Gönderen Konu: toyota aygo gümrük vergisi 2  (Okunma sayısı 3658 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
toyota aygo gümrük vergisi 2
« : Ağustos 04, 2009, 08:27:49 »
herkese merhaba öncelikle.daha öncede bir konu başlatmıştım ama sanırım pek yol yordam bilemedim   :huh: şimdi ben o durumu düzeltiyim kimseye de ayıp olmasın :) daha önce bir forum sitesine girmediğim için böyle oldu sanırım arkadaşlardan özür dilerim.ben 20 yaşındayım ve denizli pamukkale üniversitesinde öğrenciyim.ağustos sonu gibi almanyadan bir toyota aygo getirtmeyi düşünüyorum.gümrük vergisi olayı, türkiyeye girişte toyota servisinin aracın motor hacmi,silindir hacmi vs. gibi teknik özelliklerine bakıp bir fiyat çıkarmasıyla oluyormuş.bu verginin nekadar olduğunu öğrenmek istiyorum.bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

toyota aygo gümrük vergisi 2
« : Ağustos 04, 2009, 08:27:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota aygo gümrük vergisi 2
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2009, 10:05:16 »
Merhaba Rıdvan, kendini ayrıca Tanışma bölümü altında ayrı bir başlıkta tanıtabilir misin?

Gümrüğe ibraz edeceğin faturadaki tutar emsallerinin fiyatından düşük ise gümrüğün fiyat araştırması yapma olasılığı var. Bu sadece otomobil için değil her türlü üründe gerek ihracatta gerekse de ithalatta geçerli bir uygulamadır. Buna dikkat etmen ve faturayı örneğin 1.0 Toyota Yaris'in Türkiye giriş fiyatına yakın seviyede düzenletmen senin hayrına olacaktır. İthalat aşamasında, fatura, banka transfer yazısı, Sanayi Bakanlığı'ndan alınacak garanti belgesi ve gümrükçünün isteyeceği diğer belgeleri (vergi kimlik kartı, imza beynannamesi, vekaletname gibi) bulundurman gerekecek. Faturada araç ile ilgili detayların (motor no, şasi no, üretim yılı) mutlaka belirtilmesi lazım. Banka transfer yazısı yoksa % 3 KKDF ödemen gerekir. Ayrıca ithalatı Avrupa Birliği'nden yapıyor olsan da, A.TR ya da EUR1 denen dolaşım sertifikasını ibraz edemezsen gümrük vergisi de ödemek zorunda kalırsın. Oranını bilmiyorum ama % 5 ile % 10 arasında bir rakam olması lazım. Elini çabuk tutup da 30 Eylül'den önce ithalatı yapabilirsen % 27 olan yarı indirimli ÖTV oranından faydalanabilirsin :) KDV nasıl hesaplanacak dersen onu da izah edeyim. Aracı yerinde teslim şekliyle aldıysan ve nakliye sana aitse, nakliye faturasını da ibraz etmen gerekecek. Nakliye dahil aldıysan ve bu faturada CIF ... (... yazan yere malın nihayi teslim yeri yazılacak, örneğin İstanbul gibi) şeklinde belirtildiyse sorun yok, fatura yeterli. Buna göre, fatura bedeli + varsa nakliye faturası bedeli + ÖTV + eğer ödenmişse Gümrük Vergisi + KDV tahsil edilmeyen diğer gümrükleme masrafları toplanarak KDV matrahı hesaplanır. % 18 KDV beyanname tarihindeki merkez bankası döviz alış kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilir. Böylelikle araç ithal edilir ve keyifle binilir :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2009, 10:15:03 »
şiir gibi anlatmışsın vallahi, helal.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2009, 10:18:34 »
şiir gibi anlatmışsın vallahi, helal.
Eyvallah Soner hocam :)
Folgsamkeit macht frei...