Geçenlerde Siyaset Meydanı ile görüntüleri seyrediyordum.Birinde Ahmet Kaya için yapılan programın görüntüleri de vardı.Sunucu her zaman ki gibi Ali Kırca.Sahnede ise hatırladığım kadarı ile;
Niran Ünsal,Naşide Göktürk,Arif Sağ,Suavi,Ferhat Tunç,Yavuz Bingöl,Güler Işık ve daha bir çok sanatçı vardı.
Şimdi buraya kadar her şey normal.Toplanmışlar,anılardan,geçmişten,yaşanan güzel günlerden konuşuyorlar.Taki Ahmet Kaya'nın seslendirdiği Diyarbakır türküsüne kadar...Orda ki tüm sanatçıların neden orada olduğu açıkça ortaya çıkmış oldu bana göre.Ahmet Kaya bahane,ekranda görünmek şahane.Bana ilginç gelen şey ise "saza niye gelmedin "adlı türküyü,branşı türkü olan Yavuz Bingöl,Güler Işık gibi büyük isimlerin bilmemesiydi.Evet koca koca sanatçılardan bir tek Niran Ünsal türküyü tam ve doğru okuyabildi.Düşünsenize bir adamı anma programına katılıyorsunuz bir tek şarkısını bile tam bilmiyorsunuz ve canlı yayında bir müzik felaketi yaşanıyor.Bari yalandan da olsa bir tane şarkıyı tam çalışta gel.Mikrofon uzatıldığın da okuyabilesin,rezil olmayasın

Buna "Yavuz ve Aşkın şarkıları" adlı Yavuz Bingöl ve Aşkın Nur Yengi'nin sunduğu programdan da bir örnek vermek istiyorum izninizle.Program konukları Mahsun Kırmızıgül ve yine tesadüftür Niran Ünsal var.Okunmaya çalışılan (çalışılan diyorum çünkü sözleri doğru bilen yok,Allah ne verdiyse artık) türkü Beyaz Giyme Söz olur.Okumaya çalışanlar ise türkü yorumcusu Yavuz Bingöl,pop yorumcusu A.Nur Yengi ve Niran Ünsal.İnanın arkadaşlar türkü türkü olalı böyle bir eziyet böyle bir rezillik ne gördü nede yaşadı.Burda da türküyü toparlayan ise türkü yorumcusu Yavuz Bingöl değil aksine A.Nur Yengi oldu

Size iki tane program iki tane sonuç.Bir müzisyen olarak ya ben çok dikkat ediyorum bana ters geliyor.Yada yaşananlar bir gerçek,benmi garip'im çözemedim.Tamam canlı yayında her şey mübah.Her an her şey olabiliyor.Sözler unutulabilir,mikrofon açık kalabilir....Ama bir şarkı yada türküyü her kesin ayrı telden okuması bana göre çok yanlış,izleyici ve dinleyicilere büyük bir ayıp ve terbiyesizlik olarak görüyorum.Hepinizin bildiği sağlam bir eser ne ise hep beraber onu okuyun.Madem ekmeğinizi bu insanlar veriyor,o lüx arabalara binmenize,o lüx evlerde yaşamanız bu insanların sayesindeyse,sizde o insanlara güzel,düzgün ve kaliteli işler sunmak zorundasınız.Sizcede öyle değil mi arkadaşlar.Yorumlarınızı bekliyorum (burdaki amacım santçıları eleştirmek.Lütfen işi siyasi taraflara çekmeyelim)