Gönderen Konu: megane-corolla  (Okunma sayısı 3997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
megane-corolla
« : Ağustos 04, 2009, 11:48:06 »
herkese selamlar sizce megane2 sedan dynamique mi 2006 corolla solmu cevapları bekliyorum
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Toyota Club Türkiye

megane-corolla
« : Ağustos 04, 2009, 11:48:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: megane-corolla
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2009, 12:01:21 »
Corolla.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2009, 12:04:36 »
bi de nedenleriyle birlikte söylerseniz sevinirim meganenin iç mekan hacmini dikkate alın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2009, 12:12:10 »
bi de nedenleriyle birlikte söylerseniz sevinirim meganenin iç mekan hacmini dikkate alın
size çok mu geniş gliyor birde arka koltuğa oturun derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2009, 12:18:58 »
Herkes adına konuşmuş gibi olmayayım ama burada kime sorarsanız sorun çoğunluk belki de herkes hiç düşünmeden corolla der. Ben de gözüm kapalı corolla derim. En başta Toyota'nın neredeyse sorunsuz bir araç olduğunu göz önünde bulundurun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2009, 12:26:22 »
Megane mi- corolla mi?
Araclar ikinci el olacagi icin degerlendirme yapmak olmaz.
Eger her iki aracinda ayni sartlara sahip oldugunu varsayarsak o zaman corolla derim
Zaten bu sitede gerek sifir gerek ikinci el alan herkes bu degerlendirmeleri yapmistir.
Ornegin ben sifir arac alirken megane-corolla degerlendirmesi yaptim
Sonucta corolla dedim. Bunun icin megane i olan tanidiklariniza ya da sikayet sitelerine goz atmaniz yeterli
Son karar sizin olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2009, 12:36:12 »
kesinlikle corolla. görüntüsü hariç meganla corollayı kıyaslayamassınız. corollayla meganın farkını 100 bin km. sonra çok iyi anlarsınız.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2009, 12:47:59 »
Megane dediğiniz araba o kadar rezil bi araba ki sadece Türk halkının gazıyla ve Renault etiketiyle biyerlere gelmiş durumda. Yoksa biraz araştırın bakalım sorunlarını. Özellikle eletronik aksamı inanılmaz sorunlu. Parça fiyatları da aşırı pahalı. İllaki çevrenizde vardır kullanan. Sadece onlara sorun yeterlidir.
Ha bu arada forumda yazan herkes aklı başında insanlar. Burası Toyota forumu olduğu için böyle cevaplar alıyorsunuz sanmayın. Fanatiklik bize göre değil :) Sadece şunu bilin aklın yolu birdir ;)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2009, 12:51:54 »
her iki aracıda sıfır olarak değerlendirirsek hangisi daha iyidir ben meganeye bindim ses izolasyonu corollaya göre çok iyiydi birde şu var meganesi olana sorsam megane diyor corollası olana sorsam corolla diyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2009, 13:31:22 »
Corolla Sol Megane'dan her zaman daha iyidir...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2009, 13:38:14 »
Ozaman şöyle yapabilirsin forumu incele herkez başından geçen olayları ve sorunları dile getiriyor.
Birde reno ile ilgili forum sitelerini incele bak bakalım hangi araçta daha çok sorun var.
Şikayet sitelerini araştır.
Kimse kendi aracını kötülemek istemez bu çok doğal.Sıfırı hakında yorum yapamam ama kendi aracımın artı eksilerini söyleye bilirim.
Birde bunları değerlendiriken kriterler oluştur elektronik, mekanik, serviz bakım maliyetleri vs. vs. :)
Benim aracım 2002 model şu anakadar sanayi sitelerinde usta peşinde koşmadım allaha çok şükür.
Bir günde yolda bırakmadı.
Saygılar
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2009, 13:38:52 »
Eren ben Fransız arabalarını sadece görüntüde sattıklarını citroen,peugeot.renault da dahil gerçektende bütün modellerinde dizayn olarak bir satış rakamı olduğunu düşünüyorum fakat ne derseniz deyin yeni araçlarda ben eski kaliteyi bulduğumuzu düşünmüyorum yeni teknoloji ekleyeceğiz diye bu sefer kaliteli malzemeden rekabet etmek için ödün veriliyor birde artık araçlar farklı ülkelerde üretiliyor ve farklı ülkelerde farklı sorunlu araçlar çıkabiliyor ben sana şöyle söyleyeyim
Alıntı
Birinci jenerasyon Renault Megane Nisan 1996’da sadece hatchback karoserle satışa sunuldu. Aynı tarihte coupe versiyon da pazardaki yerini aldı. Aynı yılın aralık
ayındaysa Türkiye’de en çok bilinen sedan karoserli Megane tanıtıldı.
Alıntı
Japon üreticinin ‘60’lı yılların ortasında tüketiciden tepki görmeye başlayan Crown modeli yerine aldığı Corolla markanın hayal ettiği tüm başarılara imza attı. Dünyanın en çok satılan otomobili ünvanını kısa sürede ele geçiren otomobil ayrıca Amerika pazarında da büyük başarılar elde  etti,Birinci jenerasyon Toyota Corolla ‘66 yılında Japonya’da tanıtıldı. ’70 yılındaysa boyutları büyüyen Corolla’nın ikinci nesli ortaya çıktı. Bu model o dönemde Amerika pazarında en çok satılan ikinci ithal otomobili ünvanını elde etti. - ‘74’te tanıtılan üçüncü jenerasyonla Corolla’nın popülaritesi arttı. Corolla Terce 1974-1977 yılları arasında dünyanın en çok satılan otomobili oldu. Yedinci nesil Corolla’nın Türk tüketicisinden gördüğü talep şaşkınlık yaratacak kadar yüksek. ’97-98 modelleri bile 10 bin YTL’yi aşan etiket değerleri taşıyor. Daha da ilginci bu otomobillerin çoğunda klima opsiyonu bile bulunuyor. Sekizinci neslin üretici açısından şok yarattığını daha önce belirtmiştik. Toyota tüketici talebi gelmediği için bu aracı üretim bantlarında kısa bir süre tuttu. Bu nedenle ikinci ellerine fazla rastlanmıyor. Piyasa değerleri de bir önceki neslin bile altında… Israrla sekizinci nesil bir Corolla almak istiyorsanız 2001 yılı sonrasındaki versiyonları tercih edin. Mevcut Corolla serisinin ikinci el değerleri hayli yüksek. Özellikle sedan versiyonlar için istenilen bedeller hak ettiği değerin üzerinde,’87 ile ’97 arasında üretilen altıncı ve yedinci jenerasyon Corolla’ların en büyük problemi paslanma. Geçen yıllar bu modellerin kaportasında izler bırakabiliyor. Ayrıca hassas olan amortisörlerinde kontrol edilmesi gerekiyor. Patlak amortisörlerin değişimi yüklü bir tutara sahip. Bunun dışında bazı modellerde katalizör problemi de gözleniyor. Sekizinci jenerasyonla birlikte Corolla’nın problem geçmişinde bütünüyle bir değişim yaşandı. Bu modellerin servis bakımları zamanında ve doğru yapıldığı taktirde sorun çıkarması neredeyse imkansız. Sık rastlanan problem kırılan ve hizmet dışı kalan hız göstergesi olarak belirtilebilir. Son jenerasyondaysa bir önceki modelin bu problemi bile Toyota kurmaylarının zaman harcadığı bir detay. Böylece Corolla otomotiv tarihinin belki de en sorunsuz otomobillerinden birisi oldu. Bunun en büyük kanıtı Toyota ve onun lüks markası Lexus’un yıllardır J.D. Power’ın müşteri memnuniyeti anketlerinde birinci sıralarda yer alması olarak gösterilebilir.
bir yerde 13 yıllık bir model geleceği bilinmiyor bir yerde 50 yıllık bir model dünya araba piyasasında literatür olmuş bilmem yukarıda alıntılarda eksisinide yazdım artısınıda araba işide biraz zevk işi birine güzel görünen birine çirkin görünür mesala ben megane II kasayı çok itici buluyorum heybetli görünsede göründüğü gibi değil boş araba bence  ayrıca hatlarında zariflik yok pot duruyor mesala citröen de fransız ama C4 modeli çok şık bir araba görünüşde bilmem anlatabildim mi aslında araba zevk ve ihtiyaç işi vesselam herkese iyi günler.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2009, 14:11:54 »
dayımda megane2 extreme kullanıyor bende 98 corolla annemde de 2009 corolla var..iç hacim demişsin, megane sana çok geniş gibi geliyor herhalde, benim 98 daha geniş meganeden en azından öyle hissettiriyor...ben bu sitede bu soruyu soran herkese aynı cevabı veriyorum..sorunsuz olsun yıllarca kullanayım diyorsan corolla alacaksın, yok ben bir kaç sene kullanıp satarım, sorun çıkarırsa çıkarsın dert değil yeter ki oyuncağı çok olsun dersen (sunroof, o donanım, bu donanım, zart zurt) megane al..megane donanım yönünden daha zengin
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2009, 14:16:33 »
kesinlikle corolla, megane nin  3000 devirden sonraki motor sesini duydunuz mu hiç.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2009, 14:23:41 »
her iki aracıda sıfır olarak değerlendirirsek hangisi daha iyidir ben meganeye bindim ses izolasyonu corollaya göre çok iyiydi birde şu var meganesi olana sorsam megane diyor corollası olana sorsam corolla diyor
bu yazını da yeni gördüm, dayım ilk kasa megane, makyajlı megane I, megane II hb, megane II sedan kullandı, sedanda 3-4 ayrı model değiştirdi, donanım ve motor olarak, HB benzinliydi, makyajlı megane I 1.4, makyajsızı 1.6 idi..bunlar arasından hangisi iyiydi diye sorarsan makyajlı megane 1.4 olmasına rağmen en güzeliydi, makyajsız megane I en sorunsuzuydu..ses izolasyonu konusunda megane II hb inanılmaz kötüydü, dizeli de çok gürültülü..zırt pırt saçma şeyler sorun veriyordu,burda söylendiği gibi elektronik aksamı sorunlu..dayım için corolla yerine megane daha mantıklı çünkü en çok 1 yıl kullandı bu araçları, 6 ay gibi bir sürede değiştirdiği de oluyor...dayım dediğim insan babamdan daha bile yakın benim gözümde ve zaten aynı bahçe içinde evimiz, komşuyuz, onun bindiği arabaları çooooooooook çok iyi biliyor ve gözlemleyebiliyorum, kullanıyorum vs..megane konusunda sana tek söyleyeceğim megane I, megane II den çook çok daha sorunsuz ve daha iyi bir araç olduğu..megane alıyorsan yıllarca kullanmayacaksın..kaç yıl kullanacağını düşün karar ver ona göre al, 10 yıl kullanırım diyorsan kesinlikle corolla yok 5 yıl bile diyorsan megane'dan uzak dur..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2009, 14:25:01 »
Buna benzer bir konu forumda daha önce tartışılmıştı. Hatta konuyu açan kişi megane alıp, kaçr gibi ayrılmıştı :rofl: Tekrardan Amerika'yı keşfetmeye gerek yok, her açıdan (görünüm, güvenlik, rahatlık, sorunsuzluk, mekanik aksam vs.) tabi ki Corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2009, 14:32:25 »
  Selam.
 Servis olarak her iki markada oldukça gelişmiş durumda.
 Söylediğin model Meganlarda seyahat konforu açısından daha çok direksiyon sisteminden şikayet ediliyor. Süngerimsi bir direksiyon olduğu söyleniyor.
 Corolla'da ise arka süspansiyon sisteminden genelde şikayet ediliyor. Yalnız bu şikayetler kesinlikle büyük boyutlu olarak algılanmasın. Bu birazda araçtan beklentiler ile ilgili.
 Yedek parça fiyatları aslında biribirine yakındır aynı kalite düzeyinde olanlar için.
 Her iki aracında yedek parçalarına erişmek kolaydır.
 İkinci elde her ikiside rahat gidebilecek düzeyde araçlardır.
 Megane iç hacim olarak kesinlikle daha geniş ancak cam yüzeylerin farklılığından dolayı verdiği his farklı olabilir. Ayrıca ben şahsen sürücü ve yolcuyu sarmayan araç içlerini sevmem. Boşluk hissi iyi değildir benim için.
 Genel anlamda Corolla kesinlikle daha az sorunlu bir araçtır. Tabi bu istatistikte donanım ve araç sayısınında etkisi vardır. Bunu göz ardı etmemek lazım.
 Güvenlik yönünden ikisi biribirine yakın araçlardır.
 Bazı noktalardaki detaylarda Hb. Meganların daha itinalı olduğunu duyuyorum.
 Her iki modelden de internette ya da çevrenizde rahatlıkla 200.000Km. leri geçmiş araçları görebilirsiniz. Tabi bu sırada kullanan kişilerin hassasiyetide önemlidir aracın durumu açısından.
 Bence araç fabrika çıkışında %100 hangi marka ise odur. Ancak sürücünün eline geçtikten sonra artık %50-70 arası o markadır artık. Gerisi birazda o sürücüdür o araç. Umarım anlatabilmişimdir.
 Bunun yanında bence araçlar artık 80ler ve 90 lardaki gibi saf bir marka araç değilleridir o kadar artık. Tabi bazı markalar dışında. Çünkü bir çok aksamlar tedarikçi firmalar tarafından sağlanmaktadır. AE92 ve 101 kasaların bu denli değerini korumasının başlıca sebebide budur bence. Hatta güncelleyip o kasaları tekrar üretseler bence alınacak yegane araçlardır yeni modellerine rağmen. !!!
 Bunların hepsi benim şahsi görüşlerim ve izlenimlerimdir. Sonuçta araç almak ve heleki ikinci elde birazda şans işidir. Umarım en hayırlısı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2009, 15:11:35 »
bence corolla meganeden çok üstün olarak tip olarakta daha ihtişamlı bir görüntüye sahip megane ile corolalyı hiç yan yana yakaladınızmı?ben yakaladım megane corollanın yanında sönük kalıyor.4 çamurluğu plastik olan ve iç kalitesi vasat olan bir arabanın yanında corollayı almamak bence büyük bir hata.vede toyota müşteri servisi her zaman renult müşteri servisinden müşterisini memnun etmiştir.

Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2009, 15:48:44 »
  Ya yinemi aynı muhabbet  >:(  >:(  >:(  >:( Sonu gelmeyecek bu karşılaştırmaların  >:(  >:( Bir arkadaş,geçen ki konuyu bulup buraya kopyalar mı rica etsem.Soruyu soran arkadaşımızda okur ve görür kimin ne olduğunu.Klavyelerinizi yormayın en azından.Gerçekten kabak tadı veriyor bu muhabbetler.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2009, 16:03:59 »
"her iki aracıda sıfır olarak değerlendirirsek hangisi daha iyidir ben meganeye bindim ses izolasyonu corollaya göre çok iyiydi birde şu var meganesi olana sorsam megane diyor corollası olana sorsam corolla diyor"

Sormasini bileceksin, eger ----- sahibine bende ------ alayimmi dersen evet al der
oyle denmesi normal, ama senin soracagin sorular su olmali
Su ana kadar ne tur sorunlar yasadin
Kac kere yolda kaldin
Kac kere servise gittin
Serviste ilgi alaka nasil
Kac para masraf ettin
İkinci elde fiyatlari nasil (ornegin 2005 modellerin fiyatlarina bak kim daha degerli )vb.

Simdi izlenimlerim sunlar
Bir kere toyota kullanicisi ile megane kullanicisi cok farkli
Toyotacilar araclarina inanilmaz iyi bakar
En ufak bir seyden bile huylanir, zaten bizim forumuda incelersen sikayetler o  kadar onemsizki (bize gore cok onemli tabii) benimkilerde dahil buna
Yani arabamizda en ufak bir ses bile duyduk mu hemen panige kapiliriz
Diger markalar da ki motor, sanziman, elektronik sorunlar, turbo sorunlari yolda kalmalar falan zaten toyota ta yok
sikayet varda toyota sorunlarina bakmistim bir de diger markanin
Bayagi bir ilgincti
Ayrica bildigim kadari ile sifir megane ve toyota arasinda fiyat farkida su an cok fazla
Yani corolla megane dan cok daha pahali