Gönderen Konu: muayene yaptırdım  (Okunma sayısı 1627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
muayene yaptırdım
« : Ağustos 19, 2009, 01:11:49 »
muayene yaptıracaklara  bilgi olsun diyeyazıyorum
aracım 2005 otomatik terra lpg.li
lpg.nin ruhsata işlenmesi şart
trafik sigortasının gününün geçmemesi gerekir bakıyorlar
ilk önce sızdırmazlık raporu almanız gerekir  bunu makina mühendisleri odasında ayrıca alıyorsunuz
alırken benimki istepnede olduğu için kanun değişmiş alttaki deliğin büyülüp platik baca takılarak tankın altına naylon konulmasını istediler bunu 20 tl yaptırdım alet ile bakarak sızdırmazlık aldım buda 25 tl tuttu
daha sonra muayene istasyonuna gittm tuv'e yani
randevu alayım dedim bütün saatleri komisyoncular önceden almışlar randevuyu almadan gittim sabah erkenden izmitte oturuyorum saat 08:10 orada idim 17 nolu sırayı aldım numaratörden 08:35 bana sıra geldi evraklarımı verdim 10 dakikada kayıt yaptılar buradan aynı zamanda borcuna baktılar(önceden borcu almanıza gerek yok) dışarıda bekleyin sizi çagırıcaz dediler saat 09.15 civarı anons edildim aracı yetkileye teslim ettik bende gözle takip  ettim ilk olarak aracı roller lara sokarak frenlere baktılar sonra kanalı alıp altını kontrol etti lastikleri ve alt takımı yokladı elle  arkasından kaputu açıp orayı konrol etti aracın içine girerek emniyet kemerlerine baktı en son olarakta farları cihaz ile kontrol etti ben daha önce lastiklere baktırıp farları ayarlatmıştım ama uzunları ayar yaptırmamıştım sonuçta
motor numarasını bulamamış
camlar filmli idi
uzunlar  biraz yüksekmiş bir tanesi bunlara hafif kusur yazarak okey verdi
stepne yerine lpg tankı taktıranlar mutlaka yanlarına stepneyi alsınlar ve bağlasınlar buda hafif kusur sayılıyor bende yardım çantası vardı alma komşudan tam set aldım problem çıkmadı
ayrıca gaz sızdırmazlıkta camlarda lpg etiketi istiyorlar buda ayrı ücret bilginiz olsun
arabam da çakma çin malı zenonlar vardı 8000k.lik hiç problem olmadı

Toyota Club Türkiye

muayene yaptırdım
« : Ağustos 19, 2009, 01:11:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: muayene yaptırdım
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2009, 01:28:13 »
Aynı ildeyiz.Araçlar aynı sayılır.Bende film yok ve tüp simit depo değil.ve benimki manuel.
Gitmeden önce farlarınıza 0 ayarı yaptırsaydınız hafif kusurda olmayabilir di.Artık eskisi gibi xenona takıntı olmuyor.ve bazen de muayene de ilginç dümenler dönebiliyor.bir arkadaşımın aracını muayeneye götürmeden farlarını ayarlatıp götürmüştük muayene de farlar çok ayarsız adres verip şurada yaptırabilirsiniz dediler.Arkadan bi tur attık geldik yaptırdık dedik.Baktı tamam dedi.Yani anlaşma yapabiliyorlar aralarında. ;)

Erken saatte randevusuz gitmenize rağmen erken çıkmışsınız diyebilirim.Şimdilik geçmiş olsun. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2009, 08:03:52 »
  Geçmiş olsun.
 Senin olayda iyiymiş Emre. :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2009, 09:10:29 »
Geçmiş olsun Gökhan Bey...
Emre keşke şikayet etseydin o istasyonu :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2009, 09:27:51 »
bazen de muayene de ilginç dümenler dönebiliyor.bir arkadaşımın aracını muayeneye götürmeden farlarını ayarlatıp götürmüştük muayene de farlar çok ayarsız adres verip şurada yaptırabilirsiniz dediler.Arkadan bi tur attık geldik yaptırdık dedik.Baktı tamam dedi.Yani anlaşma yapabiliyorlar aralarında. ;)

süper düşünmüşsünüz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2009, 09:33:38 »
Uyanık adaşım benim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2009, 10:20:17 »
Şimdilik geçmiş olsun.

Borcu yoktur kağıdı ile ilgili bir arkadaşımın aktardığını paylaşmak istiyorum. Eğer muayeneden kısa bir süre önce arabanızda problem varsa ve bu bilgisayar kayıtlarına işlemmişse bu kağıdı almak işlerinizi kolaylaştıracaktır. arkadaşım hepsini ödediği halde (biraz geç de olsa) temiz bir şekilde muayene istasyonuna gidiyor, ancak onların sisteminde hala güncelleme yapılmamış, ve arkadaşımdan ilgili evrakı getirmesini istemişler. böyle bir durumda iseniz ve vakit kaybetmek istemiyorsanız, önceden maliyeden bu kağıdı alabilirsiniz. Eğer bilgisayar kayıtlarında bir problem yoksa bu kağıda gerek kalmıyor
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2009, 11:07:18 »
bende yardım çantası vardı alma komşudan tam set aldım problem çıkmadı
  En kıl olduğum durumda bu.Her ne kadar ilk yardım setim var diye belirttiysenizde yangın tüpü,boyunluk gibi şeylere ihtiyacınız olabilir.Sonuçta o ilk yardım çantası ve yanındaki ekipmanlar araç içinde size muhakkak lazım olacak şeyler.Praktiker yapı markette sektörel anket yaptığımız dönemlerde insanlar trafik setini alıp muayeneye girip sonra getirip tekrar geri iade ediyorlardı.Praktiker'de koşulsuz geri alma sistemi olduğu için utanmadan geri getirip iade ediyorlardı.
   İlk yardım paketi şükür şimdiye kadar bana lazım olmadı,inşallah kimseyede lazım olmaz.Kardeşim ile K.Hamam'dan Ankara'ya dönerken önümüzdeki Doğan mıcırlı kısıma girince savruldu ve gidiş-geliş yolunun arasında ki şarampole yuvarlandı.Yaralıları çıkardık bütün malzemeleri onlara kullandık.Şükür bze değil ama bir başkasının işine yaradı.Dönüpte arkaya şöyle bir baktığımda içim huzur dolu.Ya o insanlara yardım edemeseydik.Vicdan azabından her halde delirirdim.
   TüvTürk'te 26 yolcu sayısı 26'ya kadar olan otoüslerde 2 kg'lık 2 adet yangın söndürücü yazıyor.Koltuğumun altında 1,bagajımda ise 2 tane olmak üzere 3 yangın söndürücüm var.Şehirler ve uluslararsı yolcu taşımacılığı yapan araçlarda her 10 koltuk için 1 boyun korsesi yazıyor.Bende ki 17 koltuk için 4 tane var.Ne olur ne olmaz...İşi sağlama alalım,bizlere emanet olan insanlara her şekilde sahip çıkmalıyız.
   Emre'nin dediği "git farlarını falanca yerden ayarlat öyle gel" olayı ise benim başıma gelmedi ama gariban,saf kişilikli arac sahiplerini bir yere gönderiyorlarmış."falanca yerden takografının şanzıman mührünü yaptırda gel".Bana diyemedikleri içinde malumunuz hatırlayacağınız gibi arkadaşlar "sıfır arabanın muayenesini yapmamıştılar".Sohbet bölümünde bir arkdaşımız "xenon farlarda far yıkama sistemi yoksa onaylamıyorlar" gibi yazmıştı.Sattığım A4 aracımın sisleride dahil olmak üzere tüm aydınlatmaları orjinal xenon'du ama far yıkaması da yoktu.Ne yani şimdi bu fabrikalı orjinalı xenon'lu arabanın muayenesini onaylamayacaklar mı? :rofl: :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2009, 11:16:52 »
Abim arabasını muayene götürdüğü zaman arabada 6 kg lik yangın söndürücü tüp vardı. 6 kg lik tüp yüzünden gecirmediler 1 kg lık olacakmıs :D . 1 kg lık  tüp götürdü ancak o zaman gecti. ( 6 kg lık ile işimizi saglama alıyoruz. 1 kıg lık biraz az geliyor.) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 20, 2009, 17:30:02 »
