Gönderen Konu: Yeni corolla sasirtan ozellikler: paylasalim  (Okunma sayısı 4941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yeni corolla sasirtan ozellikler: paylasalim
« : Temmuz 27, 2009, 15:51:14 »
Arkadaslar bir iki ozellik fark ettim paylasayim dedim sizlerde bizim bilmedigimiz eklemeler yaparsaniz cok iyi olur

Birincisi arabayi stop ettikten sonra otomatik cam dugmeleri calismaya bir sure devam ediyor. Sanirim kontagi kapattiktan sonra acik olan camlari kapatmak icin dusunulmus
İkincisi ise araba hareket halinde iken vitesi bosa alip gaza bastigimizda motorun bunu algilayip hareket etmemesi. bunu tesadufen fark ettim.
Sonra ozellikle test ettim ve dogru cikti. İlk basta vitesin bosta oldugunu unutup gaza basmistim ve devir saatindede cok hareketlilik gormemistim. Sonra fark edince vitese attim ve gaza basar basmaz araba tepki verdi. Acikcasi arabada bir sorun yok gaza her viteste cok guzel tepki veriyor ama bosta iken ilk gaza basista tepki vermiyor. Bu yakit tasarrufu icin yapilmissa gercekten cok guzel bir ayrinti

Toyota Club Türkiye

Yeni corolla sasirtan ozellikler: paylasalim
« : Temmuz 27, 2009, 15:51:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corolla sasirtan ozellikler: paylasalim
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2009, 16:06:55 »
Arkadaslar bir iki ozellik fark ettim paylasayim dedim sizlerde bizim bilmedigimiz eklemeler yaparsaniz cok iyi olur

Birincisi arabayi stop ettikten sonra otomatik cam dugmeleri calismaya bir sure devam ediyor. Sanirim kontagi kapattiktan sonra acik olan camlari kapatmak icin dusunulmus
İkincisi ise araba hareket halinde iken vitesi bosa alip gaza bastigimizda motorun bunu algilayip hareket etmemesi. bunu tesadufen fark ettim.
Sonra ozellikle test ettim ve dogru cikti. İlk basta vitesin bosta oldugunu unutup gaza basmistim ve devir saatindede cok hareketlilik gormemistim. Sonra fark edince vitese attim ve gaza basar basmaz araba tepki verdi. Acikcasi arabada bir sorun yok gaza her viteste cok guzel tepki veriyor ama bosta iken ilk gaza basista tepki vermiyor. Bu yakit tasarrufu icin yapilmissa gercekten cok guzel bir ayrinti

İlk belirttiğiniz çok güzel bir uygulama, doğrusunu söylemek gerekirse Toyota'dan bunu beklemezdim.

İkincisi bana çok ilginç geldi. Aracınız MMT mi?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2009, 16:23:09 »
Hakki bey arac duz vites, elegant 2009 model
Eski arabda corolla terra idi, onda bu ozellikleri fark etmemistim var mi bilmiyorumda
Zaten iki arac arasinda inanilmaz fark var zaten gerek yol tutus gerek mekanik acidan, bir modelde bu kadar iyilestirme gercekten inanilmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2009, 20:25:14 »
bu bahsettikleriniz 2009 modellerde var sanırsam sadece, 2008lerde camlar kontaktan sonra kapanıyor mu ? kapanmıyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2009, 21:34:30 »
Benim aracım 2008 ama bu yazdıklarınız benim aracımda işe yaramıyor. Kontağı kapatınca ne camlar kalkıyor, nede boştayken gaza basınca devir saati kıpırdamamazlık ediyor. Comfort donanım ayrıca ondan da olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2009, 21:51:27 »
ben de yarın denicem bu olayı..benim cam anahtarları kontak kapattıktan bir süre sonraya kadar çalışıyor, kontağı kapattıktan sonra camları kapatabiliyorum, ama boşta gaza basınca devirlenmemesi ilginç geldi, yarın denicem ama bende öyle değildi sanırım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2009, 22:02:50 »
Debriyaja basmadan kontağı çevirdiğinizde araç çalışmıyor.Bu da benim keşfettiğim bir özellik.Arabanın viteste unutulup debriyaja basmadan çalıştırılması durumunda oluşacak kazaları önlemek için yapılmış.Birde çoluk çocuk siz yokken kontağı çevirip arabayı çalıştırmasın diye heralde .
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 27, 2009, 23:13:34 »
benim cam anahtarları kontak kapattıktan bir süre sonraya kadar çalışıyor, kontağı kapattıktan sonra camları kapatabiliyorum
Türkay bu opsiyonel birşey mi acaba ? bindiğim hiçbi corollada yoktu, beinm arabamda da yok. İÇime kurt düştü valla, yarın bidaha bakim de eminim ama çok denedim, stop a bastıgın an camlar kesinlikle çalışmıyor. 1 sn geçse bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 27, 2009, 23:17:56 »
gökmen abi şey dene, sürücü tarafı otomatik ya, o camı aç veya kapat, yani otomatik olarak açılsın veya kapansın, cam hareket halindeyken durdur aracı, ondan sonra dene cam düğmelerini ondan sonra ne olcak bi daha yaz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2009, 23:19:49 »
sabah deneyelim bakalım, sağol fikir için. ben genelde cam açıkken motoru durdurdugumda kapamaya çalışıyordum e haliyle hiç bir hareket olmuyordu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2009, 23:38:49 »
ben çözmedim doğrusu bazen oluyor bazen olmuyor bende, bazen 15 dakika sonra camı açmaya çalışıyorum açıyor bazen de durdurur durdurmaz deniyorum olmuyor :blink: ama bu dediğim yöntemle garanti oluyor benim araçta, sürücü camına hareketi verip durduruyorum motoru sonra bütün cam kumandaları çalışıyor kontaktan anahtar çıksa bile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2009, 11:47:52 »

Benim aracım 2004 model birinci yazdığınız cam kapanma özelliği benim arabamdada var. İkinci özellik ilginçmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2009, 11:50:54 »
benim aracım 2007 aralık cıkışlı yani 2008 model mmt sanzıman boşa atınca gaz yememe olayını denedim ama olmadı bende araba gaz yedi yine. Kontagı kaptınca belli bir sure camlar acıp kapatılabiliyor ama bu sure çok kısa 1 dakika felan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2009, 12:58:46 »
Biliyorsunuz elegant modelde şoför kol dayama bolmesi var bu 2 bolumden olusuyor (2 tane alt dolmesi var)
Bunun 2 tane dugmesi var altta yan yana yer aliyorlar
soldaki dugmeyi kaldirip kapagi acinca en alt kutunun ici aciliyor, ama hemen onun yanındakini sagdakini acip kaldirinca en ustte yer alan kucuk bolme aciliyor sadece

Birsey daha var, onden arka koltuklarin acilmasini onlemek icin koltukların arkasinda kilit var. Elle bunu bagajdan kapatinca koltuklar on taraftan yatirilamiyor. Boylece bagaj kilitli ise anahtar olmadan bagaji acamiyorsunuz
Yani bagaj kasa gibi oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2009, 13:50:01 »
Cam olayı 2008 Yariste de mevcut :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2009, 15:39:34 »
2004 avensisde de mevcut yalnız kapılardan biri dahi açılsa cam fonksiyonu duruyor yani tuşlar çalışmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2009, 19:50:29 »
ben çözmedim doğrusu bazen oluyor bazen olmuyor bende, bazen 15 dakika sonra camı açmaya çalışıyorum açıyor bazen de durdurur durdurmaz deniyorum olmuyor :blink: ama bu dediğim yöntemle garanti oluyor benim araçta, sürücü camına hareketi verip durduruyorum motoru sonra bütün cam kumandaları çalışıyor kontaktan anahtar çıksa bile
kapıyla ilgili tamamen:) bugün 4-5 kere denedim camlar motoru durdurduktan sonra çalışıyor hatta yaklaşık 1 dk sonra da çalıştı. ama kapı açıldığında çalışmıyor, yeni birşey öğrenmiş olduk valla ne diim 10 aydır biniyoruz, bakalım daha neler keşfedecez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Temmuz 28, 2009, 20:03:42 »
bugün denemeyi unuttum ya boş olayını, keşke deneseydim şimdi garajdan çıkarmaya üşeniyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #18 : Temmuz 28, 2009, 23:07:16 »

her ikisinide beğendim .işte bunlar toyotanın bilinmeyen özellikleri :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 31, 2009, 10:54:58 »
benim kasadada bahsedilen cam kaldırma olayı var ancak kontak kapandıktan sonra değil,ü ben aracı park edip açık camları otomatik kaldırmaya bastığım anda anahtarı kontaktan çekiyorum ve camlar kapanmaya devam ediyor :)