Gönderen Konu: Honda Araçlarını Geri Çağırıyor (Sebep: Hava Yastığı)  (Okunma sayısı 1845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi

Selam.
 Sizlerle habertürk internet sitesi kaynaklı bir haberi paylaşayım.

''Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, ABD'de Şubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen 7 kazada, sürücü tarafında bozuk hava yastıklarından metal parçalarının koptuğunu açıkladı.

Honda Mayıs ayındaki kazada sürücü ölmesine rağmen, bu ölümcül kazadan hava yastığının sorumlu olup olmadığının bilinmediğini bildirdi.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, bozuk hava yastığından fırlayan metal parçaların sürücünün boynunu deldiğini açıklarken, Honda, sürücünün hava yastığı kazasından mı ya da başka sebeplerden mi öldüğünün soruşturulduğunu belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı Japonya'da bu tür kazalar olmadığını bildirdi. Ancak Honda, Honda'nın ''Civic'' ve ''Accord'' modellerinde kullanılan hava yastıkların aynısının ''Inspire'' ve ''Saber'' otomobillerde de kullanıldığı kaydedildi.

Honda ABD'de ''Civic'' ve ''Accord'' modellerinin de toplanacağını bildirdi, ancak kaç aracın toplanacağına ilişkin bilgi verilmedi.''

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/161847-Honda-araclarini-geri-cagiriyor.aspx

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Honda Araçlarını Geri Çağırıyor (Sebep: Hava Yastığı)
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2009, 02:01:53 »
Hatalarının arkasında durmaları ve bunu geri düzeltmeye çalışmaları güzel bişey :alkis:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2009, 02:18:47 »
bence batarlar hondanın karizma yerlerde
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2009, 02:21:59 »
Bir zamanlar Toyota da çağırmıştı. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2009, 02:39:23 »
Bir zamanlar Toyota da çağırmıştı. :)
İlk gelen vvt-i ları kastediyorsun sanırım Emre abi :D Biz malımızın da hatamızın da arkasında dururuz  :dans3:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2009, 15:15:59 »
bu konu bişi mi ya audi a6 ların motorunda sorun var :D bi gün bütün a6 ları servise çağıracaklarmış :D
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2009, 15:29:31 »
Metal parçanın orada işi neymiş ki?
Hava yastığını üreten her halde bir yardımcı firmadır ama iyice denenmesi gerekirdi tabi.
Honda'ya bişey olmaz. En kaliteli markalardan bir tanesi.. Bişey olursa da zaten yazık olur; üzülmemiz gerekir Toyota severler ve de bilinçli tüketiciler olarak.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2009, 02:13:20 »
  Sorunu çözüme kavuşturur,sorumlular cezalarını alırlarsa batmak yerine çıkarlar Atakan.Olaya daha geniş açıdan bakarsan görürsün..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2009, 00:11:31 »
batarlar özcan abi batarlar :) şaka yapıyorum tabi her markanın hataları vardır önemli olan müşteri memnuniyetini yok etmeden bu sorunu çözebilmektir
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • http://www.alpullubeldesi.com/
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2009, 22:40:30 »
bakın arkadaşlar hatasını tesbit edip bunu telafi eden şirketler her zaman dahada büyürler buna inanın araştırın göreceksiniz.Ben başımdan gectiği için biliyorum.Hyundai araç 863km de 18.günü seyir halinde stop etti ve kaza riski atlattık.hyundai merkez saçma sebebler belirtti v.s v.s araç değişimi talep ettim kabul görmedi.daha sonrası aşırı yakıt tüketmeye başladı100km/9.5lt...ve en sonunda mahkemeye verdim.dava baya uzun sürdü 36 ay yargıtay dahil.ama 20.870tl ye aldığım aracı onlara 32268 tl ye geri verim ve suan kullandığım toyota aracımı aldım..Busadece benim aracımın başına gelmedi.tam 82 dava açtırdım ve hepsindede tüketici haklı çıktı..hatta emniyet araçlarında dahi bu olay yaşandı.ayrıca paslanma olayı ben hyunda accent araçlarda2003-2006 dışarıdan nerelerinin paslı olduğunu söyleyebilirim.hatta Türkiyenin 6 ilinde araçtırma yapıp bunları tesbit ettim.Kısacası eğer hyunda araçlarındaki hatalarını kabul etmiş olsa bu kada araç sahibi hyundai karsı soğumayacaktı.belki size göre bu rakkam küçük gelebilir fakat satışlarındaki hızlı artışın birden durması ve düşüşü geçmesi bunun ispatıdır.Bu nedenle şirket araçlarını geri çağırıyorsa bu o şirketin büyüklüğünden dir.Toyota da direksiyon dan dolayı 2007 benim aracımda dahil çağırmıştır.ve bence bu TOYOTAnın büyüklüğüdür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2009, 23:51:06 »
bakın arkadaşlar hatasını tesbit edip bunu telafi eden şirketler her zaman dahada büyürler buna inanın araştırın göreceksiniz.Ben başımdan gectiği için biliyorum.Hyundai araç 863km de 18.günü seyir halinde stop etti ve kaza riski atlattık.hyundai merkez saçma sebebler belirtti v.s v.s araç değişimi talep ettim kabul görmedi.daha sonrası aşırı yakıt tüketmeye başladı100km/9.5lt...ve en sonunda mahkemeye verdim.dava baya uzun sürdü 36 ay yargıtay dahil.ama 20.870tl ye aldığım aracı onlara 32268 tl ye geri verim ve suan kullandığım toyota aracımı aldım..Busadece benim aracımın başına gelmedi.tam 82 dava açtırdım ve hepsindede tüketici haklı çıktı..hatta emniyet araçlarında dahi bu olay yaşandı.ayrıca paslanma olayı ben hyunda accent araçlarda2003-2006 dışarıdan nerelerinin paslı olduğunu söyleyebilirim.hatta Türkiyenin 6 ilinde araçtırma yapıp bunları tesbit ettim.Kısacası eğer hyunda araçlarındaki hatalarını kabul etmiş olsa bu kada araç sahibi hyundai karsı soğumayacaktı.belki size göre bu rakkam küçük gelebilir fakat satışlarındaki hızlı artışın birden durması ve düşüşü geçmesi bunun ispatıdır.Bu nedenle şirket araçlarını geri çağırıyorsa bu o şirketin büyüklüğünden dir.Toyota da direksiyon dan dolayı 2007 benim aracımda dahil çağırmıştır.ve bence bu TOYOTAnın büyüklüğüdür
bravo işin peşini bırakmamışsınız.Hyundai markasına karşı benim bi önyargım var tam olarak olumsuz şeyler bilmeme rağmen böyleydi artık daha da perçinlendi.