Gönderen Konu: Hidroliğim sorunlu mu?  (Okunma sayısı 1133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Hidroliğim sorunlu mu?
« : Temmuz 31, 2009, 02:24:20 »
arkadaşalr geçen gün amcamın honda civic es7 yerine yeleştirirken bir şey farkettim.direksiyonu acayip hafif tüy gibi sağa sola acayip hafif dönüyor insan parmakları ile döndürüyor.fakat benim direksiyon acayip sert.aslında bana normal geldi astramızdada aynı şekilde sert fakat amcamın bir önceki arabasında hyundaı accent aynı şekilde çok hafifti.acaba bu sadece benim arabamdamı var.Yoksa benim arabanın kasasındakilerin hepsimi böyle.(hidrolik ve ayarlanabilir direksiyon var)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

Hidroliğim sorunlu mu?
« : Temmuz 31, 2009, 02:24:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Hidroliğim sorunlu mu?
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2009, 08:56:48 »
  Lastik havaları ve tipleri ile rot ayarları bile direksiyonun sertliğinde etkilidir. Tabi hidroliğede bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2009, 09:10:36 »
Toyotalar'ın direksiyonları ortalamaya göre biraz daha sert sanırım genel olarak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2009, 09:56:15 »
Geçenlerde VW jetta kullandım ilk izlenimim, direksiyon hafifliği ve müzik tesisatı oldu. Gerçi çok hafif olması güvenlik anlamında risk oluşturur diye düşünüyorum. En ufak bir bilek hareketiyle hatta hapşururken bile vücudun sarsılmasıyla direksiyon tepki veriyor ve araç geziyor. Gaz pedalı bile çok hafif, yollardaki kasislerden geçerken ya da çukura düşerken ayak bileğinizin sallanmasıyla gaz pedalına istem dışı basınç yapıp ara gazlar veriyor tüketimi artırıyorsunuz.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2009, 10:08:43 »
Farklı marka çok araç kullanmadım ama kendi aracımdaki pedalların ve direksiyonun sertliğinin ideale yakın olduğunu düşünüyorum. Ne kullanıcısını yoracak kadar sert, ne de kullanıcısının istem dışı hareketlerinden kolayca etkilenecek kadar yumuşak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2009, 11:18:03 »
Toyotamın debriyajı sert gaz pedalı sert direksiyonu sert sinyal kolu serrt benide sert yaptı deyuzz. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 31, 2009, 11:51:50 »
Toyotamın debriyajı sert gaz pedalı sert direksiyonu sert sinyal kolu serrt benide sert yaptı deyuzz. :D

Tolga hocam naptın bu kadar, herşey sert oldu, traktöre çevirdin bizim toyotaları :D

Katılmıyorum size, Hakkı Hocamın dediği gibi ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması kullanımda ayar ve kontrolde çok önemli bence.. çok sert çok zor olacaktır, çok yumuşak hissedilmez olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2009, 15:13:09 »
ne çok sert nede çok hafifte honda ve hyundaı çok yumuşak direksiyonları tek elle dönüyor
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif