Gönderen Konu: Ön cam için su itici uygulaması  (Okunma sayısı 3967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ön cam için su itici uygulaması
« : Ağustos 11, 2009, 11:24:49 »
Selam arkadaşlar,
Daha önce ön cam su itici ürünlerinden kullanan varmı?
Varsa hangi markayı kullandı, fiyatı ne kadar, nasıl uygulanıyor, ömrü ne kadar, nereden temin edebiliriz ?
Bu bilgileri paylaşabilirse güzel olur...

Toyota Club Türkiye

Ön cam için su itici uygulaması
« : Ağustos 11, 2009, 11:24:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön cam için su itici uygulaması
« Yanıtla #1 : Ağustos 11, 2009, 13:55:12 »
  Selam.
 Ben eski aracımda bazen kullanıyordum. Ayrıca sadece ön cam için değil farlar ve dış aynalar içinde.
 Bence faydası oluyor ve belli bir süre camda kalıyor. Oto aksesuarcılardan ya da büyük yapı marketlerden kolaylıkla temin edebilirsin. Kullanımı üstünde yazıyor zaten. Yıkanmış camlara önce sürüp, yedirip sonra tekrar bir kat daha sürüyordum. Ancak silecek lastikelrine zararı var mı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Ağustos 11, 2009, 14:08:00 »
su itici dediginiz acaba nedir.Yagmur kaydırıcımı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2009, 14:34:51 »
su itici dediginiz acaba nedir.Yagmur kaydırıcımı?
Evet, yağmurlu havalarda neredeyse silgeçleri çalıştırmana gerek kalmayacak şekilde damlaların camdam kayıp gitmesini sağlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2009, 14:14:55 »
yok mu bu ürünlerden kullanan ? hayret, kullanışsız bişey mi acaba, silgeçlere falan zararlı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2009, 14:19:54 »
carpex'in bir ürünü vardı, onu kullanmıştım. Üzerinde de türkçe olarak "yağmur kaydırıcı" diye yazıyor ve kullanımınıda anlatıyor. küçük plastik tüp içinde püskürtüp güzelce camı o sıvıyla siliyorsun,sonra gerçekten işe yarıyor. Camın yüzeyinde su damlalarının nokta şeklinde kalmasını engelleyip akıcılık veriyor. İyi bir ürün. Sileceklere veya cama herhangi bir zarar verdiğine şahit olmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2009, 14:28:58 »
yok mu bu ürünlerden kullanan ? hayret, kullanışsız bişey mi acaba, silgeçlere falan zararlı mı?

Alper ben hiç kullanmadım kullanmama neden olucak herhangi bir doğa olayıda yaşamadım bugüne kadar yani çok aşırı şiddetli bir yağmur gibi, etrafımdada pek kullanan görmedim, bu ürünü kullanmak istemenin nedeni nedir peki ?  bu arada silgeç değilde silecek olmalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2009, 14:35:56 »
ben toyota servisten berner marka bir ürün aldım, üzerinde bırakın türkçeyi ingilizce bile açıklama yok tamamen almanca yazıyordu, aldığım serviste de bilmiyorlardı nasıl kullanıldığını, nasıl olsa ben keşfederim diyerek aldım ürünü camı temizledim ve sıkmaya başladım, tamamen köpük şeklinde oluyor camı bembeyaz yaptım sonra silip silmeme arasında kararsız kaldım köpük akmaya başladı camdan ben de sildim, çok çok faydasını görmedim sadece biraz daha iyi o kadar
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2009, 14:37:02 »
araba yeni aldığımda zıabart hediye etmişti ondan mı bilmem ama o arabanın sol sileceği patatesti.bide çok uzun sürmüyo etkisi 2 ay en fazla sonra aynı yine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 12, 2009, 14:38:47 »
bir arkadaşım bahsetmişti, yağmurlu havalarda silecekleri çalıştırmayı pek sevmiyorum ben, o üründen kullanınca çok şiddetli olmadığı müddetçe silecek çalıştırmana gerek kalmıyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2009, 14:45:08 »
bir arkadaşım bahsetmişti, yağmurlu havalarda silecekleri çalıştırmayı pek sevmiyorum ben, o üründen kullanınca çok şiddetli olmadığı müddetçe silecek çalıştırmana gerek kalmıyormuş...

Düz camın üzerinden akan suyun arkasında bakıp karşıyı ne kadar net görebiliyorsanız o kadar görünüyor. Su aşağıya doğru akarkende yada dururkende mercek görevinide görüyor bunu unutmamak lazım, silecek kullanmak yinede şart ama damlacık şeklinde olmayan su çok daha az rahatsızlık veriyor. 3 kez sileceğine 1 kez de olsa sileceklerin camın üzerinde geçmesi gerekli, göz yoruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2009, 14:46:41 »
98 corollada hiç sıkıntım yok yağmurla ilgili ama 2009da gerektiğini düşünüyorum, arka camdan çok da güzel akmıyor su ve cam filmi de var, yağmurlu havalar o yüzden sıkıntı oluyor o arabayla
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2009, 14:59:12 »
aslında başlığı yanlış yazmışım; ön cam su itici yerine yağmur kaydırıcı gibi bişey yazmak gerekliymiş, sonuçta diğer camlara da uygulanabilir...