Gönderen Konu: Çocuğu olanlar bilir (eğlencelik)  (Okunma sayısı 2035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Çocuğu olanlar bilir (eğlencelik)
« : Ağustos 10, 2009, 16:50:59 »
Takip ettiğim diğer forumda okudum hoşuma gitti, burada da paylaşayım dedim. Bizde henüz çocuk yok ama yeğenlerden dolayı burada yazılanların bir kısmını doğrulama imkanına sahibim  :D

Çocuğu olanlar bilir (1)

1. Çocuklar, siz yeni bir okul kıyafeti aldıktan hemen sonra boy atar.

2. Çalar saatler, çocuğu olmayan insanları uyandırmaya yarayan bir alettir.

3. “Çocuğun elinden şekerini almak kadar kolay” deyişini kullananlar, bunu hiç denememiştir.

4. Çocuklar, onlara öğrettiğiniz güzel davranışları öğrenmekte çok kabiliyetsizdir. Ama sizi taklit etmek onlar için çocuk oyuncağıdır.

5. Çocuklar uyumaz, şarj olur.

6. Çocuklar bir teyptir. Ağızlarından çıkanlar kelimesi kelimesine işittikleri şeylerdir.

7. Çocuklar evdeyken evi temizlemek, kar fırtınası devam ederken yoldaki karı kürümeye benzer.

8. Torunlarınız, çocuklarınızı öldürmemek için kendinizi birçok kez tutmanızın bir karşılığı olarak, Allah’ın bir mükâfatıdır.

9. Çocuk yetiştirmek diye bir olay olmasaydı, hiçbir dilde “emek” diye bir kelime olmazdı.

10. Çocuklar yuvaların aydınlığıdır. Ne ki -Allah rızası için- bir dakika bile sönmezler.

11. Çocuklarınız sayesinde “sızdırmaz termosların” aslında su sızdırabildiğini görürsünüz.

12. Çocuğunuz varsa ve evde bir şey kaybettiyseniz; onu en ulaşılamayacak, en akla gelmeyecek yerlerde arayın. Yerinden oynamayan devasa dolapların duvara sıfır olduğu yüzleri, tuvaletin yıllardır açılmayan rezervuarı gibi...

Çocuğu olan bilir (2)

1. Çocuklarınıza ’size itaat etmeleri için’bağırmanız, klakson çalarak arabayı yönlendirmeye çalışmanız gibi bir şeydir.

2. Yorgan döşek hasta yatan çocuğunuz, binbir zahmetle nihayet eve bir doktor getirebildiğinizde turp gibi olur.

3. Çocuklarınıza kibar ve nazik olmayı öğretin ki, yarın büyüdüklerinde arabasıyla ara yoldan ana yola bir türlü çıkamasın.

4. Çocuğunuzun yağlı-reçelli ekmeğini en yeni halınıza, yağlı-reçelli yüzünden düşürme ihtimali %100’dür. (%99 değil)

5. Çocukların yaş gününe başka çocuklar bir tek nedenle çağırılır: anne-babaların, ’beterin beteri var’deyişine bizzat şahit olup rahatlamak istemeleri.

6. Çocuğunuzun bugün giymek zorunda olduğu biricik gömlek mutlaka kirli veya söküktür.

7. Çocuğunuza illa ki bu hafta almanız gereken şey, siz aldıktan sonra indirime girer.

8. Çocukların anneleriyle paylaşmaya can attığı sadece iki şey vardır: Bulaşıcı hastalık ve annelerinin yaşı.

9. Dışarı çıkmaya can atan bir çocuğu giydirmeye çalışmak, çalışan bir dikiş makinesine iplik geçirmeye benzer.

10. Çocuklarınızı ilk iki yıl konuşturmaya, yürütmeye çalışırsınız, sonraki 16 yıl susturmaya ve oturtmaya.

11. Yaşlanırsınız ve onları evlendirip evinizi nihayet “çocuk geçirmez” yaparsınız. Ama onlar hâlâ evinize sızmanın bir yolunu bulurlar.

