Gönderen Konu: Mersin'de ki trafik kazası :(  (Okunma sayısı 4486 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Mersin'de ki trafik kazası :(
« : Temmuz 31, 2009, 03:19:23 »
Mersin'de trafik kazası: 9 ölü  :(

DHA 30 Temmuz 2009

Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, Tarsus Adana Gaziantep (TAG) otoyolunun Mersin'in Tarsus İlçesi'ne 9 kilometre uzaklıktaki bağlı Damlama Mevkii'nde meydana geldi.

Pozantı'dan Adana'ya giden 57 DF 767 ve 33 NZ 404 plakalı iki otomobil önlerindeki sürücüleri henüz belirlenemeyen 38 FS 013 ve 38 ST 340 plakalı kamyonlara arkadan çarptı.

Kazada 57 plakalı otomobildeki 5, 33 plakalı otomobildeki 4 kişi hayatlarını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Yaralanan 1 kişi Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Soruşturma ve kimlik belirleme çalışmalarına devam ediliyor.

Olay sabah olmuş galiba, daha şimdi internette gördüm, gece gece içim burkuldu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.

ÖLÜM NOKTALARI
Türkiye'de her gün onlarca insanın yaşamını yitirdiği, trafik kazalarının en çok meydana geldiği yerler olarak bilinen, 'Kaza Kara Noktaları'nın yol haritasında Damlama Mevkii de yerini alıyor. Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri, yol yapım hatası, bakımsızlık gibi nedenler yüzünden kaza türünün yoğunlaştığı noktalar olarak tanımlanan 'Kara Nokta' sayısının, Türkiye genelinde 608 olduğunu bildiriyor.
Her 100 araç başına ortalama 60 ölümün düştüğü Türkiye'de 'Kaza Kara Noktaları'ndaki riski en aza indirmek için çalışmalar sürdürülürken 608 kara noktadan 31'inde hız denetimi ile riskin ortadan kaldırılabileceği kaydediliyor. Karayollarında yapım hatası ve altyapı yetersizliğinden kaynaklanan ve sürücülerin daha dikkatli olması istenen yerlerden bazıları şunlar:
* İzmir-Ankara Karayolu: Ambarlar Kavşağı, Belkahve civarı, Kemalpaşa Kavşağı, Sütçüler Mevkii, Armutlu Köprüsü civarı
* İzmir-Aydın Karayolu: Kısıkköy Kavşağı, Ayrancılar Beldesi, Pranga Mevkii, Çamlık Mevkii
* Denizli Kumkısık rampası, Akhan Köprüsü ve Tavas Rampası
* Afyon-Sandıklı, Burdur-Çeltikçi, Kumluca-Antalya, Manavgat-Antalya yolları
* Pozantı-Tarsus, Soğukpınar, Vali Çeşmesi, Damlama, Çamalan ve Sarıışık mevkii
* Hendek-Düzce, İzmit-Karamürsel-Yalova Yolu, Bolu Dağı geçidi, Gerede Kurşunlu Karayolu, Dilovası rampası
* Karacabey-Bandırma-Edincik ve Gemlik-Bursa yolu
İstanbul sınırlarında yer alan ölüm noktaları ise şöyle:
Büyükdere Caddesi, Piyalepaşa Bulvarı, Dolmabahçe Caddesi, Göztepe-Suadiye-Bostancı sahil yolu, Pangaltı Cumhuriyet Caddesi, D-100 Fidanlık Mevkii, D-100 Kozyatağı-Harem arası, D-100 Çobançeşme Mahallesi Küçükçekmece-Varyant arası, Halaskargazi Caddesi, Bağdat Caddesi, Altunizade köprüaltı.
                                                                                                                                                                                                  Alıntıdır.

Dipnot : Resimlerden etkilenebilecek üyelerimiz varsa kaldırabilirim

SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

Mersin'de ki trafik kazası :(
« : Temmuz 31, 2009, 03:19:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Mersin'de ki trafik kazası :(
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2009, 03:28:09 »
Allah rahmet eylesinn.. Allah ölümünde hayırlısını versin çok zor...

Da da daaa benim kavrayamadığım nokta ikiside aynı istikametteve önlerindeki kamyonlara çarpıyorlar kamyonların ikiside aynı ŞEHİR plaka koduna sahip...

Kaza nasıl oldu aşırı merak içerisindeyim...
Çünkü resimlerde kamyonlar yok  kaçtılar mı :wacko: kaçtılarsa plakaları nasıl alındı :wacko: Kamyonlar yanyana giderken birbirleri ile mi konusuyorlardı :wacko: Birden ani fren mi yaptılarda bu olay oldu vallahi bişi anlamadım :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2009, 03:41:07 »
O olayı bende çözemedim ama başka bir sitede ki abimizin yazdıklarını buraya kopyalıyorum.

