Gönderen Konu: Performans Hava Filtreleri  (Okunma sayısı 7548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Performans Hava Filtreleri
« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2010, 17:14:15 »
kutu için orj kutu içi filtreye göre bir miktar daha iyi hava alır doğrudur ama sonuçta kutu içinde olduğu için hava dirence uğruyor ve açığa göre daha yavaş akıyor.

Yukardaki alıntıya göre kutu olduktan sonra hiç filitre takmasan da havanın uğradığı direnç aynı. Bu nedenle "tek avantajı filitre masrafını azaltmak" olur demiştim ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2010, 17:14:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mayıs 12, 2010, 23:48:22 »
bugün corollaya ses alabilmek için jsv crabon hava filtresi taktım ama ses yok filtreleri çıkardım gene ses yok bu arabanın motor sesi neden çıkmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 13, 2010, 09:23:39 »
bugün corollaya ses alabilmek için jsv crabon hava filtresi taktım ama ses yok filtreleri çıkardım gene ses yok bu arabanın motor sesi neden çıkmıyor

heryere aynısınımı yazıcaksın Selçuk ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 13, 2010, 15:12:58 »

arabanız lpg li mi ? sıralı mı eski sistem tek nokta mı ? öncelikle jsv karbon filtresi sizin araç için çok büyük.emmesi daha kuvvetli araçlarda onu kullanırsanız daha iyi ses alırsınız.filtre olarak simota universal karbon filtre tavsiye ederim orta veya büyük boy.ses konusuna dönersek şayet aracınız eski sistem tek nokta lpg ise siyah borunun içinde mixer denilen bir alet var.bu alet filtreden gelen havayı kendisi süzüp lpg'nin motor içindeki beynine gönderiyor.doğal olarak emmeye gelen hava azalıyor ve filtre sesi maximum çıkmıyor.ben bir keresinde siyah boruyu söküp filtremi emme manifoldunun tam önüne bağladım.çıkan ses muazzamdı.bir kereye mahsus denedim.şayet sıralı varda ses çıkmıyorsa dediğim gibi filtrenizi değiştirin.elinizdeki o jsv karbon filtresi çok büyük.emme gücü çok kuvvletli olmalıki içinde yankı yapsın ve çok ses çıkarsın mantık budur.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2010, 21:24:14 »
çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi oluyo, yani mikserden kaynaklanıyor. tek nokta sistem lpg var heralde o kadar parayı boşuna verdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 14, 2010, 11:44:27 »
çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi oluyo, yani mikserden kaynaklanıyor. tek nokta sistem lpg var heralde o kadar parayı boşuna verdim

jsv filtrenizi satıp önerdiğim simota karbon alırsanız jsv'ye göre daha iyi ses alırsınız.

http://www.modifiye.com.tr/tuning/2462-205-Simota-Karbon-Universal-Acik-Hava-Filtresi-.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mayıs 14, 2010, 21:08:37 »
burak, mikser den dolayı bağlantı yapılamıyor bunun çözümü yokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 14, 2010, 23:15:56 »
benim corollamda karbüratörlü ben açık hava  filtresi takmayı başardım hemde uzak yere deneme amaçlı. ses çok hafif vardı bağa giderken rampa çıkarken oda( ozaman lpg takılı değildi) gaza tepkisi daha iyi gibime geldi.Psikolojikmi yoksa aslı varmı bilemicem :D ama karbüratörlüye takacaksak o siyah filtre kutusunu iptal edip karbüratörün boğazına göre 50 lık falan boru yaptırcan ucunada filtreyi takacan :D o siyah kutu ısınıyor ben çok denedim. ve dikdörtgen olan kısım (bu toz kabı var emişte) orası bence dar, yani komple boru döşersek hafifte karbüratörün ayarıyla oynarsak fark edeceğine adım gibi eminim :)  benim bu kadar araştırmamın sebebi geçen sene turbolayacaktık efsanemi :D ama çeşitli sebeblerden dolayı maddi ve manevi yarım kaldı.malum benzin fiyatlarıda ortada :) lpg takıldı yeni. Sağdan 50 km ile kemerimi takıp gidiyorum artık :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 17, 2010, 09:55:13 »
burak, mikser den dolayı bağlantı yapılamıyor bunun çözümü yokmu

demek istediğinizi tam anlayamadım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 18, 2010, 21:42:15 »
senin dediğin gibi  ( eski sistem tek nokta lpg ise siyah borunun içinde mixer denilen bir alet var.bu alet filtreden gelen havayı kendisi süzüp lpg'nin motor içindeki beynine gönderiyor.doğal olarak emmeye gelen hava azalıyor ve filtre sesi hiç çıkmıyor)  yani filtre olduğu bellli bile değil mikser havayı engelliyor galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 20, 2010, 10:42:23 »
aynen selçuk abi.sıralı sistemde öyle olmuyor.ben siyah boruyu söküp filtreyi emme manifoldunun önüne bağladığımda çıkan ses muazzamdı.hep öyle kullanasım geldi ama malum benzin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 21, 2010, 10:50:12 »
arkadaşlar ben küçükken profesyonel şoförler arasında konuşurlardı; "şu rampayı sabah serinliğinde geçelim" gibi. soğuk hava yoğun olur, ve dolayısıyla aynı birim miktar hava içinde daha çok hava molekülü ve daha çok oksijen olur. hava ısındıkça aynı birim miktar içinde hava molekülü ve dolayısıyla oksijen miktarı düşer. arabalara günün her anında sabah serinliğini yaşatmak için intercooler teknolojisi geliştirilmiştir. intercooler, basitçe motora giren havayı havayla soğutan bir radyatördür, genelde turbolu araçlarda kullanılır. turbodan sonra takılır, turboda 400 dereceye kadar ısınan havayı yerine göre 80-100 derecelere indirir ki büyük bir kazançtır.

bu ön açıklamadan sonra şunu yazabilirim; keşke imkanımız olsa da açık filtereden sonra havayı radyatörden geçirip motora öyle versek, tabi ozaman da motora giren havanın yolu uzayacak ve dolayısıyla direnç artacaktır :( en güzel kombinasyon; "açık filtre-turbo(veyakompresör)-intercooler" o zaman görün performansı... şaşmazda gördüm, bir oto elektrikçi yapmış, 87 doğan 200hp yi geçti diyordu adam. dinamoya bağlama şansım yoktu, inandım. doğanın orjinal pistonlar bu zulme fazla dayanamamış, 1.8 mazda motorunu 1.6 doğan motorunun içine sığdırmış sadık usta :) ...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 21, 2010, 21:50:48 »
intercooler ın faydası çok .turbo motorda düşünürsek sıcak hava girmesi daha mantıklı. Çünki kabaca düşünürsek dizel motorda sıkıştırma ile patlıyor yakıt ve sıcak hava girerse daha rahat patlar :) Fakat;
intercoolerda hava soğuyunca ve soğuk hava olunca hacmi küçülür ve yanma odasına giren hava miktarı fazla olur :) fazla hava fazla yakıt tam patlama üstün performans :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN