0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Piston etrafındaki sekmanlar aşındığında motor patlama anında yeterli basınç sağlayamaz çünkü silindir ve sekmanların arasında basınç kaybı oluşur, sanayi deyimi ile üflemek olayı yani Yağ yakma olayı üflemenin bir sonraki safhası olduğu için şimdi aracınız yağ yakmıyor, bence 50-60 bin km felan yapim demeyin, müdahale edin.
Bence en sağlıklısı aracınızı elektronik bir test cihazına bağlatmanız olacaktır. Bu şekilde de gerekli kontrolleri yaptırın bence.
arkadaşlar tamircim aracımın yağ konan kapağını açtığında üfleme olduğunu söyledi km 168000 de yağ yakma eksiltme yada çekiş problemim yok en az 50 60 bin km daha yapabileceğimi söyledi şimdiden bi müdahale yapimmi yada dediği gibi kullanimmi lütfen yardım.
Eğer basınç kaybı varsa sekmanlar ve silindir arasında boşluk var demektir. Bu durumda motor sadece üflemez aynı zamanda yağ da yakar. Şimdi diyeceksiniz ki yağ sekmanı sağlamdır, kompresyon sekmanları bozulmuştur... Ama bu da pratikte hiç rastlanılmayan bir şeydir. Çünkü yağ sekmanları kompresyon sekmanlarına göre daha az mukavemetlidir. Dolayısıyla eğer sekmanlarda bir sıkıntı olacaksa önce yağ sekmanı bozulur. Ki zaten bir motorda her piston için 2 adet kompresyon sekmanı vardır. 1 adet te yağ sekmanı... Bence sorun ustada... Motorunuz yağ yakmıyorsa aldırmayın üflüyor vs. dediğine. O ustanın aklının eremediği olaylar dönüyor motorun içinde...
bosch car service diyosunuz doğrumu?
Nerede ne kadar sekman var biliyorum motor üflemesi belli oranda olabilir bu yağ yakacağı anlamına gelmez, üfleyen her motor yağ yakmaz anlayacağın. Çok aşırı derecede üfleme varsa yani sekmanlar iyice aşınmışsa yağ yakma olayı o zaman başlar.
Eğer İstanbul'daysanız Toyotronic Mithat ustayı tavsiye ederim.
Gökmen Hocam; Bu tip polemlerden hiç hoşlanmam. Size sadece şu kadarını söyleyeyim; Ben otomotivle ilgili, özellikle de motor bölümü ile ilgili acayip meraklı olduğumdan acayip iyi biliyorum olan biteni. Hatta o kadar iyi biliyorum ki; Hava filtresinin giriş borusundan gir, egzosun son susturucusundan çık deseniz size an ve an nelerle karşılaşacağımı en ufak ayrıntısına kadar anlatırım. Ve bunu yapmak sözlü olarak bile ortalama 1 saat sürer. O kadar çok detay var yani...