Gönderen Konu: Benzin göstergem arızalı.  (Okunma sayısı 2417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Benzin göstergem arızalı.
« : Ağustos 08, 2009, 17:57:19 »
Arkadaşlar yeni fark ettim, benzin lambam yandıktan 50 KM sonra benzin almak için istasyona girdim taşıncaya kadar (kendimde gördüm) doldurdum 44.5 itre benzin aldı. Oysa benim depom 55 litre. Zaten ibre yaklaşık bir diş sürekli hareket halinde bir yükseliyor, bir düşüyor. Muhtemelen arıza şamandıradan kaynaklanıyor. Sizlerinde fikrini almak istiyorum, benim yapabileceğim bir şey var mı? tamir ettirsem bana kaça patlar, tamir değer mi değmez mi?

2003 Corolla Terra 120.000 KM
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Toyota Club Türkiye

Benzin göstergem arızalı.
« : Ağustos 08, 2009, 17:57:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin göstergem arızalı.
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2009, 18:32:06 »
bilgihan bey aracınızda bir sorun yok, o ışık yandığında deponuzda bir miktar benzin kalmaktadır, bu bir arıza değildir, benim 98 corollamla ışık yandıktan sonra 170km kadar gitmiştim, depom 50 litre ve ışık yanınca 36-38lt arası benzin alıyor, 2009 corolla da var ışık yandıktan sonra alınca 44-45 litre benzin alıyor..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2009, 19:22:50 »
Evet bir sorun yok
Yani sanirim arabaniz yeni, daha once fark etmemissiniz
2009 corolla isik yandiktan sonra 9-10 litre kaliyor, bir onceki kasadada ayni idi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2009, 19:56:37 »
Pek normal olduğunu sanmıyorum. Yuvarlak hesapla 40 litreden sonra lambanın yanması anormal bir durum. Bildiğim kadarıyla lamba yandıktan sonra en fazla 60 KM gidilebilir denirdi. Fullediğim depoyla uzun yolda normal hızlarda 505 Km'de lamba yanıyor sizce bu normal mi?

Tatil dönüşümüzde, Bora'sı olan diğer arkadaşımla araçlarımızı aynı yerden fulledik 505 KM sonra benim ışık yandı benzin aldım, arkadaşım ise Topçular arabalı vapuruna kadar geldi KM'si 640'ı gösteriyordu ve ışığı yanmıyordu kalan benzinle eve kadar giderim diyordu. Sizcede anormal bir durum yok mu?

