak lazım ama her firma kendisine göre bir çarpım tablosu ile dinamik kontrastı hesaplamakta yani bi sony ile samsung arasında yada bi lg ile philips arasında karar verirken kontrast oranlarının illa aynı olması gerekli die arama yani
Sadece tv'nin hd olması yeterli degil.Recevier da hd uyumlu olması lazım.O zaman normal yayınla hd kalitesi farkı ortaya cıkıyor
Evet beyefendinin önerdiği "Led TV" bildiğim kadarıyla OLED teknolojisi . Yeni bir teknoloji, plazmaya benzer kalitede görüntü veriyor. (Her piksel ayrı bir ışık kaynağı) Fiyatına falan bakmadım tabi.LCD alacaksanız Bimeks'in Toshiba kampanyalarına bir bakın derim. Kore panellerinin gri tonlamaları bence biraz yetersiz. Tabi biraz da zevk meselesi..
hd yayın yoksa hd yalan sd yani standart definatıon izlersiniz bize de zorla hd kamerayla dizi çektiriyorlar ama sd yayınlanıyor kendini tatmin ediyolar o kadar.ama hd yayın varsa eyvalllah..