İşte buldum aşağıdaki yazıyı özellikle koyulaştırdığım kısımları iyi okuyun sizin değil haziranda gelen son öğretmenin gitmesi gerekiyor
MEMURLAR NET (İL VE İLÇE MEMLER NORM KARDOYU YANLIŞ UYGULUYOR) BAŞLIKLI YAZISIDIR
NORM KADRO KONUSUNDA:
Norm Kadro sayılarıyla oynandığı, değiştirildiği, kriterlere uyulmadığı konusunda oldukça mail gelmektedir.
Bilindiği üzere Norm Kadro ilk yapıldığı yıl, “Hizmet puanı” kriterlerine göre yapıldı. Norm kadro içerisinde yer alanlarla fazla olanlar belirlendi.
Ayrıca Norm Kadro yönetmeliğinin Geçici 1. maddesi Hükümlerine göre de Norm kadro ve fazlalığı belirlenen okula “… Okul ve kurumlara 21 inci Madde gereğince yapılan atamalar hariç hiçbir şekilde atama yapılmaz” hükümleri gereğince atama yapılamayacağı da kayıt altına alınmıştı. Fakat bu hükümlerde çiğnenerek atamalar yapılmaktadır.
Dolayısıyla sonradan o okula atanan öğretmenlerin benim hizmet puanım yüksek ben norm kadronun içerisindeyim gibi çeşitli huzursuzluklar olmaktadır.
Norm kadroyu da düzenleyen; Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 3797 Sayılı Kanunun 62.maddesindeki “Norm kadro sayısının değişmesi dışında kadroların dağılımı değiştirilemez. “ ve norm kadro yönetmeliğinin 19. maddesi hükümlerine göre Norm kadro içerisinde yar alan öğretmenlerin bu kadro dışına çıkması (öğrenci sayısının düşmesi gibi kriterler dışında) İmkânsızdır.
Kısacası Norm Kadro, Hizmet puanına göre yapılmış ve bitmiştir Bu dağılım değiştirilemez. Fakat öğrenci sayısının artmasıyla okula atanarak (başka hallerde atanamaz) oradaki norm kadroya dahil olan kişi hizmet puanı ne olursa olsun en arka sıraya geçer.
Yani öğrenci sayısının artmasıyla norm kadroya giren öğretmen öğrenci sayısının azalmasıyla da dışarıya çıkacak olan öğretmendir. Hukuka göre; bir durumdan fayda sağlayanlar o durum ortadan kalkınca faydası da ortadan kalkar. Ayrıca daha önceden Norm kadroya girenlerin bir kazanılmış hakları söz konusudur.
Bu Yöntemi okul Müdürleri çalışmak istemedikleri öğretmenleri Norm kadro dışına çıkarmak için kullanmaktadırlar. Önce Norm kadro sayılarını yükseltmekte ve dışarıdan bir hizmet puanı yüksek öğretmenin okula atamasının yapılmasını sağlamaktadırlar. Sonra sehven norm kadro sayısı yüksek gösterildi diyerek tekrar düşürmektedirler Sonrada daha önceden o okulda norm kadro sıralamasında yer alan hizmet puanı düşük Öğretmene güle güle demektedirler. Ama bu işlem yasal bir yöntem değildir.Bu konudaki mevzuat şu şekildedir:
Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun
“Kadrolar Madde 62-..Norm kadro sayısının değişmesi dışında kadroların dağılımı değiştirilemez.”
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik
“Norm Kadro Sayısının Değiştirilemeyeceği
Madde 19- Okul ve kurumların bu Yönetmelik uyarınca belirlenmiş olan norm kadro sayıları, 18 inci maddede belirtilen nedenler dışında değiştirilemez.”
“Geçici Madde 1- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte halen koordinatör okullarda norm kadro fazlası konumunda bulunan öğretmenler eski görev yerlerine norm kadro fazlası öğretmen olarak atanırlar.
Bu fazlalığın giderilmesine kadar öğretmen fazlalığının bulunduğu branşta o okul ve kurumlara 21 inci Madde gereğince yapılan atamalar hariç. Hiçbir şekilde atama yapılmaz ve ders dağılımları, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm kadro fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü de dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılır.”
memurlar nette çıkan norm kadro ile ilgili açıkladır
umarım probleminizi çözecek bilgileri buradan bulursunuz
LİNKİ
http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=599292