Gönderen Konu: Dikkat!...Toyota da hararet yapar  (Okunma sayısı 5886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Dikkat!...Toyota da hararet yapar
« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2009, 22:01:42 »
geçmiş olsun ferdi abi.bu gün ikitellide yeni açılan 212 diye bi fuar tipi yere gittik kapalı otoparktan çıkarken biraz dik bi yokuş vardı ve araba baya yüklüydü.babam kullanıyordu.yokuşu çıkarken stop etti araba.sonra babm yanlışlıkla 3. vitese taktı arabayı birden 7.000 devre çıkardı bütün yokuşu bu şekilde aldı düze çıktığımızda arabada acayip bi balata kokosu doldu hemen durduk kaputu açtık bir şey yoktu.babamda hatasını anladı.yağını yeni fullemiştim ve bir gün önce bakmıştım yağına fakat eve geldiğimiz gibi hemen motora baktım yağı bitmişti.acaba nedenini biliyormusunuz.ama yokuşu çıkarken dedim kesin motoru ele alıcaz.üfff çok canım sıktı bu iş.
debriyaj balatasından gelir o koku hiç sorun yok merak etme..yağ meselesi sizin kasa(ilk vvt-i) yağ yakar ama bilmiyorum neden o kadar bitmiş yağ..
valla ben çok sıcaklarda bi yere çıkmıyorum çünkü çok çabuk ısınmasından şikayetçiyim yani
abi o güzel bir şey :D hemen ısınır ondan sonra asla oynamaz, değerini bil len arabanın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2009, 22:01:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 16, 2009, 22:12:41 »
türkay abi ben bizim arabada dikkat ettim yağ eksilme yok fakat bende anlamadım yağ bitmişti.yada ben acaba biraz acelemi ettimde olaydan hemen sonra yağa baktım.bi daha kontrol edeceğim
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 16, 2009, 22:35:16 »
Toyota' da kul yapımı olduğu için hararette yapar, yolda da bırakır bu gayet normal bence. Bakımları yapılsa bile bunlar olağan şeyler arkadaşlar ;)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 16, 2009, 22:40:49 »
abartama eyüp abi :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ağustos 16, 2009, 22:41:23 »
geçmiş olsun ferdi abi.bu gün ikitellide yeni açılan 212 diye bi fuar tipi yere gittik kapalı otoparktan çıkarken biraz dik bi yokuş vardı ve araba baya yüklüydü.babam kullanıyordu.yokuşu çıkarken stop etti araba.sonra babm yanlışlıkla 3. vitese taktı arabayı birden 7.000 devre çıkardı bütün yokuşu bu şekilde aldı düze çıktığımızda arabada acayip bi balata kokosu doldu hemen durduk kaputu açtık bir şey yoktu.babamda hatasını anladı.yağını yeni fullemiştim ve bir gün önce bakmıştım yağına fakat eve geldiğimiz gibi hemen motora baktım yağı bitmişti.acaba nedenini biliyormusunuz.ama yokuşu çıkarken dedim kesin motoru ele alıcaz.üfff çok canım sıktı bu iş.
yağını ölçmek için park ettikten sonra bi 10 dk bekle o olaydan sonra yağın bitmiş olması anlamsız gibi geldi bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 16, 2009, 22:48:41 »
bilmiyorum barış abi ama çok kıllandırdı beni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2009, 22:56:50 »
abartama eyüp abi :D
niye atakanım ya olmayacak şey değil, basit bir buji arızası yolda bırakır gece yarısı dağ başında, olmayacak şey değil, yada kayış kopar, hortum patlar vs. eni sonu bir somun tutuyor, yada soket...Soğukkanlılığı korumak lazım o gibi durumlarda. Rabbim saklasın hepimizi...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2009, 23:03:13 »
amin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #28 : Ağustos 16, 2009, 23:11:40 »
debriyaj balatasından gelir o koku hiç sorun yok merak etme..yağ meselesi sizin kasa(ilk vvt-i) yağ yakar ama bilmiyorum neden o kadar bitmiş yağ..abi o güzel bir şey :D hemen ısınır ondan sonra asla oynamaz, değerini bil len arabanın
oglum biliyozda korkuyom yani köşeyi dönmeden zırtt ortada :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 16, 2009, 23:19:59 »
Konuyla biraz ilgisi var ama benim hararet göstergesi mavi yanıyor bu niye :) Biraz vakit geçince sönüyor. Acaba o motor soğuk fazla hırpalama diye bi uyarımı :) İyi forumlar.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 16, 2009, 23:21:12 »
Bu zamana kadar yolda kalmış bir tane 101 gördüm bir tanede yaris başka hiç görmedim. Ama diğer markalardan bolca gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ağustos 17, 2009, 00:42:06 »
oglum biliyozda korkuyom yani köşeyi dönmeden zırtt ortada :D
güzel bişey işte abi hemen açarsın kaloriferi ısınıverirsin, ne bileyim hemen ısındı diye az yakar vs..hemen ısınması süper bir şey, önemli olan orda kalması :D