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2009, 20:13:04 »
anormal bir durum yok evet, hepimizin arabası böyle..böyle olması da daha iyi, dibindeki benzini kullanmamış oluyorsunuz, filtrenizi daha az kirletmiş oluyorsunuz, zaten dibinde tortular var falan bunları duymuşsunuzdur, o 60 km yapılır demeleri de doğrudur sonrası nispeten zararlıdır (kirli benzini kullanmaya başladığınız için) daha önce de dediğim gibi, 98 corolla 50 litrelik deposu var 36-38 litre harcadıktan sonra ışığı yakıyor, 2009 corolla 55 litre deposu var 44-45litre civarı harcadıktan sonra ışık yakıyor, 48 lt civarı harcadıktan sonra da range (menzil) 0 gösteriyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2009, 20:13:53 »
bencede normal. benim arabanın deposu 70 litre alıyor. depoda yaklaşık 13 litre benzin kalınca ışık yanmaya başlıyor. depoda 5 litre benzin kalıncaya kadar yol bilgisayarı yaklaşık gidilebilecek yolu hesaplıyor. son 5 litre kalınca arada bir sesli ve sürekli görsel uyarı vermeye başlıyor.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2009, 20:17:26 »
Anormal bir durum yok, 2005 model Corolla aracım ışık yandığında depo tam doldurulunca 38-39 litre alıyor, daha fazla değil...  Kalan 15 litre ile 150 km'den fazla yol katedilir. Ben zaten sağlamcı olduğum için hiç şikayetim yok :)
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2009, 21:10:13 »
Bunları duyduktan sonra yüreğime su serpildi. Herkesin aracı aynı olduğuna göre bir arıza yok demekki. O halde Toyota pasif güvenlik tedbirleri konusunu biraz abartmış diyebilirim (Kanımca).  :) Tabi bir de Bora'sı olan arkadaşa aslında benim aracım çok yakmıyor çünkü ........ diyip bir açıklama yapmam gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2009, 21:27:43 »
Bunları duyduktan sonra yüreğime su serpildi. Herkesin aracı aynı olduğuna göre bir arıza yok demekki. O halde Toyota pasif güvenlik tedbirleri konusunu biraz abartmış diyebilirim (Kanımca).  :) Tabi bir de Bora'sı olan arkadaşa aslında benim aracım çok yakmıyor çünkü ........ diyip bir açıklama yapmam gerekecek.
çok bir açıklama yapmanıza gerek yok, sizin ışık yanında beraber benzinliğe girip depoları doldurursunuz, kim daha çok benzin alırsa onun aracı daha çok yakıyordur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2009, 15:37:29 »
Arkadaşlar şimdi konuyu dağıtmak istemiyorum ama bunun için de yeni konu açmak da istemedim.. Şimdi yokuş yukarı çıkarken benzin ışığı yanıyorken yani depoda çok az benzin varken, aracın depodan benzin alamayıp stop etme ihtimali var mıdır ?? (Yokuşta benzinin yer değiştirdiğini düşünerek)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2009, 20:49:05 »
Arkadaşlar şimdi konuyu dağıtmak istemiyorum ama bunun için de yeni konu açmak da istemedim.. Şimdi yokuş yukarı çıkarken benzin ışığı yanıyorken yani depoda çok az benzin varken, aracın depodan benzin alamayıp stop etme ihtimali var mıdır ?? (Yokuşta benzinin yer değiştirdiğini düşünerek)
ben ışıktan sonra 170km yaptım yine yolda kalmadım..öyle ışıktan sonra 50-60 km üstü yapmıyorsan yokuşta yolda kalmazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #11 : Ağustos 11, 2009, 00:16:17 »
Tamamdır abi bu cevabın iyi oldu kafama takılıp duruyodu ya yokuşun ortasında bianda kalakalırsam diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 11, 2009, 12:04:56 »
Pek normal olduğunu sanmıyorum. Yuvarlak hesapla 40 litreden sonra lambanın yanması anormal bir durum. Bildiğim kadarıyla lamba yandıktan sonra en fazla 60 KM gidilebilir denirdi. Fullediğim depoyla uzun yolda normal hızlarda 505 Km'de lamba yanıyor sizce bu normal mi?

Tatil dönüşümüzde, Bora'sı olan diğer arkadaşımla araçlarımızı aynı yerden fulledik 505 KM sonra benim ışık yandı benzin aldım, arkadaşım ise Topçular arabalı vapuruna kadar geldi KM'si 640'ı gösteriyordu ve ışığı yanmıyordu kalan benzinle eve kadar giderim diyordu. Sizcede anormal bir durum yok mu?

Yav bu kıyaslamayı yapıyorsunuz da Bora ile sizin aracın depo kapasitesi aynı mı acaba?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 11, 2009, 13:51:01 »
  Yakıt deposunda pompanın yakıtı çektiği bir yer vardır. Deponun içini tamamen düz düşünmeyin. İçinde o bölümde belli bir miktar yakıt kalır. Bu yüzden yakıt bitmediği halde rampa çıkarken yakıt lambası yanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ağustos 12, 2009, 19:36:03 »
Erhan bey, aynı olduğu için kıyaslama yapıyorum. ;) Ama siz farklı diyorsanız kaynak gösterebilirsiniz.

http://www.arabam.com/testArsiv.aspx?rowid=58

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2009, 20:13:22 »
Yok ben farklı demiyorum.  Bilmediğimden sordum öğrenmiş oldum.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2010, 17:24:54 »
Arkadaşlar yeni fark ettim, benzin lambam yandıktan 50 KM sonra benzin almak için istasyona girdim taşıncaya kadar (kendimde gördüm) doldurdum 44.5 itre benzin aldı. Oysa benim depom 55 litre. Zaten ibre yaklaşık bir diş sürekli hareket halinde bir yükseliyor, bir düşüyor. Muhtemelen arıza şamandıradan kaynaklanıyor. Sizlerinde fikrini almak istiyorum, benim yapabileceğim bir şey var mı? tamir ettirsem bana kaça patlar, tamir değer mi değmez mi?

2003 Corolla Terra 120.000 KM
evet doğru tahmin terra veya sol farketmez.hepsinin msistemi aynı.sadece ön konsol klima bölümü klima ve jantlar farklı.şamandıra delinip içine benzin dolarsa olur.servise yaptırın.toyota servisine.20 dakikada yaparlar
1990 Mercedes 300 sel