  En kıl olduğum durumda bu.Her ne kadar ilk yardım setim var diye belirttiysenizde yangın tüpü,boyunluk gibi şeylere ihtiyacınız olabilir.Sonuçta o ilk yardım çantası ve yanındaki ekipmanlar araç içinde size muhakkak lazım olacak şeyler.Praktiker yapı markette sektörel anket yaptığımız dönemlerde insanlar trafik setini alıp muayeneye girip sonra getirip tekrar geri iade ediyorlardı.Praktiker'de koşulsuz geri alma sistemi olduğu için utanmadan geri getirip iade ediyorlardı.
   İlk yardım paketi şükür şimdiye kadar bana lazım olmadı,inşallah kimseyede lazım olmaz.Kardeşim ile K.Hamam'dan Ankara'ya dönerken önümüzdeki Doğan mıcırlı kısıma girince savruldu ve gidiş-geliş yolunun arasında ki şarampole yuvarlandı.Yaralıları çıkardık bütün malzemeleri onlara kullandık.Şükür bze değil ama bir başkasının işine yaradı.Dönüpte arkaya şöyle bir baktığımda içim huzur dolu.Ya o insanlara yardım edemeseydik.Vicdan azabından her halde delirirdim.
   TüvTürk'te 26 yolcu sayısı 26'ya kadar olan otoüslerde 2 kg'lık 2 adet yangın söndürücü yazıyor.Koltuğumun altında 1,bagajımda ise 2 tane olmak üzere 3 yangın söndürücüm var.Şehirler ve uluslararsı yolcu taşımacılığı yapan araçlarda her 10 koltuk için 1 boyun korsesi yazıyor.Bende ki 17 koltuk için 4 tane var.Ne olur ne olmaz...İşi sağlama alalım,bizlere emanet olan insanlara her şekilde sahip çıkmalıyız.
   Emre'nin dediği "git farlarını falanca yerden ayarlat öyle gel" olayı ise benim başıma gelmedi ama gariban,saf kişilikli arac sahiplerini bir yere gönderiyorlarmış."falanca yerden takografının şanzıman mührünü yaptırda gel".Bana diyemedikleri içinde malumunuz hatırlayacağınız gibi arkadaşlar "sıfır arabanın muayenesini yapmamıştılar".Sohbet bölümünde bir arkdaşımız "xenon farlarda far yıkama sistemi yoksa onaylamıyorlar" gibi yazmıştı.Sattığım A4 aracımın sisleride dahil olmak üzere tüm aydınlatmaları orjinal xenon'du ama far yıkaması da yoktu.Ne yani şimdi bu fabrikalı orjinalı xenon'lu arabanın muayenesini onaylamayacaklar mı? :rofl: :rofl:
insanları tanımadan bu tip yazılar yazmak bence yanlış kıl olmanıza hiçgerek yok ben sertifikalı ilk yardımcıyım bu yüzden devamlı şekilde yangın ilk yardım eğitimleri alıyorum siz bu konuda ne kadar bilgilisiniz bilmiyorum evet arabamda ilk yardım seti var ama mevzuatlara uygun olmadığı içindir çünkü eğitmenlerimizle  kendi hazırladığımız settir içinde daha kullanışlı  ve pratik malzemeler var ayrıca dışarıdan aldığım boyunlığuda ona eklemiştim ama asıl önemli olan bunları kullanmayı bilmektir örnek vereyim orada bulunan çengelli iğne bazen hastanın dili kaçmasın diye dili ile dudağı arasına  geçiliriyor acil çalışna yakınınız varsa sorabilirsiniz kullanmayı bilmedikten sonra bir amacı yok bu yardım çantasının
yangın söndürücüye gelince
eğitimlerde şöyle denilmişti bende yaşamıştım 1.kg.lık tüp 10 sn.ye gider 2kg.lık 13 saniye yani az arabamda 2 adet 1.lik 1 adet 2 kg.lık var
burada ince noktalar var
kullandığınız tüpn cinsi önemli kkt tüp kullanmalısınız
6 ayda bir darasını ölçüp boşalmışmı kontrol etmelisiniz
2 yılda bir yeniden doldurtturmalısınız
manometreli göstergeli alın ama ona güvenmeyim iş güvenliği malzemesi satan yerden almayı tercih edin furex etiketi varsa tercih edin
bagaj yerine elinizin uzanacağı bir yerde bulundurun yangın esnasında çok işe yarar
aslında bilmeyen bir kişi iseniz kaza esnasında  yapacağınız en doğru hareket  ambulans çagırmak olmalıdır
bazen yardım derken daha çok hasar veriyorlar hastaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 20, 2009, 20:13:35 »

