Gönderen Konu: Yol Bilgisayarı ayarı  (Okunma sayısı 6589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Yol Bilgisayarı ayarı
« : Ağustos 19, 2009, 23:08:08 »
Arkadaşlar arabamı(2006 toyota corolla d4d sedan)alalı 1 haftayı biraz geçti.Yol bilgisayarı bir haftadır hep yüksek rakamlar öyle ki anlık gösterge rölantide 35 L ortalama rampa çıkarken en düşük ayar gösteriyordu.Allah Allah nasıl iş derken benim oğlan yol bilgisayarını cd çaların manuel ayarından birşeyler (mpg)falan yazılarıyla oynarken aracın yol bilgisayarı tam göstermeye başladı.rölantide 0, gaza basınca 10 larda seri gidince(80-90 da) 3,8-4 küsur genelde ise 5.8-6,2 göstermeye başladı.(Ankara şehir içinde)eve gidince ortalamaya baktım 5,8 ortalama gösterdi.ne iştir.bizim çocuk acaba ne ayarıyla oynadı da böyle gösterdi.
bir de merak ettiğim bizim araçlarda kalan mazotla kaç km daha gideceğimiz yazan yer var mı?
fakat laf aramızda bu değerleri görünce hele şükür dedim.önceleri çok kızıyordum.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Toyota Club Türkiye

Yol Bilgisayarı ayarı
« : Ağustos 19, 2009, 23:08:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol Bilgisayarı ayarı
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2009, 23:24:17 »
  Aracınız kalan yaktı ile kaç km gideceğinizi göstermez.Dijital bilgi ekranınız da ise Ortalam Hız,Ortalam Yakıt ve Anlık Tüketim gibi bilgilerinizi görebilirsiniz.Ayarları ile ilgili detaylarada girmek isterdim ama aracımı satalı yaklaşık 5 ay kadar bir zaman oldu.Uygulamalı olmayınca aklıma gelmeyecek galiba.
  Ayrıca motor freni (ayağınız gazdan çekiliikendi hızı ile inerken)ile yokuş aşağı bir yol inerken dijital bilgi ekranınız en yüksek değeri gösterebilir.Örnek 35 LT yada 55 LT gibi.Bu o an o kadar yakıt yakıyor anlamına gelmez.Bİr çok kişi öyle sanıyor ama öyle değil.Bu arada aracın eski sahibi size "kullanıcı el kitabı"nı teslim etmedimi?Ettiyse o kitapta tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AUTOLGA
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2009, 23:34:09 »
Şimdi bu yol bilgisayarında yakıt tüketimini üç farklı şekilde gösteriyor bu da teybin ayarlarından değiştiriliyor. Sağ taraftaki radyo düğmesi. 1. seçenek 100 km de kaç litre yaktığı ki bu hepimizin alışık olduğu. İkincisi 1 litre benzinle kaç kilometre gittiği üçüncüsü ise dediğiniz mpg yani mile per galon bu da 1 galon benzinle kaç km gideceğinizdir bir galonda 3.8 litre oluyor sonuç olara  2 ve 3. seçenekler hemen hemen aynı gibi sadece birim farkı var. Umarım yanlışım yoktur varsa düzeltmenizi rica ederim
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2009, 00:52:41 »
  Aracınız kalan yaktı ile kaç km gideceğinizi göstermez.Dijital bilgi ekranınız da ise Ortalam Hız,Ortalam Yakıt ve Anlık Tüketim gibi bilgilerinizi görebilirsiniz.Ayarları ile ilgili detaylarada girmek isterdim ama aracımı satalı yaklaşık 5 ay kadar bir zaman oldu.Uygulamalı olmayınca aklıma gelmeyecek galiba.
  Ayrıca motor freni (ayağınız gazdan çekiliikendi hızı ile inerken)ile yokuş aşağı bir yol inerken dijital bilgi ekranınız en yüksek değeri gösterebilir.Örnek 35 LT yada 55 LT gibi.Bu o an o kadar yakıt yakıyor anlamına gelmez.Bİr çok kişi öyle sanıyor ama öyle değil.Bu arada aracın eski sahibi size "kullanıcı el kitabı"nı teslim etmedimi?Ettiyse o kitapta tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı kitapçığı varda sadece 3 göstergenin anlamı sıfırlaması gösterilmiş.
şu galon melesesinin daha teknik izahı nedir.yani anlık yakıtı doğru mu yanlış mı gösteriyor.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2009, 01:47:25 »
Kullanıcı kitapçığı varda sadece 3 göstergenin anlamı sıfırlaması gösterilmiş.
yani anlık yakıtı doğru mu yanlış mı gösteriyor.
Doğruya çok yakın bir değer gösteriyor.Konuyla alakası yok ama belirtmek istedim yinede.Burada açtığınız konularda,sorduğunuz sorularda insanlar sorularınıza cevap veriyorlar,yardımcı oluyor ama sizin bir kere dışında nezaketende olsa teşekkür ettiğinizi hiç görmedim.Size bunları öğretmek değil amacım ama yalandan da olsa küçük bir teşekkür daha hoş olmazmı Hacı bey.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ağustos 20, 2009, 08:24:51 »
Galona filan takılmayın (Mpg), bizim ülkemizde geçerli değil.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2009, 10:01:32 »
Doğruya çok yakın bir değer gösteriyor.Konuyla alakası yok ama belirtmek istedim yinede.Burada açtığınız konularda,sorduğunuz sorularda insanlar sorularınıza cevap veriyorlar,yardımcı oluyor ama sizin bir kere dışında nezaketende olsa teşekkür ettiğinizi hiç görmedim.Size bunları öğretmek değil amacım ama yalandan da olsa küçük bir teşekkür daha hoş olmazmı Hacı bey.
ya o konuda haklısınız gerçekten hem aracı seçmemde hem de tanımamda bu siteden çok faydalanıyorum.bana fikirleriyle yardımcı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.hepsinden allah razı olsun.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639