Gönderen Konu: Avensis 1.6 Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 43953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Elegant Extra 1.6 Benzinli
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 39500
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 1.6 Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #80 : Şubat 22, 2015, 13:23:51 »
Bartın'da neredeyse düz yol yok, hep dere tepe rampalı. Her gün 5,5 km yi gidip geliyorum. Çocuğu bakıcıya bırakıp almasam bu değerlerle asla binmem zaten arabaya. Çözüm ya lpg ya da araç değişimi   :-\
2004 Chevrolet Lacetti 1.6 16v HB
2011 Megane III 1.5 dci Sport Tourer
2011 Toyota Avensis 1.6 Elegant Ekstra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 22, 2015, 13:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 02, 2015, 15:04:03 »
kayseri sivas arası şehir içinden tamamen çıktıktan sonra sıfırladım 5.3 litre yakıt değeri elde ettim lpg için yol bilgisayarı bu değeri gösterdi.
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mart 02, 2015, 15:16:12 »
Aynen Hocam, eğerki gaza fazla basmazsanız 90 km/h geçmez vede özenli kullanırsanız bende 4.8-5,3 lü değerlerde Denizli Aydın arası gidip geliyorum. 400 Rakımdan 50 li rakımlara düşüyoruz tabi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 03, 2015, 02:15:52 »
Ben Lpg ile yol bilgisayarında 8 lt altına düşüremedim kışlık lastiklerinde etkisi olabilirmi diyede düşünmüyor değilim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mart 11, 2015, 18:57:33 »
Kimse boşuna uğraşmasın, kimse kimseye de 4.8 lt ile gittim 5 lt ile gittim diye masal okumasın, araç 1400 kg sürücüyle yolcuyla bu değer en az 100 kilo daha artar motor hep aynı auriste corollada avensiste 1.6 atmosferik valvematic motor hem güçsüz hem çok benzin sarfiyatı olan bir motor kimse çıkıp gaza basınca gidiyor demesin broadwayde gaza basınca gidiyor ve kimse lpg taktıralım yok simit yok silindir diye de düşünmesin, 50-60-70 bin verip araç alıyorsunuz benzine mi yetmiyecek paranız boşyere aracın ömrünü,keyfini,gücünü kısmayın araç şehir dışı 8.0-10 arası, şehir içi 11-13 arası yakıyor 80 le giderim 90 la giderim 5-6 yakıyo demeyin yolda kimseyle 80 90  gitmiyor kamyonlar bile çıkıyor üstünüze video çeken arkadaşta da belli oluyor , toyota da durum bu benzinli araçlar için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mart 11, 2015, 19:22:28 »
Arkadaşlar valla Avensis benim için hayal kırıklığı oldu. Yok markayı kötülemeyeyim, yok madem öyle neden biniyorsun demesin kimse. Araba,  rampada 90 km hızdan düşmeyeyim derseniz 3. Vitese atman gerekiyor ve devir 4.500 civarına çıkıyor ve yakıtı siz düşünün... Gerçekten atmosferik motor berbatmış... neden mi? hem hızın düşüyor hem devir yükseliyor ve motor zorlanıyor ve hem de sen sürekli bunlarla uğraşarak yoruluyorsun ve geriliyorsun. Açıkçası bu araba en azından 1.6 dizel olmalıymış veyahut 2.0 benzinli... ben resmen hayatımın hatasını yapmışım. Açıkçası yeni aldığım arabayı satıp yeni araba almakla çok da zarar ederim. Açıkçası hangi arabayı alacağımı da bilmiyorum. Hep toyotaya bindim şimdiye kadar. Mercedes ve bmw dışında diğer Alman arabalarından da nefret ediyorum. Bazen şeytan diyor ki git al bir Fluence... yakıtı az... çekişi iyi bin gitsin. Ama o da hiç tarzım değil... Valla kara kara düşünüyorum: en az zararla ve pişman olamayacağım bir araba arayışında... Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 11, 2015, 19:35:48 »
Nizam Bey aynı fikirdeyim sizinle çok büyük hata yaptık ,  toyotada satış temsilcisi arkadaşlarla olsun burada forum yetkileleriyle olsun konuyu masaya yatardık ama sonuç aynı , araç D segmenti motor belli ağırlık belli , bende megan2 vardı avensisi test sürüşü almadan almak zorunda kaldım ve inanın 2. km de anladım ama iş işten geçmiş oldu araç 6 aydır satılık forumda da var linklerim saçma sapan aramalar dışında bir Allahın kulu ciddi olarak ilgilenmedi araçla, araç 0 , hatasız 2-3 ayda bir biner biner aşağı çekiyorum fiyatı malum devlet memuruyum ekstra bir gider yok arabayı zararına satamam sanırım sizde aynı fikirdesiniz sabah akşam sahibindende diğer araçlara bakıyorum clio symbol dizel favorim  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #87 : Mart 11, 2015, 19:36:46 »
Kimse boşuna uğraşmasın, kimse kimseye de 4.8 lt ile gittim 5 lt ile gittim diye masal okumasın....