insanları tanımadan bu tip yazılar yazmak bence yanlış kıl olmanıza hiçgerek yok ben sertifikalı ilk yardımcıyım
 Allah bilginize dahada çok bilgi katsın.Size,kişiliğinize yada bilginize bir şey dediğimi hatırlamıyorum.Yazımda şahsınıza değil genel olarak yazdım.Ve örneğinide verdim.Ve ben dahil hiçbirimiz sizin bu yazınızda sertifikalı ilk yardımcı oldugunuzu bilmiyoruz.Hatta http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/trafik-kazalarinda-yapilacak-temel-ilkyardim-kurallari/ linkte yazıdıgınız,eklediğiniz bir notta göremedim.Hani belki bir şeyler yazmışsınızda görmemişsem,hatamı kabul edeyim.Profil bilgileriniz bile eksikken bırakın sertifikalı ilkyardımcı oldugunuzu,yaşınızı,şehirinizi,arabanızı ve kan grubunuzu bilelim.Bizler medyum değil bildiğiniz normal insanlarız.Neyse uzun lafın kısası yazdıklarım sadece şahsınız için değil bu tarz davranışlar sergiley tüm insanlar için yazdım.
   Profil bilgilerini tamamlar,noktalama işaretlerinide uyarsanız forum olarak seviniriz.Forumumuzun diğer bölümlerinde de sizi görmek,bilgilerinizden yararlanmak isteriz.Saygılarımla..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #11 : Ağustos 20, 2009, 21:49:54 »
Aynı ildeyiz.Araçlar aynı sayılır.Bende film yok ve tüp simit depo değil.ve benimki manuel.
Gitmeden önce farlarınıza 0 ayarı yaptırsaydınız hafif kusurda olmayabilir di.Artık eskisi gibi xenona takıntı olmuyor.ve bazen de muayene de ilginç dümenler dönebiliyor.bir arkadaşımın aracını muayeneye götürmeden farlarını ayarlatıp götürmüştük muayene de farlar çok ayarsız adres verip şurada yaptırabilirsiniz dediler.Arkadan bi tur attık geldik yaptırdık dedik.Baktı tamam dedi.Yani anlaşma yapabiliyorlar aralarında. ;)

Erken saatte randevusuz gitmenize rağmen erken çıkmışsınız diyebilirim.Şimdilik geçmiş olsun. :)

buda bişeymi ben istanbul dışında bir yer biliyorum (komşumun bacanağı tuv'de çalışıyor)500 tl verip isterse pert araç olsun ne olursa olsun tüv den vize alınabiliyor. (işin sırrı ise vize almış yani muayeneden geçmiş bir aracın test bilgilerinin altına sizin pilaka yazılarak okey alınıyor. çakma sahte falan değil orjinal tuv ... sadece ruhsat sigorta poliçesi ve borcu yoktur kağıdı yeterliymiş. allah düşürmesin ne diyim...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 22, 2009, 09:37:30 »
burası Türkiye olmaz diye bişey yok :)
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ağustos 22, 2009, 10:39:26 »
Türkiye de sen yeter ki paradan haber ver gerisi cok kolay .