0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bunları duyduktan sonra yüreğime su serpildi. Herkesin aracı aynı olduğuna göre bir arıza yok demekki. O halde Toyota pasif güvenlik tedbirleri konusunu biraz abartmış diyebilirim (Kanımca). Tabi bir de Bora'sı olan arkadaşa aslında benim aracım çok yakmıyor çünkü ........ diyip bir açıklama yapmam gerekecek.
Arkadaşlar şimdi konuyu dağıtmak istemiyorum ama bunun için de yeni konu açmak da istemedim.. Şimdi yokuş yukarı çıkarken benzin ışığı yanıyorken yani depoda çok az benzin varken, aracın depodan benzin alamayıp stop etme ihtimali var mıdır ?? (Yokuşta benzinin yer değiştirdiğini düşünerek)
Pek normal olduğunu sanmıyorum. Yuvarlak hesapla 40 litreden sonra lambanın yanması anormal bir durum. Bildiğim kadarıyla lamba yandıktan sonra en fazla 60 KM gidilebilir denirdi. Fullediğim depoyla uzun yolda normal hızlarda 505 Km'de lamba yanıyor sizce bu normal mi? Tatil dönüşümüzde, Bora'sı olan diğer arkadaşımla araçlarımızı aynı yerden fulledik 505 KM sonra benim ışık yandı benzin aldım, arkadaşım ise Topçular arabalı vapuruna kadar geldi KM'si 640'ı gösteriyordu ve ışığı yanmıyordu kalan benzinle eve kadar giderim diyordu. Sizcede anormal bir durum yok mu?
Arkadaşlar yeni fark ettim, benzin lambam yandıktan 50 KM sonra benzin almak için istasyona girdim taşıncaya kadar (kendimde gördüm) doldurdum 44.5 itre benzin aldı. Oysa benim depom 55 litre. Zaten ibre yaklaşık bir diş sürekli hareket halinde bir yükseliyor, bir düşüyor. Muhtemelen arıza şamandıradan kaynaklanıyor. Sizlerinde fikrini almak istiyorum, benim yapabileceğim bir şey var mı? tamir ettirsem bana kaça patlar, tamir değer mi değmez mi?2003 Corolla Terra 120.000 KM