Anket

Sizce Sedefli Mavi olan bisikletimi ne renk boyamalıyım

Eski rengi iyi aynısı olsun
Tipo'larda bulunan Parlement Mavisi
Passat-Refleks Gri
09 Corolla-Füme
Q7 beyazı
Gövde bir renk,ön ve arka maşalar ayrı renk
Orjinal beyaz yanak dış lastik
Sarı yanak MTB dış lastik

Gönderen Konu: Emektar bisikletimi yenileyeceğim...  (Okunma sayısı 4956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Emektar bisikletimi yenileyeceğim...
« : Ağustos 06, 2009, 22:09:13 »
   Bodrumda yatan bisikletimi yenileyip binmeye karar verdim.İlk olarak boyama işleminden geçecek.Önerileriniz doğrultusunda rengine karar verip boyayacağım.Hangi renk olursa olsun sedefli olacak.Eskisi gibi yani.Sonra sırası ile yapılacaklar şöyle;

-Arka jant göbeğinde çatlak var.O değişecek.Hazır el değmişken önüde değiştireceğim.(Delta çelik göbek)
-Fotoğrafta gördüğünüz beyaz dış lastikler orjinal lastiği.Aynısını bulabilirsem çift olarak yenilenecek.Yoksa Michelin MTB dış lastik.

-Selenin kılıfını yeniletebilirsem orjinali kalacak.Yoksa Velo marka spor Plush sele takılacak

-Aydınlatma D-Lıght marka ön-arka takım halde ya CG-160 yada CG-460 modeli ledli ve pilli modelden takılacak
-Matara tutucum var.Shimano matara buna olursa amenna.Yoksa suluk için ayrıca Delta Matara tutucu takılacak

-Delta marka 800mmx1500mm yada 800mmx600mm ebatlarında kilit
-Port bagajım sağlam duruyor ama değişmesi gerekirse Delta port bagaj takılacak
-Kilitli tip gezi bisikleti pedalı (henüz beğenmedim.Mağazaya gidip beğeneceyim)

-Bisan Racing modelindeki gibi Shimano 6 dişli arka vites grubu ve elemanları takılacak
-Nikelaj çamurluklarım tamir gördükten sonra nikelajcıda tekrar parlatılacak
-Yeni nesil dijital km ve nabız saati takılacak.Eskisi manueldi ve 1224 km anca dayanabildi.Şimdi ise bozuk :(

Laf aramızda Mardin yolunda 80 km/hıza ulaşmıştım.Deli gibi gidiyordu bisiklet.Neyse şimdi diyeceksiniz ki "bu eski bisiklete (16 Haziran 1993) neden bu kadar masraf yapıyorsun ?Git yenisini al"diyebilirsiniz.Demektede haklısınız.Ben bu bisiklete ortaokul 2'ye giderken kendi kazancım ile sahip oldum.Babam memur oldugu için alma gücü yoktu.O yaz öğrencilere kampanya başlatmıştı Bisan.Öğrenci kimlik kartını getirene peşinatın yarısı karne hediyesiydi.Bunun için babamın senetlere imza atması gerekiyordu.Zorda olsa ikna ettim.175.000 TL peşin ayda 350.000 TL 6 ay taksit ile aldım ben bu bisikleti.Toplamda bana 2.275.000 TL'ye mal olmuştu.Ve en önemlisi bu bisiklet ile yaşanmış anılarım var.Geriye dönüp bakınca,gözlerimi dolu dolu edecek  :-[ çok güzel anılarım var.Babam kaç kez atacaktı engelledim.Ancak ben ölünce o da çöpe atılır.
   Neyse bu kadar duygusallık yeter.Görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.Ankette olmayan ama güzel olan renklerde önerebilirsiniz.Ayrıca iki tane oy kullanabilirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Emektar bisikletimi yenileyeceğim...
« : Ağustos 06, 2009, 22:09:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Emektar bisikletimi yenileyeceğim...
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2009, 22:59:26 »
Bisiklet çok eski olduğu için bence çoğu parçasını değiştirmelisin.. Güvenlik için en önemli parçalardan birisi gidonla çatalın birleştiği yerdir.. Eğet fren yaptığında esneme yapıyorsa tehlikeli demektir.. Arka dişlilerle beraber , büyük dişliyide değiştirebilirsin.. Dişlerin uçları zamanla yassılaştığı için zincir atması daha çok olacaktır.. Ama şunu söylemeliyim. Bisiklet tarih kokuyor :P:P :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2009, 23:01:53 »
Renk olarakta , eğer bisikletin ana gövdesindeki demirler kalın olsaydı kesinlikle sarıyı önerirdim ama bu bisiklete parliament mavisi gidebilir bence. Beyaz lastiklerle güzel durur.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2009, 23:08:26 »
bende bisikletimi ihtiyacı olan birisine verdim konuyu görünce benimde binesim geldi ayrıca bu bisikletin fren tertibatı eski düzen onuda değiştirilebilir vede tam çetalın üst tarafına takılan çantalardan takılırsa güzel olur bisikletle aynı renk tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2009, 23:24:52 »
ÖZcan eskiden bende de vardı. Tamir de yapıyordum bilgin olsun. Hatta yeğenim gerçi 12 sinde asker ama. O da bisikletçide çalışmıştı. Bence her şeye değer. Kalitelidir de o şimdikilerden
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2009, 00:57:19 »
  Yorumlara eyvallah arkadaşlar teşekkür ederim.Oğuzhan önerilerin için teşekkürler ama dediğin parçalar hala ilk günkü gibi sapasağlam ve yeni.Bisiklet bir kez olsun yere dahi düşmediği için hasarlı yada deforme bir parça yok.Yani bisiklet ilk günkü orjinalliğini hala koruyor.
  Emrah kardeş fren tertibatı bu modellerde maalesef değiştirilemiyor.Aynı sistem yani yaylı sisteme devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2009, 01:18:48 »
Abi düşündüğüm renge tıkladım, Bir de acil koltuk lazım senin biskülüstüre :D
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2009, 01:49:27 »
Abi düşündüğüm renge tıkladım, Bir de acil koltuk lazım senin biskülüstüre :D
  Bekir öncelikle teşekkür ederim kardeşim.Koltuk işine gelecek olursak eğer yukarıdada belirttiğim gibi üstünü yenileyebilirsem yaptıracağım.Eğer olmazsa yenisini alacağım...Eskiini tercih etmemdeki sebep çok rahat olması.Çünkü ben yola bir çıktım günlük 60-70 km'den aşağı yol yapmıyorum.Bu nedenle Sele çok rahat olmalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2009, 02:24:51 »
Haklısın abi bende de böyle bir emektar vardı onunda koltuk çok rahattı sana hak veriyorum :alkis:
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2009, 07:57:13 »
  Kadrosu iyi duruyor ve sağlam yapılı. (kaynak yerleri geçme)
 Bence özellikle ön çatalı fosforlu renk yaparsan bu güvenlik açısından çok iyi olur. (Zıt fosforik renkler)
 Vidaları sökmeden eğer gerekirse pas çözücü sprey sık ve bir süre bekle.
 Ayn altında (pedalların olduğu yer) bisiklete tersten bakınca bir kod numarası olması lazım, onu bir yere kaydet.

Km. ile oynamadın değil mi Özcan? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2009, 12:54:30 »
merhabalar özcan, ben de bisikletimi birkaç kere tamamen dağıtıp boya vs. bakımını yaparak topladığım için ruh halini anlıyorum.

1-çamurluklarr jant boyası ile boya ardından kadroyuda yanı renk ya da mavi tonlarında bir renk ile boyayabilirsin.
2-göbek değişiminden bahsettin gerekli ise tavsiyem vitesliye çevirmen. dolayısı ile göbek, dişli, makara, zincir ve vites kolu gerekli.
3-stikerları ve tüm kadroyu iyice zımparalayıp boyaman gerekir (bu konudaki hassasiyetin zaten biliniyor söylemem bile abes)
4-fren maşaların sağlam gözüküyor, papuçları zamanla iyice sertleşmiştir onları değiştirmelisin
5-fren elçekleri bisikletin orjinali değil ya gidonu onlara uydur ya da gidona uygun elçek al.
6-sele kaplama yapılabilir gibi gözüküyor. kaplama olmasa bile deriden bir kılıf diktir ütü masalarına geçen yanmaz bez gibi koltuğa geçir ve alttan iple bağla.
7-port selenin uclarındaki plastik parça çıkmış anlaşılan. orayada plakalık gibi hoş bir işlem yaparak açıktaki çubukları gizleyebilirsin. ya da ucuna bir parça kaynatarak onları birleştirebilirsin.
8-lastiklerin yanakları çatlak olabilir. ama çok sorun olmaz yarılma ya da balon yoksa. seni epey götürür. iç lastikleri kontrol et onlarda sıkıntı olabilir.
9- km saatinin halatını maşaya fren papuçlarının hizasından bir klipsle bağla. giderken çamurluğa çarpıp durmaz.
10- maşada bir yamukluk var gibi. sanki bir yere toslamış gibi teker sanki biraz geri de duruyor. dağıttığın zaman maşanın doğruluğuna da bir bak. şayet düz değilse düzeltme işlemi yapabilirsin boyadan önce.

şimdilik bunlar gözüküyor. masraf olarak vites sistemi gözüküyor. diğerleri senin işçiliğin ve ufak tefek şeyler.

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 07, 2009, 13:05:00 »
Koltuk işine gelecek olursak eğer yukarıdada belirttiğim gibi üstünü yenileyebilirsem yaptıracağım.Eğer olmazsa yenisini alacağım...Eskiini tercih etmemdeki sebep çok rahat olması.Çünkü ben yola bir çıktım günlük 60-70 km'den aşağı yol yapmıyorum.Bu nedenle Sele çok rahat olmalı..
slikonlu sele öneririm, birde fazla yol yapıyorsan bende ortası takviyeli tayt var göndereyim sana :D

çamurlukları beyaza boyayabilirsin gövdeyide hangi rengi canın çekiyorsa ona boya beyaz a hepsi uyar :)
jantların kemarına da motorcularda bulunan fosforlu kırmızı yada yeşil şerit çekmen farkedilmek açısından iyi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 07, 2009, 14:01:44 »
Özcan'cım iyi birşey yapıyorsun. Sizin oralar bisiklete binmek için uygun yerler. Bende uzun zamandır bir bisiklet alıp hafta sonları spor amaçlı kullanmak istiyorum ama bir türlü bu iş için bütçe ayırıp gerçekleştiremedim.

Bu arada oyumu Q7 beyazından yana kullandım, Q serisine karşı zaafım var :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2009, 15:04:19 »
  Kadrosu iyi duruyor ve sağlam yapılı. (kaynak yerleri geçme)
 Bence özellikle ön çatalı fosforlu renk yaparsan bu güvenlik açısından çok iyi olur. (Zıt fosforik renkler)
 Vidaları sökmeden eğer gerekirse pas çözücü sprey sık ve bir süre bekle.
 Ayn altında (pedalların olduğu yer) bisiklete tersten bakınca bir kod numarası olması lazım, onu bir yere kaydet. Km. ile oynamadın değil mi Özcan? :)
  ABi tavsiyelerin için teşekkürler.Evet Hakan abi tam dediğin yerde bisikletin şasi numarası yazıyor.Hala aklımda numara 061936 :D.Km sayacını bisikleti ilk aldığım gün taksaydım eğer orada 1224 yerine 3000 civarı bir değer yazacaktı...

Murat çamurlukları boyamayacağım.Sanayide nikelajcıya götürüp nikelajını yenileteceğim.Ama önce bir kaç yerine minik kaynaklar gerekli
5-Gidon ve frenleri bilerek öyle yaptım.Normal düz yolda ortadan,güç gerektiren hallerde de yan taraflardan tutuyorum.Daha kullanışlı oluyor.Düz gidon alıp Triatlon aparatı düşündüm ama sadece Triatlon aparatı başlı başına bir masraf..
7-Port bagajın dediğin kısmına reflektör takmayı düşünüyorum.Orada kırılmadan önce kırmızı reflektör vardı.
8-Lastiklerin tamamı iç-dış olarak değişecek
9-Km saati bozuk.Dijital olan ile değişecek.Zaten 1 ve 3 fotolara bakarsan halatta bir kavis var.Km saatini takan Rahmi usta (kulakları çınlasın D.Bakırın en iyi bisiklet ustasıydı.Öğrendiklerim onun sayesinde) fren papuçundan bir parça uzattı.Orjinal gibi duruyor..
10-Yukarıda da belirttipğim gibi bisikletin kazasını bırak yere düşmüşlüğü bile yok.O eğrilik sanırım çamurluktan sana öyle gelmiş.Masraf olarakta bir hesap yaptım.bu fiyata vites sistemi,dış lastikler ve sele dahil değil.Toplam 104 TL.Port bagajıda değiştirirsem toplam 165,50 TL'ye geliyor.TAbi bu liste fiyatı.Peşinde Delta bisiklet ayrıca indirim yapıyor.200 TL kadar bir rakamı gözden çıkardım ben.Boyayı unutmuşum.Birde boya+fırın+işçilik var.
slikonlu sele öneririm, birde fazla yol yapıyorsan bende ortası takviyeli tayt var göndereyim sana :D
çamurlukları beyaza boyayabilirsin gövdeyide hangi rengi canın çekiyorsa ona boya beyaz a hepsi uyar :)
jantların kemarına da motorcularda bulunan fosforlu kırmızı yada yeşil şerit çekmen farkedilmek açısından iyi ;)
  Tayt için teşekkürler ama benim gibi 87 kg biri içinde nasıl durur ki :rofl: (hormonlu rambo gibi).Jantların kenarına hiç bir işlem yapamam çünkü fren papuçları orayı tutuyor.Aydınlatmayı bile lastik'e zarar verdiği için dinamolu değil pilli tercih ediyorum.

Özcan'cım iyi birşey yapıyorsun. Sizin oralar bisiklete binmek için uygun yerler. Bende uzun zamandır bir bisiklet alıp hafta sonları spor amaçlı kullanmak istiyorum ama bir türlü bu iş için bütçe ayırıp gerçekleştiremedim.
Bu arada oyumu Q7 beyazından yana kullandım, Q serisine karşı zaafım var :)
  Eryaman gibi bir yerde anca bisiklet kullanabilirim.Ali bisiklet alsanda Keçiörenin neresinde binebilirsin ki ?Boya içinde sanayiye gidip fiyat alacağım.Boyacının dediğine göre bisiklete 50g boya yetiyormuş.Ben yinede ne olur olmaz 100 g alacağım.Passat Refleks gri için 25 TL demişti.Q7'nin servisten boya kodunu öğrenip birde onun fiyatını soracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2009, 15:15:48 »
Gövde kırmızı, diğer  yerler siyah olsun Özcan :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2009, 16:33:14 »
özcan, çamurlukların orjinali nikelaj mı anlaşılmıyor. eğer nikelaj değilse jant boyası ile boya, kadroyu da füme yap. lastik yanaklarını da yine beyaz bulursan çok yakışacaktır. beni de heveslendirdin. kayınçonun bisiklet ardiyede çürüyor. bi el atayım ona ben de.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 07, 2009, 20:09:45 »
Ozcan, simdiden kolay gelsin, hayirli olsun. Senin bisiklet yine yeni sayilir. Burada 1940-1950'li yillardan kalan bisikletleri tamir edip kullaniyorlar. sifir yeni Cin mali bisikletlerden kat kat ustunler, eski olsa da.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 07, 2009, 20:59:52 »
Bende de buna benzer bir ESKA marka Cek bisikleti vardı.
Eski eşyalar çok sağlam oluyor.

Ve kolay gelsin.
Fren tertibatı aynı kalsa bile, pabucları daha uzun olanları ile değiştirebilirsin.
Zincir içinde yeni çıkan silikon bazlı yağlar var. Tavsiye ederim. Paçaları yağ olmaktan kurtarıyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 07, 2009, 22:32:14 »
özcan, çamurlukların orjinali nikelaj mı anlaşılmıyor. eğer nikelaj değilse jant boyası ile boya, kadroyu da füme yap. lastik yanaklarını da yine beyaz bulursan çok yakışacaktır. beni de heveslendirdin. kayınçonun bisiklet ardiyede çürüyor. bi el atayım ona ben de.
   Murat çamurlukların tamamı nikelaj.Kayınçunu bisikleti yatmasın boşa.Yapıp bin tabii ki de.Bisikleti bıraktığımdan beri çok hantallaştım.
Ozcan, simdiden kolay gelsin, hayirli olsun. Senin bisiklet yine yeni sayilir. Burada 1940-1950'li yillardan kalan bisikletleri tamir edip kullaniyorlar. sifir yeni Cin mali bisikletlerden kat kat ustunler, eski olsa da.
   Tahmin edebiliyorum Ahmet.Onlar birde kontra pedal fren sistemine sahipler.Her ne kadar o sistemi sevmesemde...Yokuş aşağı inerken pedalları tersine çevirme zevkinden mahrum kalıyorum.. :)

Bende de buna benzer bir ESKA marka Cek bisikleti vardı.
Eski eşyalar çok sağlam oluyor.
Ve kolay gelsin.
Fren tertibatı aynı kalsa bile, pabucları daha uzun olanları ile değiştirebilirsin.
Zincir içinde yeni çıkan silikon bazlı yağlar var. Tavsiye ederim. Paçaları yağ olmaktan kurtarıyor.
  Evet maşallah diyelim sapa sağlam.Zaten o dönemlerde yerlilerden Bisan çok kaliteli bisikletler yapıyordu.BEldesan bisikletler bu kadar sağlam değillerdi.Delta bisikletin sitesinden baktım yeni zincir yağları çıkmış.İyide olur.Her nekadar zincirimde kapak olsada yağ olayı gıcık bir durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 07, 2009, 22:37:28 »
Biz de 3 kardes ayni donemlerde (93-94) Bisan (Mountain Cat) almistik taksitle. O zamanlar Arcelik bayiileri satiyordu Bisan bisikletleri. Ben kullandim, kardesim kullandi, babam kullandi. Herhalde bir 12 sene hizmet etti bu bisiklet. Karpuz, pazar harci tasidi. :) Bisan Turkiye'nin bisikleti. Amcamlarin lisede aldiklari cift kadranli, genis tabanli tekerlekli bisiklet hala duruyor. Herhalde 25-30 sene olmustur...
Fe... :-)