Gönderen Konu: Hız Limitleri Artıyor  (Okunma sayısı 5445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız Limitleri Artıyor
« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2009, 09:32:52 »
bu hızın  90 veya 120 olması ne farkediyor,kaçımız bu kurala uyarak uzun yolda normal gittik yada gidiyoruz, radar yoksa otobana çıkan 140-160 km yi yapıştırıyor araca,bunu arttırdıkca insanın kafasındaki hız sınırıda artacaktır(160-180 gibi)...
sanırım insanlarımız son dönemlerde 10-20 sene daha fazla yaşıyorlar veya türkiye nufusu biraz fazlalaştı,devlet bunu biraz daha düşürmenin yolunu gitmiş :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2009, 09:32:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 12, 2009, 09:50:17 »
aslında çok çok güzel hız sınırlarının artması, en azından hız sınırları dahilinde kullancam böyle olursa limitler..yine isteyen 90la gider :D ancak yeni ehliyet almış kişilerde limitlerin arttırılması iyi olmuyor, zaten yerinde duramıyor o yaşta kişi, tecrübe de yok e radar korkusu da yok..sonra al sana ölümlü kaza..stajyer ehliyeti gelmeli aslında, 2 yıl ailesi olmadan kullanamamalı (veya normal ehliyetli birisi olmadan) ailesinin yanında saçma bir şekilde hız yapmaz zaten, 2 yıl öyle kullanınca da normal ehliyeti alıp haydaa hoppaa diye caddelere çıkıp basmaz o çocuk..bir de 2 yıl hiç kullanmam 2 yıl sonra çıkar normal ehliyetle babalar gibi kullanırım diye düşünenlerin de engellenmesi lazım, bunun için de sürücü kursları stajyer ehliyeti almış yeni sürücülere gerekli görsün görmesin haftada 1 saat (2 yıl boyunca) şehir içi direksiyon dersi vermesi lazım..biliyorum çok uçuk ve gerçek dışı planlar, istekler, fikirler ama benim aklıma yattı :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 12, 2009, 10:00:20 »
hızlı araçlara özel otoban yada şerit de başka bir çözüm olabilir bence...

Yok artık Ali Sami  :lol:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 12, 2009, 10:43:01 »
  Türkay Almanya'da 2 yıl stayjer sürücü uygulaması var.Ehliyet alan kişi 2 yıl boyunca hiç bir cezai işleme yada kazaya karışmadığı zaman 2 yılın sonunda gerçek ehliyetini alabiliyor.Tam tersi bir durumda ise daha değişik şeyler yaşanıyor.Murat Küden bu konuda daha net bilgi verebilir bize.Türkiye'de uygulamaya konulacaktı ama ne oldu bilmiyorum.Çünkü 2006 yılında bütün kursların reklamlarında "2 yıl stayjer sürücü uygulamasına kalmamak için son fırsatlar" diye belirtiyorlardı
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #24 : Ağustos 12, 2009, 11:47:32 »
Bence öncelikle şu Ankaradaki Eskişehir, İstanbul, Samsun, Konya yollarındaki hız limitlerini bi mantıklı hale getirsinler sonra şehir dışı yollardaki limitlerle oynasınlar. Konya yolunda gidişte 1 kez radarı gördüm ama çok doluydu başları daha fazla alamıyorlardı, bi kez de Konya yolundan merkeze inerken yine gidişte gördüm. Sıkı tutmaya başladılar sanırım  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 13, 2009, 09:48:55 »
bi kez de Konya yolundan merkeze inerken yine gidişte gördüm. Sıkı tutmaya başladılar sanırım  ;)

Evet orda sote bi yerde bordo bi Corolla duruyordu bi ara. Senin araçtan :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 13, 2009, 13:23:26 »
Bence öncelikle şu Ankaradaki Eskişehir, İstanbul, Samsun, Konya yollarındaki hız limitlerini bi mantıklı hale getirsinler sonra şehir dışı yollardaki limitlerle oynasınlar. Konya yolunda gidişte 1 kez radarı gördüm ama çok doluydu başları daha fazla alamıyorlardı, bi kez de Konya yolundan merkeze inerken yine gidişte gördüm. Sıkı tutmaya başladılar sanırım  ;)

