Gönderen Konu: Dizel motorda acemiyim  (Okunma sayısı 2324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Dizel motorda acemiyim
« : Ağustos 03, 2009, 15:28:18 »
yarın nasipse 2006 toyota corolla d4d me kavuşacağım.Allah herkese daha iyisini nasip etsin.
Benim isteğim ben hiç dizel motor kullanmadım.hep benzinli-lpgli araçlarım oldu.Dizel motorda özelliklede bu araç için kullnım,çalıştırma, motor vb durumlar için dikkat etmem gereken özellkler nelerdir.
evet tavsiyelerinizi bekliyorum.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Toyota Club Türkiye

Dizel motorda acemiyim
« : Ağustos 03, 2009, 15:28:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel motorda acemiyim
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2009, 15:38:51 »
Normal bir araçtan pek farkı kalmadı yeni nesil dizel araçların.
devir aralığı daha duşuk oldugundan  vites degisimlerini  2000-2500 devir aralıgında yapmanız yakıt tuketimi acısından faydalı olacaktır.
euro dizel yakıttan şaşmayın. bakımlarını duzeli yaptırın , cok uzun sure sorunsuz kullanırsınız.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2009, 15:48:24 »
Normal bir araçtan pek farkı kalmadı yeni nesil dizel araçların.
devir aralığı daha duşuk oldugundan  vites degisimlerini  2000-2500 devir aralıgında yapmanız yakıt tuketimi acısından faydalı olacaktır.
euro dizel yakıttan şaşmayın. bakımlarını duzeli yaptırın , cok uzun sure sorunsuz kullanırsınız.

+1 Başka da bir şey söylemeye gerek yok herhalde :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2009, 15:57:20 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Hacı Bey. Aşağıdaki başlığa göz atmanızı tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/0-km-dizel-aracin-motoru-nasil-acilir/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2009, 18:10:55 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Hacı Bey. Aşağıdaki başlığa göz atmanızı tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/0-km-dizel-aracin-motoru-nasil-acilir/
verilen linki okudum ve faydalandım.teşekkürler.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2009, 19:47:19 »
dizel motoru pek hırpalamamak gerekir filtrelerini yagını zamaninda değiştirmeli yakıtı mümkün olduğunca aynı yerden almanız tavsiye olunur bunları yaptığınız müddetçe aracınızın geçmişide temizse sorunsun binersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2009, 16:00:03 »
şenol bey hayırlı olsun. allah kazadan saklasın. ben şu an micra 1.2 benzinli kullanıyorum fakat 2006 corolla d4d ile değiştirmeyi düşünüyorum. izlenimleriniz neler daha önceki arabanız neydi. corollayı kaça aldınız. (biraz fazla oldum galiba.) ayrıntılı şekilde paylaşırsanız memnun olurum. diğer arkadaşlarda yazabilir bana fikir vermek açısından. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2009, 16:32:12 »
  Selam Bora bey.
 Profil bilgilerinizi doldurabilir ve kendinizi Tanışma bölümünde tanıtabilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2009, 17:59:45 »
arabayı kapatmadan önce rölantide çalışması 30-40 saniye.ilk çalıştığında da aynı şey geçerli sadece dızeli düşünmeyelim turbomuza sahip çıkalım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #9 : Ağustos 14, 2009, 18:58:52 »
Şimdiden Hayırlı Olsun Allah Kazasız Belasız Kullanmayı Nasip Eylesin.Bilindiği Gibi Dizel Motor İle Benzinli Motorlar Arasında Oldukça Fark Vardır.Aldığında Da Zaten Göreceksin.Dizel Araçların Kalbi Turbosudur.Turbo Olmadan Pek De Bi İşe Yaramaz.Bu Turbonun Da En Kötü Yanı Gecikme Sorundur Gaza Basdıgın Gibi Benzinli Motorda Oldugu Gibi Bi İvmeyi Hemen Hissedemezsin Ancak Aradan 2-3 Sn Gectikten Sonra Arac Sana Gercek İvmelenmeyi Gösterecektir.Bu Gecikme Bazen Utanc Verici Oluyo  :wacko:.Örneğin Bayır Yukarı Kalkacaksan Gazı Önceden Verip Yarım Debriyajla Kalkman Lazım Yoksa Araba Bayılıyor Bazen Stop Bile Ediyor.Mesala Hızlı Kalkış Yapacaksan da Aynı Sey Gecerli İlk Önce Gazı Verip Turbonun Devreye Girmesini Sağlamalısın.Bunun Gibi Ufak Tefek Alıskanlıklar Kazanman Gerekiyor.Ama Gercekten Dizel Araba Sürmesi Başka Keyif Verir İnsana Turbo Devreye Girdikten Sonra Tatlı Bir İvmelenmeyle Oradan Uzaklaşırsın.En Güzel Yanı Da Sık Vites Değiştime Sorunu Ortadan Kalkar Özellikle Corolla'Nın Dizelinde Ki Tork Cok Güzel Bi Arada Kesintisiz Olarak Kendini Gösteriyor(1800-3000 195 Nm).Tecrubelerimle Sana Yardımcı Olmaya Calıstım Yararlı Olduysam Ne Mutlu Bana.Güle Güle Kullan.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AUTOLGA
« Yanıtla #10 : Ağustos 14, 2009, 19:27:32 »
Peki turboya en çok zarar veren şeyler nelerdir?
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 15, 2009, 00:32:33 »
Şimdiden Hayırlı Olsun Allah Kazasız Belasız Kullanmayı Nasip Eylesin.Bilindiği Gibi Dizel Motor İle Benzinli Motorlar Arasında Oldukça Frk Vardır.Aldığında Da Zaten Göreceksin.Dizel Araçların Kalbi Turbosudur.Turbo Olmadan Pek De Bi İşe Yaramaz.Bu Turbonun Da En Kötü Yanı Gecikme Sorundur Gaza Basdıgın Gibi Benzinli Motorda Oldugu Gibi Bi İvmeyi Hemen Hissedemessin Ancak Ardan 2-3 Sn Gectikten Sonra Arac Sana Gercek İvmelenmeyi Gösterecektir.Bu Gecikme Bazen Utanc Verici Oluyo  :wacko:.Öregin Bayır Yukarı Kalkacaksan Gazı Önceden Verip Yaım Debriyjla Kalkman Lazım Yok Araba Bayılıyo Bazen Stop Bile Ediyo.Mesala Hızlı Kalkıs Yapcaksan da Aynı Sey Gecerli İlk Önce Gazı Verip Turbonun Devreye Girmesini Sağlamalısın.Bunun Gibi Ufak Tefak Alıskanlıklar Kazaman Gerekyo.Ama Gercekten Dizel Araba Sürmesi Başka Keyif Verir İnsana Turbo Devreye Girdikten Sonra Tatlı Bi İvmelenmyle Ordan Uzaklasırsın.En Güzel Yanı Da Sık Vites Değiştime Sorunu Ortadan Kalkar Özellikle Corolla Nın Dizelinde Ki Tor Cok Güzel Bi Arda Kesitisiz Olarak Kendini Gösteriyor(1800-3000 195 Nm).Tecrubelerimle Sana Yardımcı Olmaya Calıstım Yararlı Olduysam Ne Mutlu Bana.Güle Güle Kullan.

Serkan tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler ama Türkçe imla kurallarına hiç dikkat etmemişsin. Yazdıklarını okurken yoruldum. Değiştir sekmesini tıklayıp düzeltebilirsen çok memnun oluruz :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #12 : Ağustos 15, 2009, 01:01:30 »
inşallah kazasız belasız binersiniz.çok fazla bişeyi yok aslında ama muhakkak euro dizel kullanın hem daha seri hem daha ince bi yakıt.bi kontagı ilk açtıgınızda göstergelerin sönmesini beklerseniz iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2009, 14:42:34 »
Tamam Hakkı Abi Düzelttim Yanlışları Klavye Çok Kötü O Yüzden Eziyet Cekiyorum Yazarken.
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #14 : Ağustos 15, 2009, 14:54:05 »
Turboya En Çok Zarar Veren Durumlar Araç Uzun Süre Yüksek Hızlarda Kullanılmışsa Veya Motor Zorlanmışsa Araç Stop Edilmeden Önce En Az Bir Dk Boyunca Rolantide Bekletilmesi Lazım.Bunun Nedeni Nedir Diye Sorarsan Turbonun İçinde Parçalar Arasında Yag Vardır.Burdaki Yağda Motorun Yaglama Sistemi İle Gerçekleşir.Yani Devir Artıkça Yaglama Da Hızlanır.Eger Araç Rolantide Çalıstırılmadan Stop Edilirse Turboda Ki Yag Zamanla Parcalar Uzerine Yapısır Ve Yağ Özelliğii Kaybeder.Bu Da İstenmeyen Bi Durum Olur.Bu Yuzden Belirli Bi Müddet Rolantide Araç Çalıstırılmalıdır.
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2009, 17:21:37 »
dizel aracınıza yapabileceğiniz en büyük iyilikler kükürtsüz kaliteli yakıt kullanmak, hava filtresini temiz tutmak ve mümkün olduğunca stop etmeden en az 20-30 saniye rolantide çalıştırmanız olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ağustos 19, 2009, 16:13:20 »
Merhabalar,

Klübe bugün üye oldum. Geçen hafta 2006 model Corolla Terra HB dizel MMT alma kısmet oldu. Almadan önce internette bir çok yazı okudum. Artısıyla eksisiyle bu aracı almanın iyi olacağına karar verdim. Araç kazasız, hiç kaporta-boya işlemi görmemiş. Tek canımı sıkan km.siydi (110.000km). Ancak Toyota için bu km.nin bile çok sorun olmadığı söylendi hep. Almadan yetkili serviste 2.el check-up yaptırdım. 3-4 saat kaporta ve mekanik incelendi. Sadece şanzıman yağı ve fren balataları yenilensin dendi.

Ama aracı aldıktan sonra (ki henüz 1 hafta olmadı), ilk çalıştırmada sorun yaşıyorum. Arabam ilk marşta çalışıyor, 3-4 saniye sonra stop ediyor. Ardından 2 kez marşa basmama rağmen çalışmıyor. 3.denemede uzun bir marşın ardından çalışıyor ve bir daha stop etmiyor. Bunu her sefereinde yapmıyor ama sabahları ve gün içinde 3 çalıştırmadan birinde yapıyor.
Servise götüreceğim zaten arabayı fren balataları için ancak daha önce aranızda böyle bir sorunla daha önce karşılaşan, duyan ve çözümünü bilen arkadaşlar var mıdiye sormak istedim. Umarım önemli veya kronik bir arıza değildir çünkü aracı çok sevdim.
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2009, 19:33:37 »
  Selam.
 Profilinizdeki Yaş bilginizide doldurmanız mümkün mü?

Aracınız çalıştıktan sonra her hangi bir sorun yaratıyor mu?
 Hiç enjektörler temizlendi mi?
 Kontağı tam çevirmeden gösterge ışıklarının (uyarı, kontrol) sönmesini bekliyormusunuz?
 Yakıt filtresi en son ne zaman değişti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2009, 09:22:02 »

Araç çalıştıktan sonra herhangibir problem çıkartmıyor.
Araç 80.000km bakımına kadar düzenli olarak yetkili servise gitmiş, kayıtları mevcut. Önemli bir arızası yok. Daha sonra kayıt görünmüyor, dışarıda bakım yapılmış. En son 5000 km önce yağ, yağ ve hava filtreleri değişmiş dışarda. Başka bilgim yok. Yakında 110.000km bakımına götüreceğim.
Marşa basmadan ışıkların sönmesini bekliyorum.

Dün aracı aldığım kişiye uğradım. Zaten arayıp sormuştum, o da ustasına sormuş. Mazot pompasına birkaç kez bas, öyle bir dene yarın sabah dedi. Yakıttan veya filtredendir dedi. Çok çok pompa geriye kaçırma yapıyordur, o da önemli bir arıza değil, giderilir korkma dediler. Yarın sabah çalıştırmadan deneyeceğim.

Bu arada hangi marka yakıtı önerirsiniz? Hatta hangi istasyon? ben Göztepe'de oturuyorum.
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT