Gönderen Konu: Yeni Corolla Dizel MMT deki optitron göstergedeki vites bilgisi  (Okunma sayısı 1734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Arkadaşlar,
Yakın zamanda bir aksilik çıkmaz ise 2010 Model Corolla Comfortline Dizel MMT almayı planlıyorum.
Bugün Yetkili Serviste 2nci el olarak satılmayı bekleyen 2007 Model Corolla Comfortline Dizel MMT ile test sürüşüne çıktım.(80,000km.'deydi)

Şu dikkatimi çekti, şanzıman otomatik modda iken optitron göstergede kaçıncı viteste olduğunu göstermiyordu. (E2-E4-E5 v.b. göstermiyordu.)

Manuel modda aldığımda ise M-2, M3, M4 v.b. göstermeye başladı. Acaba bu aracın göstergesinde mi bir sorun vardı, yoksa bu modeller mi böyle. Eşimde 2009 Model a.4D-D Sol MMT var ve her iki moddu da ekranda gösteriyor. Hangi viteste olduğunu görmeniz gerekir diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
İlle de JAPON

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla Dizel MMT deki optitron göstergedeki vites bilgisi
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2009, 23:53:31 »
yeni kasadan itibaren  auto modda vites bilgisi verilmiyor. eski kasada vardı.
bence kullanıslı bir bilgiydi
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla Dizel MMT deki optitron göstergedeki vites bilgisi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2009, 08:15:07 »
Vites otomotik moda alınmışsa, bence hangi viteste olduğunuzu bilmenize gerek yok. Çünki yağ basınç algılayıcıları bunu senin yerine düşünüyor, adı üzerinde otomatik :D. Hangi viteste olduğunu manule moda geçince göstermesi yeterli. Hatta buna bile gerek yok (ben kesinlikle bu göstergeye bakmıyorum), motorun sesinden yada yaza basarken aracın verdiği tepkiden bunu anlayabilirsiniz.

ancak bunun bir arızamı yok fabrika çıkış standartımı olduğunu soruyorsanız ilgili araç konusunda bilgim yok
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem