Gönderen Konu: Otomatik Cam Arızalandı - Kaldırmıyor. - çözüldü  (Okunma sayısı 51170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Otomatik Cam Arızalandı - Kaldırmıyor. - çözüldü
« : Ağustos 04, 2009, 10:33:13 »
Dün aksam çocuklarla şehir merkezinde bir mağazaya gittik, arabayı park ettim, araçtan çıkmak için hazırlanıyorduk, camları kaldırırken sol ön kapıdan çat diye bir ses geldi, etrafa baktım, birisi cama taş attı zannettim, kimseyi göremedim. Camın tam kaldırmadığını farkettim, tekrar kaldırma düğmesini kaldırdım ama nafile cam kalkmıyordu. İndirmeyi denedim indiriyor, ama kaldırmaya kalktığımda kaldırmıyor. Sanırım içeride bir yerler koptu.
Acaba hangi parça arıza yapmış olabilir. Muhtmelen masrafı ne kadar  çıkar acaba. bu aksam iş çıkışı elektirikçiye götüreceğim.

Ayrıca, kapıları kilitlediğimde camların da açık olanların otomatik kapanmasını istiyorum. bunun masrafı ne kadardır.
Brde,(çok olmuyorum değil mi :)) sol ön kapıdaki hoparlör patlak, onu de değiştireyim diyorum, ne marka ve özelllikte bir hoparlör tavsiye edersiniz.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

Otomatik Cam Arızalandı - Kaldırmıyor. - çözüldü
« : Ağustos 04, 2009, 10:33:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Cam Arızalandı - Kaldırmıyor.
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2009, 12:41:05 »
Kriko deniliyo sanırım o parçada bir kırık oluşmuştur. Ayrıca satılmıyo galiba. Ama belki tamir olabilir. Benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Komple orijinal çıkmasını 100 TL'ye almıştım ben.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2009, 13:32:54 »
akşam götüreceğim, sonucu burdan yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 04, 2009, 14:34:36 »
  Geçmiş olsun. Mühtemelen Erhan 'ın da söylediği gibi krikodur. Bunun yanında oto alarmcılardan o otomatik cam kaldırma modüllerini sorabilirsin hazır kapı iç döşemeleri açılmışken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 04, 2009, 14:37:39 »
kapı içleri açılmşken başka ne yapabiliriz ek olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2009, 14:40:49 »
izolasyon :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2009, 14:44:29 »
izolasyon :)
epydir ben de düşünüyorum bunu, lakin buralarda izolasyon malzemesi bulabilir miyim bilemiyorum..soracağım bakalım.

zaten dışarıdan gelen sesler konusunda malumunuz, rüzgar sesi, asfalt sesi,

izolasyon demişken, bir süre önce sanayide bir kaportacı ile tanıştım, araçlara (özellikle corolla lara) taban kısmına zivt atarak gelen asfalt sesini %50 oranında azalttıklarını söyledi, yaptıran var mı diye sordum, oldukça fazla corollaya yaptıklarını söyledi..
Ne diyorsunuz, bu zivtleme konusunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2009, 15:35:02 »
Camın kaldırma halatı plastik hortum içinde dolaşır o hortum kırılmıştır komple satılır yanılmıyorsam biraz masraflıdır gibime geliyor inşallah daha ucuz bir sorundur 
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 04, 2009, 16:06:18 »
öncelikle geçmiş olsun, sorunun çözümü aslında çok basit

iki iktimal var. her ikiside mekanik hareketli aksamlarla ilgili. elektrik aksamda problem yok; çünkü camı indirmede problem yok diyorsunuz. birincisi yukardaki arkadaşların da bahsettiği gibi kriko. eğer orijinali pahalı ise yeni almanıza gerek yok. bunun yapısı bir çeşit makas gibi. makasın mekezinden (yani birleşme yerinden yada vida yuvasından) kırılmış olabilir, yada daha iyi ihtimal sadece vidası düşmüştür. eğer kırılmışsa oksijen kaynağı ile kaynak yapılması yeterlidir. bunu yaptıktan sonra üzerindenki kaynak çapaklarını alıp paslanmaya karşı boya sürmeniz yeterli olacaktır. eğer kaynak olmayacak bir şekilde kırılmış ve aynı zamanda eğilmiş ise, bu sıradan bir demir parçası. aynı ölçülerde kestirip ve delik açtırarak sorunu halladebilirsiniz. (eğer malzeme seçim şansınız varsa SUS304 kod numaralı çeliği öneririm)

(emin değilim ancak corolla metal makas sistemi kullanıyor, eğer halat ise aynı zamanda motorun camı indirmemesi lazım. çünkü halat sistemi bir daire gibi, bir noktada problem varsa sistemi tamamı çalışmaz. eğer halat sistemi var ise, bunun tamiri metal makas sisteminden çok daha kolay) eğer makastan kaynaklanan bir problem ise yük tarafında çalışmaz (yani camı kaldırıyorken) ama ters yönde (yani camı indirirken) fazla problem yaratmaz. nedeni makasın üzerine yük bindiği zaman ağırlık merkezi ortalanamıyorsa, bir tarafı (camın ön yada arka tafaı; bu problem olan kola göre değişir) kadırırken, diğer taraf kapı direğine baskı uygulayıp sıkışacaktır. bu noktadan sonra motorun gücü yetmez (iyiki yetmiyor, alsi takdirde camı patlatır)

ikinci ihtimal ise ise biraz daha problemli, elektrik motorunun ucunda hareketi sağlayan dişli kırılmış olabilir. bu durumda;
1. orijinalini takabilirsiniz
2. pitch (iki dişli arasındaki mesafe) aynı olmak kaydıyla benzer bir dişli takabilirsiniz (aslından orijinal pitch'den daha büyük olmak kaydıyla, ufak farklar önemli değil, kafanız karışmasın diye daha detaya girmeyeceğim)
3. eğer orjinali pahalı ise herhangi bir CNC torna atölyesinde aynı dişliyi yaptırabilirsiniz

izalosyan ile ilgili kısım içinse; zift iyi bir uygulamadır ancak sprey yada fırca ile uygulama yolunu seçmeyin, çok fazla fark olmaz. bunun kerine kallıp ziftlerden kullanabilirsiniz (bunların kalınlığı fazla olduğu için izolasyonda kullanılabilecek en uygun maddelerden biridir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2009, 16:12:43 »
cama taş atıldığını düşündüğüme göre, muhtemelen metal bir parça kırılmış olabileceğini düşünüyorum. işin aslı bu akşam yada en geç yarın belli olacak. verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

izolasyonla ilgili olarak hiçbir detayı henüz bilmiyorum. Bahsettiğiniz kalıp zivti arkadaşa sorarım.
Verdiğiniz bilgilere göre bir uygulama yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 04, 2009, 16:53:52 »
cama taş atıldığını düşündüğüme göre, muhtemelen metal bir parça kırılmış olabileceğini düşünüyorum. işin aslı bu akşam yada en geç yarın belli olacak. verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

izolasyonla ilgili olarak hiçbir detayı henüz bilmiyorum. Bahsettiğiniz kalıp zivti arkadaşa sorarım.
Verdiğiniz bilgilere göre bir uygulama yaptıracağım.

önemli değil. umarım yardımcı olur
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 05, 2009, 08:11:19 »
Günaydın arkadaşlar,

Dün, aracımızı elektirikçiye götürdük, kapı açıldı, problem tahmin ettiğimiz gib kriko yada motordan çıkmadı. Camın iki vida ile tutturulduğu ve içerisinden motordan gelen bit telin geçtiği, bu telin üzerindeki bir topuzun bu parça içerisinde plastik bir kısıma hapsedildiği bir kısım var. Bu parçanın camdan tarafı yani yukarı kısmı kırılmış, daha önce de kırılmış bir ve o zamanki sahibi, bir kaç vida vs gibi şeylerle topuzu oraya sıkıştırmış. Bu parçanın yenisini burada bulamayacağımızdan usta iki tarafından matkap marifeti ile iki delik açtı, bu deliklerden demir tellerle 2-3 tur geçirerek, teldeki topuzu hareket etmeyecek şekilde sabitledi.
Bu parçanın çıkmasını bulabilirsem değiştirmeyi düşünüyorum.

Kapı açılmışken, patlak olan hoparlör de değişti. Jameson marka 16 lık, hoparlör takıldı. (20 TL) :huh:
Cam kaldırma modülünü sorduk, 80 TL dediler. Fiyatı nasıl sizce. Zaman kalırsa takarım dedi elektirikçi, bütün kapılara kablo çekmek lazımmış. (kendileri çok yoğun olduğundan bu tür işlerle ilgilenemiyor. |-\)

Sol arka cam aldığımdan beri çalışmıyordu, onuda kontrol etmeleri için aracı bıraktık, bugün bakacaklar.

Gitmişken elekirikçiyle, kapı içlerine bagaj ve tavan lambasına led uygulamasından bahsettim, getir bir boşlukta yapalım dedi. (Hemen ledleri sipariş edeyim.. :D)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Cam Arızalandı - Kaldırmıyor. - çözüldü
« Yanıtla #12 : Ağustos 06, 2009, 11:45:43 »
Geçmiş olsun :)
Bu arada kapıya 16'lık hoparlör nasıl sığıdı :wacko: Bizim kapılar 10'luk olması lazım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik Cam Arızalandı - Kaldırmıyor. - çözüldü
« Yanıtla #13 : Ağustos 06, 2009, 13:37:13 »
kalfa getirdi hoparlörü 16 lık dedi. iş bittiğinde parçacı ile de görüştüm, 16 lık dedi.
Sağ kapıdaki ile karşılaştırdığımda ciddi anlamda fark var.
Aracımda orjinal teybi var panasonic.

93 corolla gli
Günlerdir, internette corolla araba ilanlarına bakıyorum,
93 modelden yukarısında şunu gördüm, bütün 101 kasa corollaların kapı iç dizaynı düz ve kumanda düğmelerinin olduğu kısım, plastik bir aksam üzerinde yerleştirilmiş. bunun bendeki aracın kapı iç dizaynının genişlik açısından farklı olduğnu düşünüyorum.
o kadar araca baktım sadece 2 ad 93 model aracın(gli) kapı iç dizaynları benim aracmınki gibiydi. Yani, kumandanın olduğu yer, plastik aksam üzerinde değil de, döşeme kumaşı ile kaplamış bir dizaynı var.(4 cam otomatik bütün kapılar bu şekilde).Bu şekilde olması daha geniş dizayn edilmiş gibi geldi. Aynı şekilde hoparlörün olduğu kısma doğru biraz daha genişlediği görünüyor.
Sanırım bu nedenle 16 lık hoparlör rahatlıkla yerleşti.

biraz karışık oldu ama, konu ile ilgili daha bilgili olan arakdaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler.