0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kimse boşuna uğraşmasın, kimse kimseye de 4.8 lt ile gittim 5 lt ile gittim diye masal okumasın....
Nizam Bey aynı fikirdeyim sizinle çok büyük hata yaptık , toyotada satış temsilcisi arkadaşlarla olsun burada forum yetkileleriyle olsun konuyu masaya yatardık ama sonuç aynı , araç D segmenti motor belli ağırlık belli , bende megan2 vardı avensisi test sürüşü almadan almak zorunda kaldım ve inanın 2. km de anladım ama iş işten geçmiş oldu araç 6 aydır satılık forumda da var linklerim saçma sapan aramalar dışında bir Allahın kulu ciddi olarak ilgilenmedi araçla, araç 0 , hatasız 2-3 ayda bir biner biner aşağı çekiyorum fiyatı malum devlet memuruyum ekstra bir gider yok arabayı zararına satamam sanırım sizde aynı fikirdesiniz sabah akşam sahibindende diğer araçlara bakıyorum clio symbol dizel favorim
rampa çıkarken araba 5. veya 6. viteste çıkabiliyor olsa gaza basmadan mı çıkacaksınız ? vites düşürüp arabanın gazı daha rahat yiyebildiği devirde çıkmak varken neden 2-3k devirde tam gaz veya bir miktar daha az gaza basarak çıkmaya çalışıp motora eziyet etmeye çalışılıyor anlayamadım ? zannediyorsunuz ki turbo benzinli bir araç aynı rampayı çıkarken çok daha az yakıt tüketecek? düşürün vitesi 3k devirden daha fazlası var o kadranda mühendis boşuna mı koymuş oraya? motor bağırsın nolacak?
Hocam ben her zaman diyorum, 4.8 lt ne şartlarda yakalanıyor, yüksek rakımdan düşük rakıma inerek ve düz yollarda şehirler arası, Denizli Aydın arası, bilenler bilir zaten buralarda her yer meskun mahaldir çok fazla hız yapma şansınız yok, hız sınırlarıda 90 km/h dır. Bu hız sınırında giderseniz +10% daha koyarak dediğim 4,5-5,2 lt/100km yi çok rahat yakalarsınız.Bu hafta sonu mesela tam tersine yine belki bilenler bilir Denizliden- Tavas-Karacasu yoluna gittim, dağlık engebeli bir yoldur. 400 lü rakımlardan 1200 lü rakımlara çıkılır inilir tekrar çıkılır korkunç trafiği olan ve tehlikeli bir yoldur (bana göre) . Yine her zaman ki gibi gerek 3. - 6. viteslerde tüm rampa ve inişlerde burada söylemesi ayıp 130-150 km/h hızlarda gittim geldim. Araçta ELM327 kullanıyorum anlık yakıt sarfiyatını sayısal olarak görebiliyorum, orada gördüğüm en yüksek anlık harcama yanlış hatırlamıyorsam 11-15 lt/100km idi ve ortalama tüketimim bu aşırı hızlarda bile 8.5 km/h geçmedi. Hatta bu bile bana fazla geldide sonlara doğru gaza fazla basmıyayım dedim.Ha şehiriçi aracımı çok fazla kullanmama gerek yok, anca haftasonları AVM gezileri onlarda çok uzak değiller zaten.Bu arada aracınızı fazla kötülemeyin de kolayca satılsın. Bizim anlattığımız masallara belki inananlar olursa aracınıza talip olurlar.
Emre bey valla toyota bana da test sürüşü yaptırmadı. Daha doğrusu yok dedi test araçları... ben aynı şekilde alır almaz anladım aracın ağır olduğunu... bende de toyota corolla dizel vardı... insanlar ona da çekmez diyorlardı ama ben inanmıyordum. Araç turbolu olduğu için çok iyiydi. Ben de dedim ki toyota yapmışsa vardır bir bildiği... Valla ben de satmak istiyorum ve açıkçası ilana koyarım da arayan olmazsa moralim bozulur diye ilana da koymadım. Alacağım arabayı netleştirsem veririm takasa. Siz kaç para istiyorsunuz kendi aracınızı bi arada?
......cehenneme araba yüksek devirde muazzam bir yakıt sarfiyatı , gürültü ve tepki(sarsıntı) oluşuyor ve biz kullanıcı olarak bundan rahatsız oluyoruzMurat Bey sizde Avensis kullanıcıs olduğunuz için aynı dertten müzdaripsiniz şehir için kullanımlarda özellikle kısa mesafelerde motor ısınmadığı hiçbir zaman 10 lt altına düşmüyor, uzun yolda da coğrafi koşullar etkili düz yolda olsa bu sefer 80-90 ile gitmek huzursuzluk veriyor yol bitmiyor her durumda yakıt en az 8 lt satmak gibi bir derdim yok zaten en kötü ihtimalle veririm takasa giden gider
Herkesin söylediği bir laf var bende onu söyliycem araba D segment konfor çok iyi, güvenlik çok iyi , virajlarda süper sıkıntı yok, 130 km kadar çok iyi,dış görünüm süs olarak çok iyi, iç malzeme iyi, ,bagaj çok iyi yapıcak hiçbirşey yok km başına en azından kendi adıma konuşayım 50 kuruş ödeyip arabaya az binicez belki C veya B Segmenti alsak iyileri çok ararız
Kötülemiyoruz aracı... kaliteli araç ama motor gerçekten küçük geliyor. Yoksa kalitesine denilecek birşey yok. Mesela virajlardaki performansına hayret ediyorum. Virajda resmen mercedes gibi. Yakıt sarfiyatı beni üzüyor ama... o da motorun küçüklüğünden kaynaklanıyor...