Gönderen Konu: Bu arabaya dikkat edin lütfen....  (Okunma sayısı 1986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Bu arabaya dikkat edin lütfen....
« : Ağustos 05, 2009, 23:26:36 »
   Arkadaşlar 3 gündür nette bir çok siteden ikinciel araç bakıyorum.Honda Civic ve Accord baktıktan sonra Avensis'lere geçtim.İlanına kıl olduklarımın plakalarını sorgulatıp öyle bakıyordum.http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx adresinden sorgulattığım bu araçta biri yakalamalı tam 10 adet haciz var.Araç alırken yada böyle nette bakınırken iyi araştırıp alın.Devrini hemen vermeyen satıcıya babanızda olsa güvenmeyin.Satışı vermiyorsa araç ya bunun gibi icralık yada çalıntıdır.Hatta plaka ve ruhsat bile sahtedir.
  Yıllar önce gittiğim bir galeride şahit olduğum olayı aktarayım size.Yan galerinin önünde bir Renault 19 Hb duruyordu.Araç Sakarya'da akraba ziyaretinde kapıdan çalınıyor.Sahte ruhsat ve plaka ile araç vatandaşın birine satılıyor.Vatandaş ısrar etmesine rağmen satıcı bir türlü devri vermiyor.Vatandaş şüphe üzerine polise gidip durumu anlatıyor.Tüm satıcılar devri vermek için uğraşırken bu vermemek için sürekli kaçıyor.Polis'te aracı alan kişiyi haklı buluyor ve bir operasyon düzenliyorlar.Hırsızlık şebekesini çökertiyorlar.Yapılan sorgu sonrası o 19 HB ve diğer çalıntı araçlar gerçek sahiplerine teslim ediliyor.Aracın gerçek sahibide yaşanılan bu kötü olaydan dolayı aracını elden çıkartmak için galeriye getirmişti.Bu aracın ilan linki.
http://www.sahibinden.com/gorulmeye_deger-04WQQaXQQ15651659WQQpXQQdisplayitem
  Araç hakkındaki icra kararlarını görmek için plakayı ilgili linke tıklayın lütfen.
 Ayrıca bu ikinciel araç araştırmalarımdan edindiğim küçük ayrıntılar.
-Volvo ve Toyota sahipleri maşallah evlerine bile gitmeyip herhalde sürekli yoldalar.Uçuk km'ler ile karşılaşıyorum
-AE101 kullanıcılarının alayı fiyat konusunda aşırı derecede yüksekten uçuyorlar.Bu fiyatlar ile tekrar bir AE101 sahibi olmak pekte mantıklı gelmiyor ve zor görünüyor.
-97 model bir AE101 XEİ Corolla'ya ödeyeceğim para ile çok rahatlıkla temiz ve donanımlı bir Carina E,az daha ekleme ile yine temiz ve donanımlı bir Avensis veya 98-00 model arası kusursuz bir Honda Accord alabiliyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Bu arabaya dikkat edin lütfen....
« : Ağustos 05, 2009, 23:26:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Bu arabaya dikkat edin lütfen....
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2009, 23:46:19 »
Zaten devrini vermeyip uğraştırcaksa sağlam ayak değildir.Güvenmemek gerek.
-Volvo ve Toyota sahipleri maşallah evlerine bile gitmeyip herhalde sürekli yoldalar.Uçuk km'ler ile karşılaşıyorum
Eee sağlam arabalar :D

-AE101 kullanıcılarının alayı fiyat konusunda aşırı derecede yüksekten uçuyorlar.Bu fiyatlar ile tekrar bir AE101 sahibi olmak pekte mantıklı gelmiyor ve zor görünüyor.

Evet fiyatları çok uçuk bizim ae101 lerin.Donanım olarakta bir Opel Astra, Ford Focus kadar dolu bir araba değil.Ama sorunsuzluk, performans, yeterli seviye de konforu yetiyor.Ama fiyatlar gerçekten fazla biraz
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2009, 00:06:56 »
Accord en mantıklısı gibi içlerinde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2009, 00:12:14 »

Biz de şuan arkadaşıma araba bakıyoruz.Hoşumuza giden araçların plakalarını vermiş olduğunuz linkten araştırdığımızda çok ilginç olaylar yaşanıyor doğrusu.İlanda ilk elden yazan fakat arabayı 2 ay önce almış biriyle karşılaştık geçen gün.Birde koydukları resimlerle görmeye gittiğimizde gelen araç arasında baya fark olanlar oldu.Araç alırken çok dikkatli olmak gerekiyor.SAYGILAR ...
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2009, 00:22:31 »
  4 hava yastığı,deri koltuk,maun kaplamalar,2.0 180 Hp,falanda filan işte..En güzel yanıda 99-00 olan Accord'ların çok asabi durması.Bir arabayı sevmem için asabi ve agresif durması yeterli..
  Taha bey dün baktığım ilanlardan birinde ilk sahibi oldugunu ve aracın o yılın 10 ayında trafiğe çıktığını yazmış.Ama sorgulamada 5.ay görünüyor...

Evet fiyatları çok uçuk bizim ae101 lerin.Donanım olarakta bir Opel Astra, Ford Focus kadar dolu bir araba değil.Ama sorunsuzluk, performans, yeterli seviye de konforu yetiyor.Ama fiyatlar gerçekten fazla biraz
  Alperen Opel yada Ford'a ne gerek var.Sorunsuzluk ise koç gibi Avensis var.olmadı az paraya Carina E var.Mis gibi arabalar.Yaşı gereği tüm güvemlik ekipmanlarınıda sahipler.Vede büyükler.Büyük olmak her zaman + avantaj.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2009, 00:37:15 »
bir abim 2006 accord almıştı çok süper arabaydı ama malesef yol sesinden dolayı sattı arabayı şimdi skoda superB aldı çok memnun :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2009, 00:49:26 »
bir abim 2006 accord almıştı çok süper arabaydı ama malesef yol sesinden dolayı sattı arabayı şimdi skoda superB aldı çok memnun :)
  Hayırlı olsun güle güle binsin.Ama yinede en mantıklısı Accord.En azından o bir Japon.Japon zerafeti ve sadeliği var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2009, 01:09:20 »
Arkadaşlar bu plaka sorgulama işini ilk 2001 yılında keşfetmiştim. O zamandan beri şüphelendiğim plakayı sorgulatırım. Şİmdi aktif değil ama önceden aktifti . Araç kaza sorgulama vardı. Buna bakarak da aracın kazasının olup olmadığı hakkında bilgi ediniyordum. Çok işe yarıyor bu sorgulama. Hatta bir ara avukat bir ablam benden sürekli yeşil belediye otobüsleri için plaka sorgulatırdı.

araç tescil tarihi de göründüğü için kandıramıyor satıcıların sahtekarları Taha nın dediği gibi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2009, 08:46:08 »
Neler var neler.
Geçen BMW'lere bakarken 95 model bi 3.18 vardı işte. Neyse ilanda 155.000 diyor. Arabanın yanına gittim baktım herşey güzel. Kontağı bi açtım kilometre 255.000 görünüyor :wacko: Abi bu ne dedim.... Aaa hayret, heralde çocuk ilan verirken 2 yerine 1 tuşuna basmış dedi :angry: Teşekkür ettim çıktım geldim. Aynı arabaya dün ilanları karıştırırken tekrar rastladım :) Bu kez de kilometresi 185.000 yazılmış. Mesaj attım, dedim bu araba daha geçen 255.000'deydi ne zaman 185.000 oldu. O da bana "senin için istersen 150.000 bile yaparım" şeklinde cevap yazmış :) Cidden dikkatli olmak lazım...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2009, 08:58:42 »
  Aslında bu gibi durumlarla karşılaşınca aracılık yapan sitelerin şikayet bölümünü kullanmak lazım bence. Ya da yorum eklemek lazım. Kandırmacalara prim vermemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 06, 2009, 09:41:59 »
Aslında bu gibi durumlarla karşılaşınca aracılık yapan sitelerin şikayet bölümünü kullanmak lazım bence
:alkis:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2009, 11:24:51 »
  Aslında bu gibi durumlarla karşılaşınca aracılık yapan sitelerin şikayet bölümünü kullanmak lazım bence. Ya da yorum eklemek lazım. Kandırmacalara prim vermemek lazım.

Ben zaten sahibinden.com editörlerine şikayet ettim Hakan Abi. İşleme alındığı söylendi, bakalım ne olacak. Dediğin gibi bu tarz insanlara prim vermemek lazım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 07, 2009, 02:59:53 »
  Yorum yapılabilse eyvallah.Ama öyle bir şans yok.Bu nedenle o sitenin yönetimine şikayet en doğrusu...Babam emniyette görevli oldugundan arac alırken plakaları emniyet kanalı ile sorgulatıroyum.Sahibi kim,tescil tarihi gibi detaylara girebiliyorum.Mesela Corolla'nın birini sorgulattığımda Derindere filonun eski arabası çıktı.Derindereyi arayıp sordugumda ilan bilgilerinin (km,satış gibi) doğru oldugunu gördüm.Dürüst bir galericiydi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2009, 08:00:30 »
  Bu yüzden söylüyorum hep, ikinci el satışta açık arttırma usulünde ve kurumsal satışa geçilmesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2009, 14:35:17 »
  Bu yüzden söylüyorum hep, ikinci el satışta açık arttırma usulünde ve kurumsal satışa geçilmesi lazım.
   Hakan abi seni ne zaman duyacaklar bilmiyorum.Ama doğru bir şey bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 29, 2009, 22:22:07 »
http://www.araba.com/2223153.html bu araca da dikkat arkadaşlar. araç istanbulda polis olarak görev yapan üniversite arkadaşımın, arkadaşım sıkıştığı için aracı galeriye çok daha ucuz fiyata verdi, buraya kadar herşey normal ama iş aracın km  sine gelince işler değişiyor 89600  :wacko: :blink: :wacko: olarak yazılan km aslında 140000 km. gel de şimdi güvenip 2. el araç al. >:(
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #16 : Ağustos 29, 2009, 23:41:45 »

-97 model bir AE101 XEİ Corolla'ya ödeyeceğim para ile çok rahatlıkla temiz ve donanımlı bir Carina E,az daha ekleme ile yine temiz ve donanımlı bir Avensis veya 98-00 model arası kusursuz bir Honda Accord alabiliyorum.

Alan olmayınca istedikleri kadar uçuk fiyat çeksinler.sadece aval aval bakarlar gelip gidenin arkasından.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 30, 2009, 00:03:38 »
 Ayrıca bu ikinciel araç araştırmalarımdan edindiğim küçük ayrıntılar.

[/quote]
katılmamak elde değil özcan bey!!!evet AE101 sorunsuz olabilir ama eskidi artık sonuçta kul yapısı ister istemez sorun çıkartacak.sahipleri çok uçuk rakamlar istiyor !.... bende araba alırken düşünmüştüm ama eskidi artık diye vazgeçmiştim...
carinalarada hastayım ama onlarda eskidi artık ya... ama yinede temizini bulsam AE101 yerine onu alabilirim ....
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 30, 2009, 04:41:34 »
   ABdullah bey aynen öyle.O paralara AE101 artık mantıksız gibi geliyor..Tamam güzel ve konforlu araba ama paramıza da yazık :)