Gönderen Konu: depoyu temizletmelimiyim?  (Okunma sayısı 1446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
depoyu temizletmelimiyim?
« : Ağustos 12, 2009, 23:38:22 »
tatil dönüşü eleman acemiymiş kırsal motorin koydu arabaya. Aracı hiç çalıştırmadan lifte çektirdim ve mazotu boşalttırdım. Bu seferde eleman abi deponun sonu geldi şimdi kirlidir ben parasını vereyim başka bir yerden mazot alalım diye söyleyince başka bir benzinlikten tenekelerle mazot aldık ve bir pet şişeyi keserek doldurduk. Velhasıl sorun şu bu doldurma esnasında tenekenin kenarındaki bir kaç küçük taş parçası depoya gitti. Sizce ne yapmalıyım? Filtreler engellermi bu taş parçalarını yoksa riske atmayıp depoyu temizletmelimiyim, daha doğrusu depoyu temizletme gibi bir olay varmı?

Toyota Club Türkiye

depoyu temizletmelimiyim?
« : Ağustos 12, 2009, 23:38:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: depoyu temizletmelimiyim?
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2009, 08:15:50 »
  Çok geçmiş olsun. Gerçekten ilginç şeyler olmuş.
 Bence en sağlıklı yolu depoyu temizletmeniz olur. Çünkü o taş parçaları sistemi tıkayabilir ve yakıt pompasına da zarar verebilir.
 Eğer araç kısa süreliğine bile çalıştı ise yakıt filtresini de değiştirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2009, 09:44:15 »
Hakan Abi'nin dediği gibi ilginç şeyler olmuş. Türk filmi gibi, bütün aksaklıklar sizi bulmuş :wacko:
Hakan Abi'nin söylediklerine katılıyorum bu arada.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2009, 13:09:39 »
  Çok geçmiş olsun. Gerçekten ilginç şeyler olmuş.
 Bence en sağlıklı yolu depoyu temizletmeniz olur. Çünkü o taş parçaları sistemi tıkayabilir ve yakıt pompasına da zarar verebilir.
 Eğer araç kısa süreliğine bile çalıştı ise yakıt filtresini de değiştirmekte fayda var.
hakan bey çeyrek deponun altına düşmesek hiç ağırlık itibariyle deponun dibinde kalma durumu olurmu?
bu arada bu olay vasıtasıyla benzin veya mazot alırken deponun yeni dolmuş olmasını veya dibinin gelip gelmediğini sormak gerekiyormuş onuda öğrenmiş oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2009, 13:24:44 »
Gecmiş olsun Mehmet bey .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2009, 14:06:51 »
Gecmiş olsun Mehmet bey .
sağol ramazan bey. böyle iş bilmeyen kişileri alıyorlar işe sonra sen uğraşıyorsun. bu anlattığım olayı iki satıra sığdırdım ama inan 2-3 saat sürdü bu temizletme mevzusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2009, 16:10:14 »
bu arada bu olay vasıtasıyla benzin veya mazot alırken deponun yeni dolmuş olmasını veya dibinin gelip gelmediğini sormak gerekiyormuş onuda öğrenmiş oldum.

Mehmet Bey ben bu kısmı tam anlayamadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2009, 17:07:24 »
  :) Ben bunu hep yapıyorum.  İstasyonda yakıtın gelip gelmediğini sorarım. Düzgün yer olunca zaten soruma şaşırır genelde. Aslında yeni gelen yakıtı satmamaları lazım. Ayrıca o depoların belli sürelerde bir temizlenmesi gerekeir ve ayrıca bildiğim kadarı ile pompa filtrelerinin de kontrolü gerekir. bu yüzden belli yerlerden yakıt almaya çalışıyorum. Ayrıca her zaman yakıt fişini de saklamakta fayda var. Akaryakıt istasyonları bu gibi durumlar için sigortalı zaten (ruhsatlı ise tabiki). Bence sigortadan gerekli tüm işlemlerin yapılmasını sağlamak en sağlıklısı olur.
 Kırsal motorin ile euro dizel için ayrım olmasa bile (aslında kırsal motorininde satışı kalkabilir bence, ya da aynı akaryakıt istasyonlarında her ikisi birden satılamamalı) benzin ile eurodizel pompa uçları farklı diye biliyorum ve kimi araçların depo kapağı kendine uygun yakıta göre dizayn edilmiş durumda  hatalı dolumu önlemek için bildiğim kadarı ile tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2009, 17:19:44 »
  :) Ben bunu hep yapıyorum.  İstasyonda yakıtın gelip gelmediğini sorarım. Düzgün yer olunca zaten soruma şaşırır genelde. Aslında yeni gelen yakıtı satmamaları lazım. Ayrıca o depoların belli sürelerde bir temizlenmesi gerekeir ve ayrıca bildiğim kadarı ile pompa filtrelerinin de kontrolü gerekir. bu yüzden belli yerlerden yakıt almaya çalışıyorum. Ayrıca her zaman yakıt fişini de saklamakta fayda var. Akaryakıt istasyonları bu gibi durumlar için sigortalı zaten (ruhsatlı ise tabiki). Bence sigortadan gerekli tüm işlemlerin yapılmasını sağlamak en sağlıklısı olur.
 Kırsal motorin ile euro dizel için ayrım olmasa bile (aslında kırsal motorininde satışı kalkabilir bence, ya da aynı akaryakıt istasyonlarında her ikisi birden satılamamalı) benzin ile eurodizel pompa uçları farklı diye biliyorum ve kimi araçların depo kapağı kendine uygunyakıta göre dizayn edilmiş durumda  hatalı dolumu önlemek için bildiğim kadarı ile tabi.

Abicim haklısın aslında depoları biz değil istasyonlar temizletmeli !!!

Bizzat bu değişimin başında bulundum geçen yıl, eniştemin x markanın benzin istasyonu var, tankların değişimi bir hafta kadar sürdü ve tesisi kullanamadık (gerçi bizim alternatifimiz vardı tesis çift yönlü olduğu için).   Ancak bu iş madden ve manen külfetli olduğu için çoğu istasyon buna yanaşmaz !!!   Çünkü depolar tesisin altında olur ve tamamen istasyon hizmet dışı konumuna kadar gelebilir ve bu bi kaç günlük değil uzun bir işlemdir... Hal böyle oluncada bizim depolar yanlış zamanlı alımlarda pislik dolar... 

Hakan abimin dediği gibi pompacılar uzaylı gibi baksada :D alımlarda sorgulamak gerekir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2009, 18:09:37 »
Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu ben de sorarım artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2009, 19:29:26 »
Bazı istasyonlarda görüyorum.
"İstasyonumuzda Düzenli Olarak Tank Temizliği Yapılmaktadır" gibi yazılar yazıyor.
Opel Astra GTC