Neye uğraşacağız ve kime neden masal okuyacağız  !!!  :kötü: :kötü: :kötü:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 11, 2015, 19:42:47 »
Murat Bey yanlış veriler yazarak arkadaşları yanıltmayalım örneğin 80 km ile gidiyoruz yakıt tüketimi 4.8 Lt anlaşıldı, rampa çıktı düşür vitesi 2 ye 3 e Nizam Bey'in yazdıkları harfi harfine doğru rampada harca 15 lt benzini oldu mu sana ortalama 10 Lt  sonra rampa inerken sinir yap bastır 180-190 geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mart 11, 2015, 19:53:08 »
Nizam Bey aynı fikirdeyim sizinle çok büyük hata yaptık ,  toyotada satış temsilcisi arkadaşlarla olsun burada forum yetkileleriyle olsun konuyu masaya yatardık ama sonuç aynı , araç D segmenti motor belli ağırlık belli , bende megan2 vardı avensisi test sürüşü almadan almak zorunda kaldım ve inanın 2. km de anladım ama iş işten geçmiş oldu araç 6 aydır satılık forumda da var linklerim saçma sapan aramalar dışında bir Allahın kulu ciddi olarak ilgilenmedi araçla, araç 0 , hatasız 2-3 ayda bir biner biner aşağı çekiyorum fiyatı malum devlet memuruyum ekstra bir gider yok arabayı zararına satamam sanırım sizde aynı fikirdesiniz sabah akşam sahibindende diğer araçlara bakıyorum clio symbol dizel favorim  :(
Emre bey valla toyota bana da test sürüşü yaptırmadı. Daha doğrusu yok dedi test araçları... ben aynı şekilde alır almaz anladım aracın ağır olduğunu... bende de toyota corolla dizel vardı... insanlar ona da çekmez diyorlardı ama ben inanmıyordum. Araç turbolu olduğu için çok iyiydi. Ben de dedim ki toyota yapmışsa vardır bir bildiği... Valla ben de satmak istiyorum ve açıkçası ilana koyarım da arayan olmazsa moralim bozulur diye ilana da koymadım. Alacağım arabayı netleştirsem veririm takasa.
Siz kaç para istiyorsunuz kendi aracınızı bi arada?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mart 11, 2015, 19:54:45 »
rampa çıkarken araba 5. veya 6. viteste çıkabiliyor olsa gaza basmadan mı çıkacaksınız ? vites düşürüp arabanın gazı daha rahat yiyebildiği devirde çıkmak varken neden 2-3k devirde tam gaz veya bir miktar daha az gaza basarak çıkmaya çalışıp motora eziyet etmeye çalışılıyor anlayamadım ? zannediyorsunuz ki turbo benzinli bir araç aynı rampayı çıkarken çok daha az yakıt tüketecek? düşürün vitesi 3k devirden daha fazlası var o kadranda mühendis boşuna mı koymuş oraya? motor bağırsın nolacak?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #91 : Mart 11, 2015, 19:55:38 »
Hocam ben her zaman diyorum, 4.8 lt ne şartlarda yakalanıyor, yüksek rakımdan düşük rakıma inerek ve düz yollarda şehirler arası, Denizli Aydın arası, bilenler bilir zaten buralarda her yer meskun mahaldir çok fazla hız yapma şansınız yok, hız sınırlarıda 90 km/h dır. Bu hız sınırında giderseniz +10% daha koyarak dediğim 4,5-5,2 lt/100km yi çok rahat yakalarsınız.

Bu hafta sonu mesela tam tersine yine belki bilenler bilir Denizliden- Tavas-Karacasu yoluna gittim, dağlık engebeli bir yoldur. 400 lü rakımlardan 1200 lü rakımlara çıkılır inilir tekrar çıkılır korkunç trafiği olan ve  tehlikeli bir yoldur (bana göre) . Yine her zaman ki gibi gerek 3. - 6. viteslerde tüm rampa ve inişlerde burada söylemesi ayıp 130-150 km/h hızlarda gittim geldim. Araçta ELM327 kullanıyorum anlık yakıt sarfiyatını sayısal olarak görebiliyorum, orada gördüğüm en yüksek anlık harcama yanlış hatırlamıyorsam 11-15 lt/100km idi ve ortalama tüketimim bu aşırı hızlarda bile 8.5 km/h geçmedi. Hatta bu bile bana fazla geldide sonlara doğru gaza fazla basmıyayım dedim.

Ha şehiriçi aracımı çok fazla kullanmama gerek yok, anca haftasonları AVM gezileri onlarda çok uzak değiller zaten.

Bu arada aracınızı fazla kötülemeyin de kolayca satılsın. Bizim anlattığımız masallara belki inananlar olursa aracınıza talip olurlar.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 11, 2015, 20:07:20 »
T25 kasadan t27 kasaya geçince bende ilk başlarda ivmelenmesinden pek memnun kalmamıştım zamanla ben arabaya arabada bana alıştı.Huyunu suyunu ögrendikten sonra araba gidiyor yapmanız gereken devir yükseltmek buda tabiki size hız kazandırıyor fakat cebinizde araçla beraber ivmeleniyor.Ben tüplü kullandığımdan pekte dert etmiyorum 50 tl gaz ile 280 km yapıyorum.Zaten bu yaştan sonrada insan pek hız aramıyor gideceğim yere sağlam götürmesi bana yetiyor. :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 11, 2015, 20:08:49 »
Kötülemiyoruz aracı... kaliteli araç ama motor gerçekten küçük geliyor. Yoksa kalitesine denilecek birşey yok. Mesela virajlardaki performansına hayret ediyorum. Virajda resmen mercedes gibi. Yakıt sarfiyatı beni üzüyor ama... o da motorun küçüklüğünden kaynaklanıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 11, 2015, 20:14:08 »
rampa çıkarken araba 5. veya 6. viteste çıkabiliyor olsa gaza basmadan mı çıkacaksınız ? vites düşürüp arabanın gazı daha rahat yiyebildiği devirde çıkmak varken neden 2-3k devirde tam gaz veya bir miktar daha az gaza basarak çıkmaya çalışıp motora eziyet etmeye çalışılıyor anlayamadım ? zannediyorsunuz ki turbo benzinli bir araç aynı rampayı çıkarken çok daha az yakıt tüketecek? düşürün vitesi 3k devirden daha fazlası var o kadranda mühendis boşuna mı koymuş oraya? motor bağırsın nolacak?

Anlaşılan siz Toyota Avensis kullancısı değilsiniz ve Nizam Bey ile anlatıkklarımız hayalinizde canlandıramıyorsunuz, biz rallicimiyiz delimiyiz arabayı 2.viteste bağırta bağırta kullanalım demek ki araba gazı yemiyor çekiş sağlamıyor ki vites küçültüyoruz velev ki küçülttük devir tabi ki sorun olur mühendislerin canı cehenneme araba yüksek devirde muazzam bir yakıt sarfiyatı , gürültü ve tepki(sarsıntı) oluşuyor ve biz kullanıcı olarak bundan rahatsız oluyoruz

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2015, 20:17:30
Hocam ben her zaman diyorum, 4.8 lt ne şartlarda yakalanıyor, yüksek rakımdan düşük rakıma inerek ve düz yollarda şehirler arası, Denizli Aydın arası, bilenler bilir zaten buralarda her yer meskun mahaldir çok fazla hız yapma şansınız yok, hız sınırlarıda 90 km/h dır. Bu hız sınırında giderseniz +10% daha koyarak dediğim 4,5-5,2 lt/100km yi çok rahat yakalarsınız.

Bu hafta sonu mesela tam tersine yine belki bilenler bilir Denizliden- Tavas-Karacasu yoluna gittim, dağlık engebeli bir yoldur. 400 lü rakımlardan 1200 lü rakımlara çıkılır inilir tekrar çıkılır korkunç trafiği olan ve  tehlikeli bir yoldur (bana göre) . Yine her zaman ki gibi gerek 3. - 6. viteslerde tüm rampa ve inişlerde burada söylemesi ayıp 130-150 km/h hızlarda gittim geldim. Araçta ELM327 kullanıyorum anlık yakıt sarfiyatını sayısal olarak görebiliyorum, orada gördüğüm en yüksek anlık harcama yanlış hatırlamıyorsam 11-15 lt/100km idi ve ortalama tüketimim bu aşırı hızlarda bile 8.5 km/h geçmedi. Hatta bu bile bana fazla geldide sonlara doğru gaza fazla basmıyayım dedim.

