Merhabalar,
Klübe bugün üye oldum. Geçen hafta 2006 model Corolla Terra HB dizel MMT alma kısmet oldu. Almadan önce internette bir çok yazı okudum. Artısıyla eksisiyle bu aracı almanın iyi olacağına karar verdim. Araç kazasız, hiç kaporta-boya işlemi görmemiş. Tek canımı sıkan km.siydi (110.000km). Ancak Toyota için bu km.nin bile çok sorun olmadığı söylendi hep. Almadan yetkili serviste 2.el check-up yaptırdım. 3-4 saat kaporta ve mekanik incelendi. Sadece şanzıman yağı ve fren balataları yenilensin dendi.
Ama aracı aldıktan sonra (ki henüz 1 hafta olmadı), özellikle ilk çalıştırmalarda sorun yaşıyorum. Arabam ilk marşta çalışıyor, 3-4 saniye sonra stop ediyor. Ardından 2 kez marşa basmama rağmen çalışmıyor. 4.denemede uzun bir marşın ardından çalışıyor ve bir daha stop etmiyor. Bunu her seferinde yapmıyor ama sabahları ve gün içinde 3 çalıştırmadan birinde yapıyor.
Servise götüreceğim zaten arabayı fren balataları için ancak aranızda böyle bir sorunla daha önce karşılaşan, duyan veya çözümünü bilen arkadaşlar var mı diye sormak istedim. Umarım önemli veya kronik bir arıza değildir çünkü aracı çok sevdim.