Gönderen Konu: Evdeki Zeminlerde Isı Yalıtım Önerileriniz  (Okunma sayısı 1328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Evdeki Zeminlerde Isı Yalıtım Önerileriniz
« : Temmuz 27, 2009, 13:48:13 »
Malum kış geliyor gelmeyecek diyemeyiz. Ömrümüz varsa görecez. Şu ara sıcaklarla boğuşurken 2 yıl önce aldığım evde fazla dekorasyon ve yalıtım için yatırım yapamadım şimdi yapmayı düşünüyorum. Bunun çilesini 2 kış çektim. Dairem kombili güzel ısınıyorum. Duvar yalıtımlarım çok iyi fakat zeminlerimde şap beton üzerinde klasik serfloor serilip yapıştırılmış durum var. 2 katlı dükkanın üzerindeki daire benim. Kış aylarında akşam 18:00 olunca ve hafta sonu süreki dükkan kapalı oluyor, kombisini kapatıp çıkıyor sahibi. İkamet etmediği saatlerde kombisini yakmasını bir başkasıda bizdende istese olumsuz tabikide. Dolayısıyla, dairemin zeminlerini en ekonomik sağlıklı yalıtmak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Kime sorsam laminat 'tan başka seçenek yok diyorlar ekonomik açıdan. Fakat laminatta çok sıcak olduğunu sanmıyorum. Bu konuda tecrübesi ve önerisi olanlardan yardım istiyorum.

Toyota Club Türkiye

Evdeki Zeminlerde Isı Yalıtım Önerileriniz
« : Temmuz 27, 2009, 13:48:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Evdeki Zeminlerde Isı Yalıtım Önerileriniz
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2009, 13:54:04 »
  Bence en ekonomik çözüm zeminin altını gazete ile kaplamak. Hatta laminat kaplama bile olsa onun altının gazete ile kaplanmasının çok faydası vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2009, 14:24:58 »
Laminant veya ahşap parke altına çıtalar koyuyorlar. (O çıtaları sık koydurun ki sonradan kaplama esnemesin.) O çıtaların arasına da polistren ve poli üretan kullanarak yalıtım malzemesi dolduruyorlar. Altyapısı iyi olunca laminant gayet iyi sonuç veriyor. Daha ucuzu ne olur bilmiyorum. PVC var ama onun yalıtımı nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2009, 14:27:25 »
 Bence en ekonomik çözüm zeminin altını gazete ile kaplamak. Hatta laminat kaplama bile olsa onun altının gazete ile kaplanmasının çok faydası vardır.

hmm.
Hakan hocam bunu deneyebilirim, bu arada gazeteler ne kadar kalın olursa o kadar verimlimi olacaktır ? koli kartonuda aynı işi yaparmı ?üzerine laminat yani sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2009, 14:43:13 »
  Büyük ihtimalle kartonda işe yarar. Bunu en çok kullananlar sokakta yatanlardır farkına varılırsa. Taşa bile gazete serip yatarlar.

Aslında en kaliteli çözüm yerden ısıtma olur, ısınan hava yükselir prensibi ile ancak maliyet düşünülünce durum değişir tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2009, 16:03:45 »
laminant altına serilecek aluminyum folyoyu kalın şilteler var. hem rutubet hem de ısı yalıtımı için ideal.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 27, 2009, 18:32:55 »
mebran diye bir şey var biz çatıya yaptırmıştık memnunuz :) taban için uygulanabiliyormu bilemiyorum :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2009, 08:37:56 »
kapron diye malzeme duydum. Malzeme hakkında bilginiz varmı ?