0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Debriyaj ile direksiyon arasına takılan kilitlerin bir şekilde çıkarılabildiklerini duydum. Bir arkadaşım sadece direksiyona takılan ve direksiyonun dönmesini engelleyen (uzun bir kol belli bir açıdan sonra cama dayanıyor. Döndürmek için camı kırması gerek) bir kilit aldığını söylemişti. Ben her ikisini de kullanmadığım için yorum yapmayacağım, alternatif belrtmek istedim.[/quote]Debriyaj Direksiyon kilidini tercih ederim.. diğer bahsettiğin, cam kırılması, cama dayanma, biraz bana vahşi ve hasarkâr geldi bilmiyorum yanii....Bu arada türkçemize yeni bir kelime kazandırdım hasarkâr ehe değerimi bilin bak toyotacı kardeşler...
hasarkâr [/quote]
Vahşi ve hasarkar olabilir ama bence diğerinden daha güvenli bir yöntem. Cam kırılsa bu defa o kol koltuğa dayanacağından yine direksiyonu çeviremeyecek. Yine de tercih senin ...[/quote]günal baba bizim maganda hırsızlarımızın direksiyonu çeviremiceğinimi düşünüyorsun şimdi yani çok haksızlık ediyorsun bence... hem türk zekası var hem azim var eee eksik varmı başka bence o direksiyon bir şekilde döner dönmeliiii !!!! ehehe aracı çalmaktan vazgeçer bizim hırsız efendi sadece direksiyonu çevirip kırayım hırsımı alayım der ehehe biz buna sadizm diyoruz tam türk usulu iyi başla kötü bitir...
günal baba bizim maganda hırsızlarımızın direksiyonu çeviremiceğinimi düşünüyorsun şimdi yani çok haksızlık ediyorsun bence... hem türk zekası var hem azim var eee eksik varmı başka bence o direksiyon bir şekilde döner dönmeliiii !!!! ehehe aracı çalmaktan vazgeçer bizim hırsız efendi sadece direksiyonu çevirip kırayım hırsımı alayım der ehehe biz buna sadizm diyoruz tam türk usulu iyi başla kötü bitir...[/quote]O zaman kapıları açık bırakalım hocam. Sonuçta hırsız (lar) çekici veya vinç ile gelip, her türlü güvenlik önlemi alınmış olan arabayı da kaldırırlar. Bunun sonu yok yani ... Efe : Dediğin doğru, ancak direksiyon sert bir şekilde sağa veya sola çevrilince o direksiyon kilidi de kırılabiliyormuş.
en iyi si gizli kontak.hem ucuz bıldıgım kadarıyla ben kullanıyorum memnum...[/quote]hmmm demek gizli kontak kullanıyorsun tamam notumu aldım...