Aranızda Damlama Mevkii'ni geçen vardır ve nasıl bir yer olduğunu biliyorlar diye düşünüyorum. Bilmeyenler için. TEM Otoyolunun Toros Dağlarının en tepe noktası olan Tekir Tepesinden Tarsus Yol Bağlantısına kadar olan yaklaşık 40 km'lik yolun yine yaklaşık 30 kilometresini boşta inebilirsiniz. Damlama Mevkii tam 10 km'lik SERT BİR İNİŞ'ten oluşuyor, ama sadece iniş değil, viraj da var, önce SOLA dönen çok sert bir viraj ve akabinde, hiçbir düzlük olmadan sağa kıvrılan bir viraj var.Zaten yolun tehlikeli olduğunu viraj öncesindeki lastik izlerinden anlayabiliyorsunuz.Yol resmen kararmış fren izlerinden dolayı, sağda solda bariyerler tahrip olmuş....

Boşta gidip saatte 130-140 km/h hızla aracı zaptetmek imkansızdır. Motor freni ile gitseniz çok rahat ve sorunsuz inebilirsiniz, ancak benzinden tasarruf yapıp bir de yüklü bir aracın daha da hızlanacağını unutanlar rampaları YAVAŞ İNEN ve YAVAŞ ÇIKAN kamyonların birbirlerini sollarken orta şeridi işgal ettiğini unutarak veya bilmeyerek kendisi yüksek hızla rampadan aşağıya inerken önündeki kamyon düşük bir hızla inmektedir ve 100 metreden ötesi görünmeyen Damlama Mevkiinde bu kadar hızlı giden bir aracı sıkışık kamyon/otobüs/otomobil trafiğinde durdurmak imkansızdır.

Edit : Resim ekleme

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2009, 04:12:10 »
Ooof ooff gece gece ölünün arkasındanda konuşulmazda böyle olduysa eğer... Hadi soldaki "muhterem aks kafasi" kapatmıış 130-140 gidiyor sağdaki nereye gidiyor o şeritte !!! Aman neyse gece gece cinlerim tepeme geldi yine Allah rahmet eylesin yapıcak birşey yok... Allah kalanlara sabır versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2009, 08:21:38 »
  Alperen, dün bende haberlerden takip etmiştim durumu. Sadece 4 yaşında bir çocuk kurtulmuş.
 Bence fotoğraflar ilk başta insanın içini burksa bile burada olması diğer sürücü arkadaşlar için yararlı bile olabilir. Hatta bununla ilgili bir konuda açmıştık zamanında ve fotoğraflar ile desteklemiştik. Bu kazada da farkında iseniz özellikle kaza yapan araçlardan tekinde eğer arka koltuktakiler emniyet kemeri kullansa idi (muhtemelen kullanmıyorlardı) daha üzüntü gerçekleşebilirdi kanısındayım. Arka koltukta da emniyet kemeri kullanımının gerçekten çok büyük faydası var.

[http://www.break.com/usercontent/2008/10/Think-Always-Wear-a-Seatbelt-581628.html]
Parantezin içini kopyalayınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2009, 08:50:45 »
O yoldan sayısız kez geçmiş biri olarak kazanın büyük ihtimalle Alperen arkadaşımızın yapmış olduğu alıntıda belirtilen nedenlerle gerçekleşmiş olduğunu düşünüyorum. Virajı rahat alabilmek için içten girdiyse önüne aniden çıkan kamyona arkadan çarpmış olabilir. O arada kazayı gören bir kamyon orta şeritte yavaşladıysa, arkadan hızla gelen diğer araç da ona çarpmıştır muhtemelen. Maalesef özellikle yaz sezonunda otobanın Adana-Pozantı arası kamyon trafiği yüzünden çok tehlikeli olabiliyor. Damlama denilen bu yerin rampası da çok tehlikeli arkadaşlar. Rampa oldukça dik olduğu için en sağ şeritten 10 km/h hızla giden kamyonu, orta şeritten 15/km/h hızla sollamaya çalışan saygideğer(!) kamyoncular bu çok virajlı yolda orta şeritten gelen araçları ne kadar büyük bir tehlikeye attıklarının farkında bile değiller. Zaten kamyoncular yüzünden ben artık otobanın bu bölümünde hem inişte, hem de çıkışta, çoğu zaman hız kurallarına (rampa çıkarken hız sınırını ihlal etmeniz zaten biraz zor) ve arkadan gelen araçların selektörlerine aldırmadan, yolu çok iyi bildiğim için tehlikeli noktalarda en sol şeritten gidiyorum ve virajları kesinlikle içten almıyorum. Hız ve trafik kuralları konusunda ne kadar duyarlı olduğumu biliyorsunuz ama inanın bu şekilde kullanmak çok daha güvenli maalesef :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2009, 10:15:53 »
bende merisinli olduğum için bu yollardan çok geçiyorum çok üzüldüm gerçekten :( allah rahmet eylesin böyle şeyleri görünce daha sakin kullanmaya başlıyorum arabayı
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2009, 10:28:44 »
  Çok pis bir kaza olmuş.Acaba araçlar yarışıyorlarmıydı.Olabilirde yani.Polo ve Corolla'da arkada oturanlar Hakan abininde dediği gibi kemerleri takılı olsaydı belki zaiyat daha az olabilirdi.Her iki arabanında orta direkten sonrası sağlam duruyor
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2009, 12:16:35 »
  Ölenlere allah rahmet eylesin. Yakınlarına da allah sabır versin. Ne zaman ne olacağı kestirilse zaten bunlar olmaz. En iyisi bu konularda hiç yorum yapmamak ve tedbiri elden bırakmamak.O an için  ben olsaydım şöyle yapardım, ben olsaydım böyle yapardım demek sözden öteye gitmeyen düşünceler olarak görüyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2009, 12:29:09 »
Allah ölenlere rahmet eylesin, yaralılara en kısa zamanda acil şifalar diliyorum. :( :( :( Trafikte lütfen biraz daha dikkat, "bana bir şey olmaz, ben iyi şoförüm" anlayışını bırakalım. Biz ne kadar iyi olursak olalım, karşımızdakinin de insan olduğunu, hata yapabileceğini aklımızdan çıkarmadan hareket edelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2009, 15:19:01 »
Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, :( yakınlarına sabır versin. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum  :(

Çok üzüldüm, lütfen çok dikkatli olalım trafikte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2009, 15:26:54 »
Çok garip oldum yahu .. Allah rahmet eylesin
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 31, 2009, 20:25:15 »
Allah rahmet eylesin.
Belki yeri değil ve kazanın oluş şeklini görmedik ama efsane daha sağlam kalmış.
Diğer araç nedir Polo'mu acaba.Ben çözemedim.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2009, 21:17:15 »
Allah rahmet eylesin.
Belki yeri değil ve kazanın oluş şeklini görmedik ama efsane daha sağlam kalmış.
1998 Polo Classic

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2009, 21:17:41 »
Allah rahmet eylesin.
Diğer araç Vw Polo, Erhan Abi.Polo'da 5, Corolla'da 4 kişi hayatını kaybetmiş.Ayrıca 4 yaşında ki çocuk Corolla'dan yaralı olarak çıkarılmış.

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2009, 21:21:28 »
Corollanın aynasında eşarp  var. Bu  araçlar  bir  düğünden  dönüyorlardı  galiba. Diğer araçta 1998-2000  civarı  polo classic  galiba.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2009, 21:24:26 »
  Corolla'da nasıl bir çarpma olduysa ön koltukların arkasına bakarsanız eğer patlamış.Ve fotoğraflara detaylı bakarsanız eğer kemerler takılı değilmiş.Takılı olsaymış öyle insanı öldürebilecek bir hasar söz konusu değil.Corolla düğüne gidiyor yada geliyor gibi bir durumda.Her iki aynasında da eşarp bağlı..Yazık oldu hepsine.Pisi pisine öldüler gibi.Allah rahmet eylesin,yakınlarınada dayanma gücü versin.Kolay değil o kadar kişiyi anda kaybetmek....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2009, 21:42:41 »
   Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Çok kötü bir olay, bu yolda olan kazalardan basına yansıyanlarından sadece biri, gerçekten tarsus-pozantı arası hem gidiş hem de geliş yönünde tehlikeli, çok dik rampalar ve sert virajlar var(Tekir inişi özellikle), birde kamyoncular eklenince...
Fotoğraflarda bir şey dikkatimi çekti corolla en sol şeritte, yani en sol şeritte bir kamyon !? Bu yolu haftada 2 kere giden biri olarak en büyük sıkıntının birbirini sollamak için can atan idiotik kamyon şöförleri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 01, 2009, 11:30:57 »
Allah rahmet eylesin. Toprakları bol olsun. Yakınlarına sabır dilemekten başka bişey gelmez elimizden.

Polo daha çok kırıma uğramış arka kısımda tavan ezilmesi var. Muhtemelen Polonun arkadan vurduğu kamyon yüksek bir kasaya yada dorseye sahipti. Corolla da ise ön cam direklerinde kalmış. Lastiklere kadar girmiş orda kalmış. Sizlerinde dediği gibi arka da kemer kullanılsaydı corollanın arka koltuklarındakiler şu anda yaşıyor olabilirlerdi. Arka koltuklara kadar uzanan bir deformasyon yok. Yaşam alanında fazla bir kayıp yok.

Ne yazsak da bişey değişmiycek. Önemli olan bu gördüğümüz olaydan ders almak.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 01, 2009, 11:56:05 »
Kemer cok onemli; lutfen kemerinizi takmayi unutmayin. Sahte tokaklar vs azraili kandiramaz.   Bu arada bosta gitmek cok tehlikeli ve daha cok benzin sarfyatida yaratiyor. Benzinden kar etmek icin yapiyorlar ama yanlis.

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante