Gönderen Konu: Ankarada expertiz raporu için tavsiye  (Okunma sayısı 5210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ankarada expertiz raporu için tavsiye
« : Temmuz 29, 2009, 19:34:28 »
Nasipse yarın 2006 corolla dizel alacağım.pazarlığını yaptık.değişen-boya yok.bugün sadece km kontrolü yaptırdım.ufak bir oynama yapılmış ama servise her 10 bin de girmiş.en sonda bu ocakta girmiş.
sorum şu:yarın arabayı kaporta-motor vb kontrolü yaptıracağım.satıcı her konuda garanti verdi ve Compütest diye bir yer olduğunu ısrarla tavsiye ediyor.A dan Z ye rapor verdiğini söyledi.fakat ben o ısrar edince huylandım.bu yer konusunda bilgisi tecrübesi olan var mı. satıcı galericidir.
yetkli servis 120 tl istiyor.
Eğer özel servise gidersem özellikle nelere dikkat etmeliyim.
evet tavsiyeleri bekliyorum.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Toyota Club Türkiye

Ankarada expertiz raporu için tavsiye
« : Temmuz 29, 2009, 19:34:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankarada expertiz raporu için tavsiye
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2009, 20:00:41 »
   Yetkili servis 120 TL+çok nokta kontrolü yapar.Biraz pahalı olsada en sağlıklısı bu.Bunu dışınde Erciyes işyerleri sitesinde A-City'nin yan tarafında "Erkayalar Bosch Servis" var.Computest'ten daha yeni ve son teknoloji makinaları var.Oradan tüm kontrolleri 50 TL karşılığında yaptırabilirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2009, 09:17:51 »
 Ben olsam hiç tereddüt etmem yetkili servise giderim. Km'si ne kadar geri alınmış, bakımları gerçekten serviste mi yapılmış, değişeni, boyası, kazası, kullanıcının önceki şikayetleri vs. hepsini çıkarır verirler.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2009, 13:07:45 »
Ben olsam hiç tereddüt etmem yetkili servise giderim. Km'si ne kadar geri alınmış, bakımları gerçekten serviste mi yapılmış, değişeni, boyası, kazası, kullanıcının önceki şikayetleri vs. hepsini çıkarır verirler.
Bugün arabayı her zaman gösterdiğim, güvendiğim ustama götürdüm.arabanın her parçasını çok noktadan boya kaporta incelemesini cihazla yaptı.hiç hata çıkmadı.motorunu teste soktuk.gayet iyi çıktı.Bilgisayar 2 arıza gösterdi.
1.Eksantrik mili sensörü
2.Kanal basma kontrol sensör arızası verdi.
bunlar birbirine bağlıymış zaten.
satıcı masrafa yanaşmadı arabada başka problem de çıkmayınca kaporasını verdim.haftaya en geç salı gibi de satışını yapacağız.
neticede benim araçta biraz fiyat kırıldı deyip geçiyorum.neticede takas.
km yi zaten dün öğrenmiş ve ufak bir oynama olduğunu görmüştüm.ama araç her 10bin bakımı serviste yapılmış.oynamada 40bin de olmuş(40tan 20ye almışlar)götürdüğüm ustada o km de kimse bilerek oynama yapmaz km arızası olmuş olabilir.kafanı takma dedi.
bakalım hayırlısı inşallah.
bu arızaları özel serviste yaptıracağım zaten.bakalım ne fiyat çıkacak.
aracın kaza durumunuda sigorta experi arkadaşımdan temiz olduğunu bildirdi.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2009, 13:21:47 »
Hacı Bey biz bir ay önce kadar yetkili servisinde kontrol ettirdik aracı A'dan Z'ye herşeyine bakıyorlar hatta bakımlarda kullandıkları malzemenin markasına kadar 100YTL ödedik.

Sizinle bir olayıda paylaşmak istiyorum. Arkadaşım geçenlerde araba almak için niyetlendi ve temiz dediği 307'yi buldu temiz dediği diyorum çünkü ona satıcı çok övmüştü arabam şöyle böyle diye hiç bir sorunu yok falan fıstık neyse anlaşmışlar arkadaşımla fiyat konusunda da. Arkadaşım arabayı baktırmak istemiş ve satıcı benim bildiğim bir yer var falan demiş ucuza orada baktıralım demiş. Gitmişler arabaya baktırmışlar arabada hiç bir sorun yok. Arkadaş dayısıyla ortak alıcakdı arabayı. Dayısıda kendide baktırmak istemiş ve ustasına götürmüşkü araba takla atmış alt şaselerde kaynak var falan demiş ve yaptığı yorum arabaya arkanı dönüp bakma bile... tabi ondan sonra bir sürü tantana. Yanlış anlamayın sadece paylaşmak istedim bu olayı çünkü daha çok sıcak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2009, 13:42:55 »
Hacı Bey biz bir ay önce kadar yetkili servisinde kontrol ettirdik aracı A'dan Z'ye herşeyine bakıyorlar hatta bakımlarda kullandıkları malzemenin markasına kadar 100YTL ödedik.

Sizinle bir olayıda paylaşmak istiyorum. Arkadaşım geçenlerde araba almak için niyetlendi ve temiz dediği 307'yi buldu temiz dediği diyorum çünkü ona satıcı çok övmüştü arabam şöyle böyle diye hiç bir sorunu yok falan fıstık neyse anlaşmışlar arkadaşımla fiyat konusunda da. Arkadaşım arabayı baktırmak istemiş ve satıcı benim bildiğim bir yer var falan demiş ucuza orada baktıralım demiş. Gitmişler arabaya baktırmışlar arabada hiç bir sorun yok. Arkadaş dayısıyla ortak alıcakdı arabayı. Dayısıda kendide baktırmak istemiş ve ustasına götürmüşkü araba takla atmış alt şaselerde kaynak var falan demiş ve yaptığı yorum arabaya arkanı dönüp bakma bile... tabi ondan sonra bir sürü tantana. Yanlış anlamayın sadece paylaşmak istedim bu olayı çünkü daha çok sıcak.
zaten satıcının dediği hatta ısrar ettiği yere götürmedim hatta bozuldu biraz.kendi tanıdığım güvendiğim yere gösterdim.satıcının tanımadığı yerdi.çok şükür bir şey çıkmadı.
yoksa satıcıya bakarsan halimiz duman.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2009, 13:45:47 »
Hacı Abi sevindim senin adına, şimdiden hayırlı olsun demek düşer bize =) tekerinize taş değmesin =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2009, 14:09:00 »
Hacı Abi sevindim senin adına, şimdiden hayırlı olsun demek düşer bize =) tekerinize taş değmesin =)
Kardeş Allah razı olsun.Allah olamayanlara da nasip etsin.Tekerimize taş değmesin inşallah.
Toyotacıyız vesselam...
06 GB 639

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2009, 14:14:34 »
amin abi inşallah =) deymesin taş, nazar vb. =)