0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Utku kardeşim malzemelerin bunların olduğuna eminmisin? kablo ve diyot yazmışsın sadece , bir diyotla bu iş olucak olsaydı bizlerde çoktan yapardık
Tavan lambasına giden kabloya röle bağlanır. Yani her kapı açılışında ve kumandayla kapılar açıldığında tavan lambası nasılsa yanıyor. Bu rölenin kontakları ile de sisler beslenir. Birde benim aracımda olduğu gibi tavan lambanız gecikmeli sönüyorsa olay tamamdır.Diyoda gelince araç içindeyken tavan lambasını direk on yaptığımızda sisler yanmasın diye.Saygılar...
Refakatçi aydınlatma sistemi Fiat grubu araçlarda Follow me home diye geçiyor.Nasıl çalıştığını öğrenmek zor olsada kullanı el kitapları sayesinde öğrendik.Fiat aracını stop ettikten sonra,anahtarı kontaktan çıkarmadan önce yapacağınız her selektör komutu +20 saniyelik ışık veriyordu.Yani 3 kez selektör yaptıysanız 60 saniye ışık yanıyordu.Kapıları kapattıktan sonra belirlediğiniz süre kadar kısalar açık kalıyordu.Kumanda ila kapıları kapattıktan sonra tekrar açarsanız,yada anahtarı kontaktan çıkardıktan sonra tekrar takarsanız sistem devre dışı kalıyordu. Osman beyin yazdıklarından çalışma mantığını anladım ama bununla bağdaştıramadım.Nasıl çalışıyor diye ?
kapı önlerinin aytınlatılması olduğu açık şekilde anlaşılıyor. özellikle karanlık ortamlarda arabaya binerken su birikintisi, çamur vs. gibi şeyleri net olarak görmenizi sağlıyor.
Çünkü zamanlayıcı selektöre bağlı,anahtarı tekrar kontağa takınca devre dışı kalması gibi kısımlara merak saldım.