Ha şehiriçi aracımı çok fazla kullanmama gerek yok, anca haftasonları AVM gezileri onlarda çok uzak değiller zaten.

Bu arada aracınızı fazla kötülemeyin de kolayca satılsın. Bizim anlattığımız masallara belki inananlar olursa aracınıza talip olurlar.  :tamam:

Murat Bey sizde Avensis kullanıcıs olduğunuz için aynı dertten müzdaripsiniz şehir için kullanımlarda özellikle kısa mesafelerde motor ısınmadığı hiçbir zaman 10 lt altına düşmüyor, uzun yolda da coğrafi koşullar etkili düz yolda olsa bu sefer 80-90 ile gitmek huzursuzluk veriyor yol bitmiyor her durumda yakıt en az 8 lt satmak gibi bir derdim yok zaten en kötü ihtimalle veririm takasa giden gider

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2015, 20:19:42
Emre bey valla toyota bana da test sürüşü yaptırmadı. Daha doğrusu yok dedi test araçları... ben aynı şekilde alır almaz anladım aracın ağır olduğunu... bende de toyota corolla dizel vardı... insanlar ona da çekmez diyorlardı ama ben inanmıyordum. Araç turbolu olduğu için çok iyiydi. Ben de dedim ki toyota yapmışsa vardır bir bildiği... Valla ben de satmak istiyorum ve açıkçası ilana koyarım da arayan olmazsa moralim bozulur diye ilana da koymadım. Alacağım arabayı netleştirsem veririm takasa.
Siz kaç para istiyorsunuz kendi aracınızı bi arada?

68 lerden başladım şu an 65 istiyorum takas için Toyota Keşan 50 verdi diğerleri 55 civarı birşeyler söylüyor insanın morali çok çok bozuluyor fiyat veren kişiler belki asgari ücretle çalışıyor ama arabanızı değerini bir çırpıda ederinin 15 bin altına söylüyorlar, ben bundan sonra toyota almam alacaklara hayırlı olsun  forumun ilan kısmında var aracım buraya koyarsam mesajlar silinir  :) isterseniz mesaj atabilirim size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 11, 2015, 20:28:08 »
Yanlış anlaşılmasın ben sadece kendi değerlerimi yazıcam.

3 günlük Bursa-İzmir seyahtinde aracın içinde 4,5 kişi (ufaklığı yarım kişi sayıyorum) bagaj full dolu,klima ise yolun %50'sinden fazla sürede açık kaldı.
yol  boyunca 100-130 arası gittim.
İzmirde evin önünde kontağı kapattığımda ortalama yakıt 7,1 idi.ortalam hızım 39 km gösteriyordu.

dönüşte tekrar sıfırladım.
yine aynı yük.
ancak bu sefer izmirden manisa çıkışına kadar sağlam lodos ve yağmur vardı.
bursada evin önünde 7,2 gösterdi.

şunuda söyleyim.yola çıkmadan önce depoyu fulledim.
Bursadan çıkarken kilometreyi sıfırladım.İzmirde gittiğim adreste 348 km oldu.
yaklaşık 40 km izmir içinde yaptım.
dönüşte evin önünde 346 km yi gösterdi.
yani tek depo ile toplamda 724 km yol yaptım.
ancak depoda 1,5-2 litre filan yakıt kalmıştı.

benim bursa içinde ise ortalama hızım 24-25 arası geziyor.en soğuk bu kış mevsiminde 8.8 litrenin üzerine çok nadir çıktım.genelde 8,1-8,3 arası geziyor.

açıkçası hem şehir içi hemde şehir dışı yakıt tüketiminden gayet memnunum diyebilirim.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Mart 11, 2015, 20:47:00 »

......cehenneme araba yüksek devirde muazzam bir yakıt sarfiyatı , gürültü ve tepki(sarsıntı) oluşuyor ve biz kullanıcı olarak bundan rahatsız oluyoruz

Murat Bey sizde Avensis kullanıcıs olduğunuz için aynı dertten müzdaripsiniz şehir için kullanımlarda özellikle kısa mesafelerde motor ısınmadığı hiçbir zaman 10 lt altına düşmüyor, uzun yolda da coğrafi koşullar etkili düz yolda olsa bu sefer 80-90 ile gitmek huzursuzluk veriyor yol bitmiyor her durumda yakıt en az 8 lt satmak gibi bir derdim yok zaten en kötü ihtimalle veririm takasa giden gider

Evet çok soğuk günlerde dediğiniz gibi 10 lt altına düşmüyor kısa mesafelerde ortalamayıda uzun mesafe yapınca anca düşürebiliyorsunuz. Ben çok fazla sıfırlama yaparım hocam, her yol durumuna göre hep gözüm tüketimde oluyor, soğuklarda ve kısa mesafe şehiriçi aynen dediğiniz gibi hatta 11 lt leride buluyor. Bu değerlerden sıfırlamayıp şehirler arası yada daha uzak şehiriçi mesafelere gidince 7-8 lt lere düşüyor. :tamam:

O ilk yazdığınız kısıma hiç rastlamadım hocam, benim araç zaten 2.el ve 60000 kmlerde aldım, ama inanın  bende ilk aldığımda deli gibi pişman olmuştum, hanımla kızımın çok ısrar etmesiyle hiç bilgi birikimi olmadan aldım aracı, rampalarda yada dik yokuşlu yerlerde araba duracak gibi korkuyordum, hele inşallah önümde biri durmazda dur kalk yapmam diye dualar ediyordum :) Ama arabayı çok kullanmasam da alıştım, çok rahat çok virajlı vede dik yokuşlu yollarda hiç hızımı kesmeden her türlü atraksiyonu yapabiliyorum. Eskiden ki korkum kalmadı, benzin fiyatlarından da korkmuyorum çok mu yakıyor az mı yakıyor çok kasmıyorum, sadece ara ara çok hızlı gitmeyi kesip sağa sola bakma modunda gidiyorum ortalama tüketimi aşağılara çekip rahatlatıyorum kendimi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mart 11, 2015, 20:56:33 »

Murat hocam şöyle senin yamacına doğru bi gelsem ben. :alkis: :alkis:

ELM 327 cihazının uyumlu olduğu araçlar listesinde hep eski model 1999-2004 model araçlar vardı.

Bizim avensislerde çalışıyormu bu gerçekten!!!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mart 11, 2015, 21:04:41 »
Herkesin söylediği bir laf var bende onu söyliycem araba D segment konfor çok iyi, güvenlik çok iyi , virajlarda süper sıkıntı yok, 130 km kadar çok iyi,dış görünüm süs olarak çok iyi, iç malzeme iyi, ,bagaj çok iyi yapıcak hiçbirşey yok km başına en azından kendi adıma konuşayım 50 kuruş ödeyip arabaya az binicez belki C veya B Segmenti alsak iyileri  çok ararız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mart 11, 2015, 21:20:58 »
Herkesin söylediği bir laf var bende onu söyliycem araba D segment konfor çok iyi, güvenlik çok iyi , virajlarda süper sıkıntı yok, 130 km kadar çok iyi,dış görünüm süs olarak çok iyi, iç malzeme iyi, ,bagaj çok iyi yapıcak hiçbirşey yok km başına en azından kendi adıma konuşayım 50 kuruş ödeyip arabaya az binicez belki C veya B Segmenti alsak iyileri  çok ararız

emre bey anladığım kadarıyla LPG olayına sıcak bakmıyorsunuz!eğer tek dert yakıtsa bunun başka çözümü yok diye biliyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 11, 2015, 21:25:25
Kötülemiyoruz aracı... kaliteli araç ama motor gerçekten küçük geliyor. Yoksa kalitesine denilecek birşey yok. Mesela virajlardaki performansına hayret ediyorum. Virajda resmen mercedes gibi. Yakıt sarfiyatı beni üzüyor ama... o da motorun küçüklüğünden kaynaklanıyor...

Nizam bey emin olun 1.6 dizel gelecek avensiste.

ama o zamanda gitmiyor-çekmiyor olacak!

çünkü bu kasanın hakkı en az 1.8 motor.

ancak ülkemizdeki ötv sistemi yüzünden 1.2 tsı 1.4 tsı,1.4 dizel. 1,5 dcı ,1,6 dizel 1,6 benzinliye mahkumuz.

Aramızda maddi durumu çok çok iyi olanlar olabilir o zaman onlar sıfır km 1.8 ve 2.0 üzeri sıfır km araç bakabilirler.

ne yakıtı düşünürler nede aracın liste fiyatını nede bakım ücretlerini.

ancak ben kendi adıma konuşacak olursam Bu Kadar Kardeşim.Başka olmuyor olmasıda çok zor...

Araba denen alete kalkıpta 90-100 bin tl para vermem açıkçası.