12. Çocuklarınız büyürler, evden ayrılırlar, kendi yuvalarını kurarlar. Ama eşyaları ilelebet evinizin bir köşesinde kalır.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

Çocuğu olanlar bilir (eğlencelik)
« : Ağustos 10, 2009, 16:50:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Çocuğu olanlar bilir (eğlencelik)
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2009, 17:00:26 »
ali hocam eline sağlık,valla resmen gülerek okudum :) 
yazılanlar hepsi gerçekden çok doğru şeyler, çalar saat(o da ne) bizim için mazide kaldı  :)
"Çocuklar uyumaz, şarj olur." sözü çok doğru bir söz ve bunların bataryalarının deforme olma gibi bir özellikleride yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2009, 17:03:48 »
ali hocam eline sağlık,valla resmen gülerek okudum :) 
yazılanlar hepsi gerçekden çok doğru şeyler, çalar saat(o da ne) bizim için mazide kaldı  :)
"Çocuklar uyumaz, şarj olur." sözü çok doğru bir söz ve bunların bataryalarının deforme olma gibi bir özellikleride yok :)

Lityum bataryadır :D :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2009, 17:14:05 »
Lityum bataryadır :D :D

abi evde var 2 tane lityum pil o zaman :) birde bizim evdeki lityumlar bir araya gelince dahada farklı bi etkileşim oluyor,durdurmanın imkanı yok :)  inşallah o lityum bataryalardan bide sizin olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2009, 17:19:46 »
abi evde var 2 tane lityum pil o zaman :) birde bizim evdeki lityumlar bir araya gelince dahada farklı bi etkileşim oluyor,durdurmanın imkanı yok :)  inşallah o lityum bataryalardan bide sizin olur :)

İnşallah Muhammet'cim sağolasın. Bu arada size de Allah kolaylık versin :) Özellikle yakın yaşlarda iki velet (beski dilde çocuk demektir) inanılmaz problem olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2009, 17:50:33 »
Ali Abi benim için şu anda pek bişey ifade etmiyor bunlar. Tabi şimdilik. Ama evlenip de çoluk çocuğa karışırsam işte o zaman kulaklarını çınlatırım. Abim bizi uyarmıştı diye :D
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2009, 17:55:05 »

9. Dışarı çıkmaya can atan bir çocuğu giydirmeye çalışmak, çalışan bir dikiş makinesine iplik geçirmeye benzer.

+5 Şiddetle katılıyorum. benim haylaz da böyle....gerçi şimdi hasta ancak rölantide çalışabiliyo.. :)
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2009, 18:00:21 »
(6. Çocuklar bir teyptir. Ağızlarından çıkanlar kelimesi kelimesine işittikleri şeylerdir.)Süper kopyalıyorlar ;)
bunlar neler ifade ediyor bana sorun;)
Ali üstat eline sağlık paylaşım için teşekürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2009, 18:05:13 »
Ali Abi benim için şu anda pek bişey ifade etmiyor bunlar. Tabi şimdilik. Ama evlenip de çoluk çocuğa karışırsam işte o zaman kulaklarını çınlatırım. Abim bizi uyarmıştı diye :D

İnşallah sevinçleri burada paylaşırız Hazım, kulaklarımızı çınlatmana gerek kalmaz umarım :)

(6. Çocuklar bir teyptir. Ağızlarından çıkanlar kelimesi kelimesine işittikleri şeylerdir.)Süper kopyalıyorlar ;)
bunlar neler ifade ediyor bana sorun;)
Ali üstat eline sağlık paylaşım için teşekürler

Rica ederim Aydın, buradaki maddelerden Ayvin'e uyan sadece bir tane değildir herhalde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2009, 18:16:12 »
İnşallah sevinçleri burada paylaşırız Hazım, kulaklarımızı çınlatmana gerek kalmaz umarım :)

Rica ederim Aydın, buradaki maddelerden Ayvin'e uyan sadece bir tane değildir herhalde :D
şimdi saysam sayfa taşar en iyisi boşver :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2009, 18:21:32 »
şimdi saysam sayfa taşar en iyisi boşver :D

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 11, 2009, 08:08:23 »
  Çok güzel paylaşımlar Ali.
 Bu arada bizlerde mi bir zamanlar çocuktuk? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 11, 2009, 10:50:45 »
Hayatın altın  topları  onlar.  Yaptıkları  bir şeye  kızdığınızda  savunma  olarak  aldığınız  cevap  mutalaka  gülümsemenize  neden  oluyor. Bu da  onun masum gülümsemesini  beraberinde  getiriyor...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 11, 2009, 10:52:06 »
Hatta  şöyle  yapalım  çocuklarımızın komik  sözlerini (hiç  bitmez ama) kısa kısa  aklımızda  kaldığınca  yazsak  nasıl olur ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2009, 11:21:07 »
Ben başlayım o zaman. Eşimin ablasının kızı ve ablası arasında geçen bir olay.

Öznur 3 yaşında ve Aydın ile Antalya buluşmamızda Ayvin ile fotoğrafı olan küçük yeğenimiz. 2 ay önce kendi kendine oynarken eline geçirdiği makas ile saçınının ön tarafını kesmiş. Bu sırada annesi içeriye girmiş ve "Öznur'a ne yaptın kızım sen" demiş. Öznur'dan bomba cevap gelmiş tabi.

"Saçımı kestim anne ama sakın takma durmuyor" kendisi kesdiği saçını yerine takmayı denemiş ama orada durmadığını gördüğü için annesine böyle bir cevap vermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2009, 11:36:14 »
daha 2 gün evvel, eşim, ben ve 8 aylık oğlumuz Sami Yusuf yemek sofrasındayız, 3 yaşında olan diğer haylaz Ömer Faruk koltukların üzerinden atlamakla meşgul.
Annesi bir yandan sami yusuf'a birşeyler yedirmeye çalışıyor, bir yandan seyrettiği diziden kopmamaya çalışıyor. ben zaten yorulmuşum, karnımı doyurup uzansam diye düşünüyorum, Ömer faruk, koltuğun yüksek kısmına çıkıp alçak kısmına atlıyor, üste çıktığında anne anne anne, (annesi bakar), babacım babacım babacım babacım (ben bakıyorum) sonra atlar, bu şekilde dadikalar geçmektedir.
Eşim; bak görüyormusun bana anne, sana babacım, çifte standart oh valla. Bu sırada sinsi sinsi dinlemekte olan ömer faruk, koltuğun üstüne çıkar ve izleyen 25 dk boyunca annecim annecim annecim  :lol: :lol: takılı kalır.
Tabi takıldığı yerden kurtarmak gene bana kalır, :blink: o yorgunlukla yarım saat araba yarışı oynamak zorunda kaldım..
 :wacko: :wacko:
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2009, 12:33:52 »
Pazar günü evde misafir vardı. Çocukları 1,5 yaşında galiba adı Ömer  ben demeyi bilemiyor daha. Sapsarı bir çocuk ve süper sevimli. Alt komşuya inmiş ve "Ömer acıktı" diyormuş durmadan tabi anlamıyolar. Ömer kim nerde diyolar. o da sürekli Ömer acıktı. diyo sonra öğrenince acaip oldu alttaki komşular. Ben de tabi akşama kadar onunla oynadım.
Ayağını masaya vurdu ağlamadı suratının şekli değişti ve gayet tuhaf bir ses tonuyla sadece "acıdı" dedi. Biz koptuk orda tabi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 11, 2009, 13:20:52 »
5 yaşındaki kızım Sude Nur  abisinin kimliğini ele  geçirmiş  geçenlerde. Abisi 13 yaşında. Getirdi  baba  bana  sesli  sesli oku ne  yazıyo  burada diye. Şimdi  soruyor: Bu ne;  kimlik numarası  kızım,  bu ne;  adı,  bu ne ; soyadı,  bu ne; babasının adı,  bu ne; annesinin  adı ;   Asıl  soru  geldi:  Hani kardeşinin  adı...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2009, 13:37:49 »
  Doğru. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2009, 17:33:20 »
5 yaşındaki kızım Sude Nur  abisinin kimliğini ele  geçirmiş  geçenlerde. Abisi 13 yaşında. Getirdi  baba  bana  sesli  sesli oku ne  yazıyo  burada diye. Şimdi  soruyor: Bu ne;  kimlik numarası  kızım,  bu ne;  adı,  bu ne ; soyadı,  bu ne; babasının adı,  bu ne; annesinin  adı ;   Asıl  soru  geldi:  Hani kardeşinin  adı...?

:D

Sen ne cevap verdin?