Gönderen Konu: tüketim, jant, gösterge,  (Okunma sayısı 3858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« : Kasım 15, 2006, 21:39:11 »
1-) 1997 model xe km'de ne yakar ? ben yaklaşık 270-280 lira civarı hesapladım. iyimidir ?
2-) xe lerde 13 jantın orijinal jant kapağını nerden buluruz ?
3-) benzin göstergesine güvenemiyorum. çeyrek benzin varken az sonra ışık yanıyo falan. ne önerirsiniz ?  

Toyota Club Türkiye

tüketim, jant, gösterge,
« : Kasım 15, 2006, 21:39:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2006, 01:16:53 »
270 normal gibi.çünkü 1.3.bende 1.6 var 210 yakıyor.havalar soğudu 230 a çıktı o ayrı.jant kapaklarını oto aksesarcılarda bulursunuz ama orjinali gibi olmaz.sağlamlığı açısından yani.yolda fırlayıp gidebilir.kelepçelemeniz gerekiyor.benzin lambasına gelince benim arabada E nin üstündeki çigiye gelince yanıyor
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2006, 11:01:15 »
Alıntı yapılan: Eray Yiğit
270 normal gibi.çünkü 1.3.bende 1.6 var 210 yakıyor.havalar soğudu 230 a çıktı o ayrı.jant kapaklarını oto aksesarcılarda bulursunuz ama orjinali gibi olmaz.sağlamlığı açısından yani.yolda fırlayıp gidebilir.kelepçelemeniz gerekiyor.benzin lambasına gelince benim arabada E nin üstündeki çigiye gelince yanıyor
[/quote]

tüketim konusunda artık fikirlerim netleşmeye başladı galiba normal.  ama şamandıraya kafayı taktım. e nin üstündeki çizgiye gelmeden bazen ışığı yakıyo deli  

[quote=Eray Yiğit]
[/quote]

tüketim konusunda artık fikirlerim netleşmeye başladı galiba normal.  ama şamandıraya kafayı taktım. e nin üstündeki çizgiye gelmeden bazen ışığı yakıyo deli  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2006, 11:04:19 »
Alıntı yapılan: Süleyman Öztopuz
o gayet normal yolda kalmamamız ıcın bı sıgorta bende kızıyorum ama sonucta ıyı bı ozellık
[/quote]

eyvallah. ışık yandığında en fazla kaç km yapabildin ?

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2006, 12:50:01 »
jant kapakları konusunda, bu bendeki GL jantı, Türkiye'de çok az bulunuyor:

XE'nin orjinalini bilmem ama yan sanayi versiyonları bulunur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2006, 17:29:24 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
jant kapakları konusunda, bu bendeki GL jantı, Türkiye'de çok az bulunuyor:

XE'nin orjinalini bilmem ama yan sanayi versiyonları bulunur.
[/quote]

ilgine teşekkür ederim aslında kapağını beğendim. bi araştıracam bakalım bulabilcezmi. onun dışında kapak önerilerinizi bekliyorum    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2006, 22:26:32 »
bizim depolar 45 lt mi 50 lt mi ben ışık yanarken fulledım sallaya sallaya 37 lt aldırdım bazen dengesizleşiyo gösterge özellikle araba yattığı zaman 4 5 gün arabayı kullanmadınmı nerdeyse çeyrek depo azalmış gösteriyo ama 4 5 km yapınca gene eski yerini buluyur devamı kontak kapalıykende gösterge çalıştığı için dura dura sıkılıyo her halde ...

bide devamlı şeğir içinde tın tın gitiğimizde 10 km falan hiç düşmüyo benzin güstergesi ama uzun yola çıktığımda anında toptan düşüyo birden lak diye düşüse geçiyo buda sanırsam şeğir içinde çukuorlara gire çıka araç sallanıyor ya şamandıra bu olayı anlayamıyor her halde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2006, 23:37:01 »
Alıntı yapılan: Efe Biricik
bizim depolar 45 lt mi 50 lt mi ben ışık yanarken fulledım sallaya sallaya 37 lt aldırdım bazen dengesizleşiyo gösterge özellikle araba yattığı zaman 4 5 gün arabayı kullanmadınmı nerdeyse çeyrek depo azalmış gösteriyo ama 4 5 km yapınca gene eski yerini buluyur devamı kontak kapalıykende gösterge çalıştığı için dura dura sıkılıyo her halde ...

bide devamlı şeğir içinde tın tın gitiğimizde 10 km falan hiç düşmüyo benzin güstergesi ama uzun yola çıktığımda anında toptan düşüyo birden lak diye düşüse geçiyo buda sanırsam şeğir içinde çukuorlara gire çıka araç sallanıyor ya şamandıra bu olayı anlayamıyor her halde...
[/quote]

bildiğim kadarıyla depolar 50 lt. diğer corollalarda aynı mı bilmiyorum ama ışığımız galiba 12-15 lt kaldığı zaman yanıyo ki bu biraz erken gibi. burdan yola çıkarak senin ışık yandığında aldığın 37 lt normal olmuş oluyor. şimdi cevabını bulmamız gereken soru şu : ışığın kaç lt kala yanması lazım ? 12-15 lt kala yanıyorsa bu normal mi ?  of ya havuz problemi gibi iyimi    