Bu zamana kadar yolda kalmış bir tane 101 gördüm bir tanede yaris başka hiç görmedim. Ama diğer markalardan bolca gördüm.
ben de bir tane ae101 gördüm, durdum hemen hayırdır abi dedim, benzini bitmiş :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 17, 2009, 00:48:51 »
bir çok kez arabayla acayip sıcak yerlerde trafiğe sıkışıtığım 2009 model laguna bile yanımda hareret yaptı sağa çekti benimkinin hareret göstergesi dha yarı bile değildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 17, 2009, 08:24:14 »
  Çok lüks ve güvenilirliği ile tanınan başka araçlardan da yolda kalan gördüğüm oluyordu nadirende olsa. Ancak kimileri radyatör kapağının yerini bile bilmeyebiliyor, ya da silecek suyu deposunun. Ya da kimi sürücüler herşeyi servisten bekleyebiliyor ve aracın hiç yağına ve suyuna bakmayabiliyor. Hatta kimi lkse segment araçlarda servis lambası mevcut ancak kullanıcı bunun anlamını bilmeyebiliyor. :) Ayrıca hararetin yükselmesi elbetkide çok tehlikeli birşey ancak olması gerekenden düşük motor sıcaklığı da iyi birşey değildir.

Ramazan, bence aracın motor yağ ve radyatör suyunu, sistemini (devirdaim pompası vs.) bir kontrol et. Seviyeler tam mı ve herhangi bir sorun var mı?

Atakan, debriyaj balatasında bir miktar sıyırma olmuş olabilir ama bu hemen balatayı bitirmez, fakat kontrol iyi olur. Motor yağ seviyesini ise kitapçıkta belirtilen zamanda (yoldan gelince değil) ve keisnlikle düz bir zeminde kontol et bir daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 17, 2009, 09:11:33 »
güzel bişey işte abi hemen açarsın kaloriferi ısınıverirsin, ne bileyim hemen ısındı diye az yakar vs..hemen ısınması süper bir şey, önemli olan orda kalması :D
ben de bir tane ae101 gördüm, durdum hemen hayırdır abi dedim, benzini bitmiş :P

auhauh :D türkay abi sabah sabah gülme krizine soktun beni ya :D ahuau benzini bitmiş :D:D euheuh
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 17, 2009, 09:13:26 »
bizde antalya'ya doğru giderken bir baktık hararet yükseliyor :D ya dedim bu araba nasıl hararet yapar.neyse durduk kaputu açtık :D yoldan bir sürü araba geçiyor tabi rezillik diz boyu :D kocaman toyota yolda kaldı diolar :D meğersem suyu azmış :D yani demek istediğim yağını suyunu koy fazla zorlama etme düzgün kullan bu arabalar yolda koymaz :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 17, 2009, 10:35:59 »

Ramazan, bence aracın motor yağ ve radyatör suyunu, sistemini (devirdaim pompası vs.) bir kontrol et. Seviyeler tam mı ve herhangi bir sorun var mı?

Hakan abi yağ vs yeni değişti. Birtek devirdaim pompasının durumu hakkında bi bilgim yok. Fan düzgün çalışıyor. Bu mavi ışık biraz yol alınca sönüyor yada motoru durduğu yerde ısıtınca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Ağustos 17, 2009, 11:49:12 »
   Hatta kimi lkse segment araçlarda servis lambası mevcut ancak kullanıcı bunun anlamını bilmeyebiliyor. :)
1991 yılında yola ilk çıkan e36 kasa bmwlerde bile var servis lambası, 3.18 kullandım cuma günü, onda vardı, bir çubuk halinde 7-8 kademe hepsi yeşil 7. kademe sarı, 8. kademe kırmızı bir çubuk, sarıya gelince gidiliyor servise, kırmızıya gelince servis zamanı kesinlikle gelmiş oluyor