Ankara'da yaşayanlar bilirler.Samsun,Konya,İstanbul ve Eskişehir yollarının Ankara'ya ilk giriş km'sinden itibaren 50km/h tabelaları karşılıyor tüm sürücüleri.Eskeşehir yolunu ele alacak olursak eğer,Konutkent'ten Armada'ya kadar 50 ile km ile gidilmesi gereken kaç tane kavşak yada geçit sayabilirsiniz bana?Sayamazsınız çünkü sonuş koca bir "0" olacaktır.Önce buna benzer sorunları çözmeliler.Eskişehir yolunda Bilkent köprüsü altında,İstanbul yolunda Arçelik/Beko önünde,Konya yolunda yokuş aşağı inerken ilk viraj içinde,Samsun yolunda Siteler ikinci kavşağı geçince ilk üst geçit altına yerleştirilmiş radarlar mevcut.Allah'tan polis memurları yine vicdanlı,tespiti 50 km üzerinden değilde 90 km/hız üzerinden yapıyorlarda az kişi yakalanıyor.50 km ile uygulama yapmaya kalksalar varya bütün trafiğin durudurulması gerekecek.
  Zaten girişlerdeki mevcut radar yerlerini belirttim.Bu kısımlarda dikkat etmek gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ağustos 13, 2009, 21:59:09 »
aha :D izmirde de radar aracı o kasa vvt-i bordo corolla :D kış dönemi güzelyalıda duruyor yacın çeşmeye gidiyor :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 14, 2009, 00:08:22 »
  Türkay Bilkent köprüsü canavarı pardon radarı açısından sen rahatsın.Çünkü radarın üstündeki köprüden geçiyorsun.
  Bu arada istanbul yolunda ki radarlar;
-Gri bir Fiat Siena
-Platin rengi 200 model Hyundai Accent
  Samsun yolu Siteler radar
-Yeşil 2001 Corolla
  Kızılcahamam bölge trafik radar (Sarayköy-kazan-K.hamam-Çamlıdere arası güzergahında durur)
-Yeşil 2001 Corolla
  Hızlıysanız ve bu arabaları görmüşseniz eğer ayağınızı gazdan çekmeye gerek yok.Siz onları gördüyseniz,onlar sizi daha önce görmüştür.Size sadece cezayı peşin yada tebligatlı ödemeyi düşünmek kalıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ağustos 14, 2009, 00:10:27 »
özcan abi ankarada radar devam ediyor mu ya? ben çok sıkıntı çekerim orda..istanbul yolunda da eskişehir yolunda da hız limitinin 2 katı kadar hızlı gidiyorum yandım ben abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #30 : Ağustos 14, 2009, 00:13:43 »
ben bir sorun olucagını sanmıyorum çünkü gördügüm kadarıyla istanbul ve eskişehir yolunda kimse hız limitine uymuyor sol şeritten basıpp gidiyo herkes :D Polis hangi birini durdursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 14, 2009, 00:16:30 »
özcan abi ankarada radar devam ediyor mu ya? ben çok sıkıntı çekerim orda..istanbul yolunda da eskişehir yolunda da hız limitinin 2 katı kadar hızlı gidiyorum yandım ben abi..
  Başkent burası.Denetim hiç bitermi Türkay.Hele ki emniyet kadrosu değişmişken.Her kadro değişiminde trafik ve asayiş genel uygulamalarında işler sıkı tutulur.Yanmak olayına da gelirsek eğer,o da senin sorunun :)

ben bir sorun olucagını sanmıyorum çünkü gördügüm kadarıyla istanbul ve eskişehir yolunda kimse hız limitine uymuyor sol şeritten basıpp gidiyo herkes :D Polis hangi birini durdursun
   Selahatin durduran trafik polisi,belediye zabıtası değil.Dikkatini çekerim.Ve 4 şeritli yol 1 şerite düşürülüyorsa sen ne yaparsın.Merak ettim doğrusu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ağustos 14, 2009, 00:18:35 »
ben basarım valla  ehliyet olsa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ağustos 14, 2009, 00:21:42 »
ben basarım valla  ehliyet olsa :D
   Demek gözü pek birisin ha :polis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ağustos 14, 2009, 00:23:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ağustos 14, 2009, 00:25:04 »
ben basarım valla  ehliyet olsa :D
aaah ah ben de böyleydim :D şimdi dolaşıyorum hiç ceza yemedim yemicem diye:D ama şu izmir trafik polisleri arabayı ve  durdukları yeri bir değiştirseler yazabilcekler ceza ama bu mantıkla devam ettikçe ben radara yakalanmam izmirde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ağustos 14, 2009, 00:28:20 »
Abi acıkcası sunu demek istiyorum ben ben ehliyetimi alınca arabayı yavas yavas trafikte sürmeye baslıyınca normal gitmem gereken hızda gidicem ama ben hayatı sol seritten yasanlardanım :D Sol şerite gecerim kac km hızla gitmem gerekiyorsa o hızla giderim biri arkadan selektör yaparsa gazı köklerim gecsin diye  ama sonra normal hızıma dönerim.Örnegin abi sen bilirsin eryaman tarafını bazı ehliyetli kişiler eryamanda arabayı 20-30 km hızda sürüyorlar abi sanki at arabası sürüyoya   :rofl: 20-30 km hızla gidiyor.Kısaca yani hızlı gitmem gereken yerde hızlı giderim yavas gitmem gereken yerdede yavaş  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 14, 2009, 00:30:34 »
  Vallahi Selahattin ben Eryamanda 20-30 km hız ile giden bir tek özel halk dolmuşlarını (otobüsleri) gördüm.Başkada yavaş giden görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ağustos 14, 2009, 00:33:30 »
  Vallahi Selahattin ben Eryamanda 20-30 km hız ile giden bir tek özel halk dolmuşlarını (otobüsleri) gördüm.Başkada yavaş giden görmedim.
Abi sen rastlamamıssın heralde. insanı catlatıyorlar ya yavas yavas tın tın  gidiyorlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 14, 2009, 01:01:48 »
Abi sen rastlamamıssın heralde. insanı catlatıyorlar ya yavas yavas tın tın  gidiyorlar :D
  Gitsinler.Sana ne zararı var.Ben Eryaman'da tek şeritli yolda görmedim.Diğer şeritten solla git.Tabii solla git derken senden değil direksiyondaki ehliyetli yakınında bahsediyorum :)