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2006, 00:03:35 »
O kadar dert ettinse al 5 litre bi pet su şişesi. suyunu iç yada dök. Sonra git ona 5 litre benzin koy. Bir de huni al.Işığın yanıp bitene kadar git. Bitince al şişeyi dök depoya. Bak bakalım ışık yanıyomu. Yanıyosada git. gitmeden km yi sıfırla. Yine  yakın bi yerden pet şişeni doldur. At bagaja. git bitir yine. ve bittiğinde km bak. 5 lt benzini kaça aldıysan km ye böl. Km de ne kadar yaktığınıda öğrenmiş olursun. tekrar pet şişeni aktar depoya ve pet şişeni bi çöpe at. sonra git ışık yanıyosa fulle yada benzin al biraz daha. bunu 2 kez yapacaksın fazla değil. en azından bilmiş olcaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2006, 00:17:23 »
 Abi yemin ederim çözemedim ünlü bir bilim adamının (adını hatırlamıyorum) zeka problemi bile daha kolaydı
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2006, 09:19:27 »
12-15lt kala yandığı ve 50lt olduğu doğrudur, AE92'lerde de aynı.

hatta geçen tam yanmaya başladığında almıştım, böyle sönük sönük yanıyordu  37.86lt almış
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #11 : Kasım 17, 2006, 10:55:31 »
eskiden bize anlatılan bir araçda ışık yandığında 30-40 km gidebileceği idi ki buda 5 lt civarı eder. herkese teşekkür ederim demekki toyota önlem olarak  ışığın erken yanmasını sağlayarak erken tedbir alınması için fırsat sağlamış. SAĞOLASIN TOYOTA  (not: arkadaşlar bu ışık olayını bu kadar irdelememim sebebi arabada en büyük fobimin benzinsiz yolda kalmak olduğunu açıklamak isterim )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2006, 21:06:55 »
benzinsiz kalmak kadar zor bir şey yok herhalde audi de meceres te benzin bittiğinde araba kendini kitliyo servis açıyo arabayı 2-3 milyar sıkışıyo bizim büyük patronun oğlu arabada benzini bitirmiş audi a6 yı kitletmiş 2.700 si.mişler bi güzel çekici ile göturmüşler servise babasıda çok güzek azına s...tı

aklınızda olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2006, 22:21:07 »
pet şişe olayını ben brodwayde denemiştim.hiç güvenli olmuyor.aynı yolda 40 ykr yaktı diye hesaplamıştım.diğer türlü 30 ytl aldığımda 30 ykr yakıyordu.depoya pet şişeyeyi bağlamak yerine pet şişeyi motorun olduğu yere monte etmek ve benzinin pet şişeden alınmasını sağlamaktır.
eeeee bu da çok uğraştırıcı bir şey boşverin yahu.yakıyor işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2006, 23:03:08 »
pet şişeyle gezmek kadar salakca birşey yok arkadaşlar neden diyecekseniz depda pislik varsa enjeksiyonları tıkatırsınız, benzin bittimi 2,5 lt benzinle araba çzlışmaz en az 5 lt lazım, heryer benzin kokuyo dükerken, en önemlisi en kolay alev alan madde benzin arkadaş lar bagajda benzinmi tutulur arkadaşlar yapmayın eger arabanızın kaç para yaktığını hesaplamak istiyorsanız arabnızı sallaya sallaya tasasıya kadar doldurun deponuzu km sayacını sıfırlayın gidin bi 30 40 km yapın gine sallaya sallaya fulleyın kaç paralık benzin aldınız benzine verdiğiniz parayı yaptığınız km ye bölün kaç para yaktığınızı bulun büylelikle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2006, 01:15:21 »
140 ykr yakıyo benim benzinli..
ama büyük uğraş gerekiyo;)
ortalama 5.2lt(son 600km.de)
büyük başarı old.nu düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #16 : Kasım 27, 2006, 01:18:42 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
[/quote]

valla bravo bende kendime az yaktırıyorum diyodum. seninkinin yanında benim 270 müsriflik olarak kaldı  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2006, 11:55:45 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
[/quote]

Takdir ettim seni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2006, 14:04:10 »
hep yokuş aşşağı gittin heralde kardeş:Dvalla tebrik ederim
BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
tüketim, jant, gösterge,
« Yanıtla #19 : Kasım 28, 2006, 14:14:50 »
Alıntı yapılan: Eray Yiğit
hep yokuş aşşağı gittin heralde kardeş:Dvalla tebrik ederim
[/quote]

cihangirde yokuş çokda bide çıkmak olmasa